Fradista anekdoták: Háda József

Tanulmányi segély

Kevésen múlt, hogy a Ferencváros és Háda József nem szakí­tottak egymással 1932 őszén. A válogatott kapus ugyanis elhatározta, hogy beleveti magát a tanulásba, ezért tanulmányi segélyt kért a klubvezetéstől. Elutasí­tották a kérését. Tanuljon, de ezért nem fizetünk — foglalt állást az elnökség.

Háda megmakacsolta magát, bejelentette, hogy megválik a Fraditól. De mivel profi szerződés kötötte az Üllői útra, az MLSZ elé terjesztették az ügyet. A szövetség döntött, Hada köteles játszani, máskülönben két évre eltiltják. A kikosarazott diák — mi egyebet tehetett — visszaállt a háló elé.

A huzavonát követő első bajnokin jegyezte meg egy Hádáról nem nagy véleménnyel lévő drukker:

— Ha már pénzt nem adtunk neki a tanulásra, vehetnénk Hádának egy földrajzkönyvet, meg egy latin nyelvtant. Ahogy én ismerem, ráfér…

Pech

Nádas Ödön szövetségi kapitány idejében Háda József, a válogatott kapusa az állandóan „büntetettek” közé tartozott. Nádas szeretett vonattal utazni, tehette, hiszen MÁV-főfelügyelő volt.

Történetünkben is vonaton utazott a svéd fővárosból Budapestre. Berlintől utastársnője akadt egy feltűnően csinos hölgy személyében. Miről is beszélhet egy német „nagysága” és egy magyar úriember a vonaton? Mindketten dicsekedtek, hogy ki tud többet a partner országáról.

— Én ismerem Halaszbastaat und Citadellát… — mondta a csinos hölgy. — És maga mi járatban van?
— Fussball — felelte tömören Nádas. Mit tudja egy nő, mi fán terem az, gondolhatta a kapitány.
— Ja, majd elfelejtettem — szólt a szőke szépség. — Van maguknál egy Hada Jossi? Ismerem, ő is futballista. Őt is meglátogatom Budapesten. Rém kedves fiú…

A beszélgetésnek vége szakadt. Nádas kapitánynak a hajaszála is az égnek állt. Mindenütt ez a Háda akadályozza, még a nőknél is…

Később, amikor elmesélték a kapusnak, hogyan járt a kapitány, Háda Józsi dühösen fakadt ki:

— Mit tehetek én arról, hogy ilyen kicsi Európa…

-Részlet: Kő András -Török Péter A magyar futball anekdotakincse-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ