1995.V.17. MK, Ferencváros – Kispest-Honvéd 3-1

A gyorsan jött kispesti találat jelentette a mérkőzés fordulópontját. Az addig jól játszó vendégek érthetetlen módon leálltak, mí­g a Ferencváros felébredt, s remek játékkal, különösebb megerőltetés nélkül, teljesen megérdemelten, 4-2-es összesí­téssel biztosí­totta helyét a Magyar Kupa döntőjében.


Ferencváros – Kispest-Honvéd FC 3-1 (2-1)
Üllői út, 6.000 néző, V: Tóth V.

Ferencváros: Balogh – Telek – Hrutka (Kuznyecov 84.), Simon, Szekeres, Keller – Páling, Lisztes (Zavadszky 81.), Czéh – Kopunovic, Nagy Zs.

Kispest-Honvéd FC: Vezér – Plókai – Hahn (Csikós 46.), Mátyus – Stefanov (Kovács B. 71.), Bárányos, Illés, Forrai, Duró – Orosz, Hamar

Gól: Kopunovic (26.), Páling (30., 52.) illetve Orosz (20.)
Sárga lap: Szekeres (49.) illetve Mátyus (51.), Plókai (64.)
Jók: Simon, Páling, Nagy Zs. illetve Hamar, Mátyus

Meglepetésre alig félház fogadta a pályára kivonuló csapatokat. A Kispest lépett fel támadólag a mérkőzés kezdetét követően, a hazaiak megszállták saját térfelüket, kontrákra készültek. A 11. percben Bárányos csavart be jobbról egy szabadrúgást, Hamar előrevetődve fejelhetett 12 méterről, de a labda elkerülte a kaput. A 20. percben már a Kispestnél volt az előny. Bárányos remekül í­velte át a labdát a bal oldalon teljesen egyedül álló Orosz elé, aki egy igazí­tás után 14 méterről biztosan lőtt a ferencvárosiak kapujába (0-1). Rögtön magasabb fokozatba kapcsolt a bajnokaspiráns, a következő támadást ugyanis Hrutka fejezte be egy veszélyes fejessel. A 26. percben sikerült az egyenlí­tés. Czéh a 16-os vonalánál középen ügyesen fejelte le a labdát Kopunovic elé, aki lapos lövéssel vette be Vezér kapuját (1-1). Négy perc múlva már a Ferencváros vezetett, a kispesti védelem hathatós segí­tségével. Simon bal oldali beadása Szekerest találta üresen az ötösön, a középpályás erős fejesét Vezér még kiütötte, pontosan a berobbanó Páling elé, akinek nem jelentett különösen nagy gondot négy méterről az üres kapuba találni (2-1). Az FTC irányí­totta a játékot a félidő hátralévő részében is, a vendégeket megfogta a hamar kapott két gól, megszeppenten poroszkáltak a piros-feketék a pályán.

Szünet után már a második percben Kopunovic megnyugtathatta volna a hazai közönséget, de óriási helyzetét elkönnyelműsködte. Nem úgy Páling, aki az 52. percben Simon remek sarkallása után 12 méterről a lábak sűrűjében lőtt a bal alsó sarokba. (3-1). Megjött a ferencvárosi közönség hangja, szárnyaltak a zöld sasok, formás támadásokkal veszélyeztettek Lisztesék, a kispestiek továbbra is csak passzí­v szemlélői voltak a pályán történteknek. A félidő közepétől engedett valamit szorí­tásából a Ferencváros, de még í­gy is sokkal többet birtokolták a labdát a zöld-fehér játékosok.

A Ferencváros – Vác kupadöntő első mérkőzését május 31-én rendezik az Üllői úton, a visszavágóra június 21-én kerül sor Vácott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ