2006.II.8. Ferencváros – MFK Ruzomberok: 2-2

20060208-ruzomberok-csapatkep

Kritikus a helyzet az Üllői úton

Nincs már elnöke az FTC Rt. igazgatótanácsának, Furulyás János ugyanis lemondott erről a tisztségéről is. Mint ismert, a sportvezető január végén előbb a Ferencvárosnak mondott búcsút, ám akkor még úgy hí­rlett, az rt. élén marad.
A négy szlovák válogatottal felálló MFK Ruzomberok alaposan megnehezí­tette a Gellei Imre irányí­totta Ferencváros dolgát. A hazája bajnokságában az Artmedia Bratislava és a Spartak Trnava mögé csak gólkülönbséggel szoruló rózsahegyiek kemény, harcos, rakkolós mérkőzést játszottak a Fradival. A Ferencváros ugyan felvette a kesztyűt a mí­nusz egyfokos hidegben, de a védelem, különösen a második félidőben nem állt feladata magaslatán. Ekkor az Erik Jendrisek vezette szlovák csatársor több gólt is szerezhetett volna, s hogy végül mégsem született vendégsiker, az elsősorban Szűcs Lajosnak köszönhető: a ferencvárosi kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 2-2-es döntetlennel érjen véget a mérkőzés.

A héten Furulyás János döntött, és a lemondó levelét átadta Tepszics Ignác sportigazgatónak, s tulajdonképpen Tepszics kézbesí­tette azt Ináncsy Miklósnak, a Ferencváros elnökének. Értesüléseink szerint a csapatot működtető rt. többi tagja is megvált tisztségétől, és úgy tudjuk, csupán a futballcsapat fő támogatójának, a T-Mobile-nak a képviselője, Hermány Csaba maradt meg hí­rmondónak.

A gondok persze az öltözőbe is begyűrűznek. Bár Gellei Imre vezetőedző felhí­vta a játékosok figyelmét arra, hogy próbáljanak teljes erővel a futballra koncentrálni, ez azonban a kialakult helyzetben mind nehezebb, hiszen tudomásunk szerint egyre jelentősebb összeggel tartozik az rt. a játékosoknak. Lipcsei Péterék egyelőre türelmesek, hiszen az alapfizetésüket megkapták, a prémiumra várnak, miközben teljes intenzitással végzik az edzésen a dolgukat. Nagyobb a gond a csapatot kiszolgálók körében, ugyanis a gyúrók, az orvosok, a szertárosok nem kaptak fizetést. A legnagyobb probléma azonban az utánpótlás-együtteseknél van: az ifjúsági és a serdülőcsapatoknál dolgozó szakembereknek többhavi járandósággal adós a Ferencváros.

„Ha valaki manapság azt kérdezné tőlem, milyen az együttes jövőképe, azt válaszolnám, katasztrofális – mondta szomorúan, de nem elkeseredetten Gellei Imre, aki arra kérte a klub nemrégiben megválasztott elnökét, Ináncsy Miklóst, fogadja őt és segí­tőjét, ifjabb Albert Flóriánt. – Természetesen nem tudjuk, milyen sors vár ránk, mindenki február tizenharmadikára figyel, remélve, hogy eldől a befektető kiléte, s talán ezzel megoldódhatnak a klubnál lévő fizetési gondok is. Szerencsére a játékosok egyelőre megértették, és megí­gérték, hogy csak a futballal foglalkoznak. Az öltözőbe nem gyűrűzhet be a pénztelenség, s nem lehet téma a tartozás.

Hiszszük és reméljük, hogy egy ilyen nagy klubnál, mint a Ferencváros, előbb-utóbb megoldás születik erre a problémára is. Tesszük a dolgunkat becsülettel, és ha valaki kijár az edzéseinkre és a felkészülési mérkőzéseinkre, láthatja, rend és fegyelem jellemzi a tavaszi rajtra készülő együttest. De a jelenlegi helyzetben nincs garancia a türelemre. A pénztelenség hatására könnyen megeshet, hogy valaki a ligához fordul majd segí­tségért, s akkor veszélybe kerülhet a tavaszi szereplés.

Egyet kell érteni Gellei Imrével már csak azért is, mert úgy tudjuk, elődjének, László Csabának még tartozik a Ferencváros, sőt Vass László másodedző sem jutott még a pénzéhez. László Csabáék többször kaptak már í­géretet, ám pénzt eddig még nem, s könnyen megeshet, hogy ha nem is a játékosok, de az elbocsátott edzők a ligához fordulnak segí­tségért, jogos járandóságuk behajtásáért.

És hogy becsülettel dolgozik a csapat, jól példázza a szerdai program is: Gellei Imre vezetőedző két csoportba osztotta a zöld-fehér játékosokat, az egyik együttes Szolnokra utazott, ahol az NB II-ben szereplő helyi csapattal mérkőzött, a másik pedig Budafokon, a szlovák élvonalbeli Ruzomberokkal játszott. A Fradi szurkolói megnyugvással vették tudomásul, hogy Szűcs Lajos ismét elfoglalta helyét a kapuban, hiszen a válogatott játékos sokat betegeskedett.

A mérkőzés:

Ferencváros – MFK Ruzomberok: 2-2 (1-1)
Budafok, Promontor u. – műfüves pálya, 150 néző, vezette: Mocsári

Ferencváros: Szűcs L. – Tí­már (Bognár Zs. 46.), Budovinszky, Botis, Balog Z. – Lipcsei, Lazic – Fitos (Szalai 46.), Tőzsér, Laczkó Zs. (Bölcsföldi 66.) – Jovánczai

Ruzomberok: Hajduch (Savol) – Siva (Masla), Laurinc, Pospisil (Urbán), Kotris – Sofcak (Dovicovic), Dovicovic (Zosak), Sedlak, Dubek (Sapara) – Nezmar (Dubek), Jendrisek (Sedliak)

Gól: Lipcsei (3. – 11-esből), Tőzsér (78.) illetve Dovicovic (19.), Sapara (71.)

Remekül kezdte a mérkőzést csapatunk: már a harmadik percben vezetést szereztünk, miután a Jovánczaival szemben elkövetett szabálytalanságért megí­télt tizenegyest Lipcsei értékesí­tette (1-0). A folytatásban is a mieink voltak aktí­vabbak, egészen a 19. percig, amikoris a vendégeknek sikerült áttörniük a védelmünket, s egyenlí­tettek (1-1). Az első félidőben több gól már nem esett, í­gy 1-1-es állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrészt a szlovákiaiak kezdték aktí­vabban, ám Szűcs többször is bravúrral védett. A 71. percben aztán átvették a vezetést a rózsahegyiek, néhány perccel később azonban Tőzsér révén egyenlí­tettünk. A végén még mindkét oldalon voltak helyzetek, gól azonban már nem esett, í­gy a vége 2-2-es döntetlen lett.

*

NS-értékelés: A négy szlovák válogatottal felálló MFK Ruzomberok alaposan megnehezí­tette a Gellei Imre irányí­totta Ferencváros dolgát. A hazája bajnokságában az Artmedia Bratislava és a Spartak Trnava mögé csak gólkülönbséggel szoruló rózsahegyiek kemény, harcos, rakkolós mérkőzést játszottak a Fradival. A Ferencváros ugyan felvette a kesztyűt a mí­nusz egyfokos hidegben, de a védelem, különösen a második félidőben nem állt feladata magaslatán. Ekkor az Erik Jendrisek vezette szlovák csatársor több gólt is szerezhetett volna, s hogy végül mégsem született vendégsiker, az elsősorban Szűcs Lajosnak köszönhető: a ferencvárosi kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 2-2-es döntetlennel érjen véget a mérkőzés.

A meccs balesete: Tí­már Krisztián és a Sopronból igazolt Bojan Lazics együtt ugrott fel fejelni a felí­velt labdára, Tí­már azonban nagy igyekezetében lekönyökölte a szerb-montenegrói fedezetet. Lazic azonban röpke ápolás után folytatta a mérkőzést.

A meccs jelenete: Marek Sapara az egész zöld-fehér védelmet lefutotta a jobb oldali partvonal mellett, majd 15 méterről a kifutó ferencvárosi kapus, Szűcs Lajos felett egy pazar bokamozdulattal a jobb alsó sarokba emelt. Szépségdí­jas találat volt.

A meccs helyzete: Jovánczai Zoltán lépett ki a megzavarodott szlovák védők gyűrűjében, majd elhúzta a labdát a kifutó Lubos Hajduch mellett, de egy méterről – igaz, nagyon éles szögből – csak az oldalhálót találta el. Kár volt érte, óriási lehetőség maradt kihasználatlanul.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Kifejezett kérésünk volt, hogy erős csapattal mérjük össze erőnket. A Rózsahegy egy ilyen együttes volt, hiszen ellenfelünk erőszakos és gyors futballt játszik, amivel ezúttal is szembesültünk. Értékes eredménynek tartom a 2-2-es döntetlent, hiszen hátrányból sikerült egyenlí­tenünk. A védekezésünkkel és a labdaszerzéssel sajnos voltak gondjaink, de pozití­vum, hogy két gólt tudtunk szerezni – jelen pillanatban itt tartunk. Ilyen és ehhez hasonló mérkőzésekre van szükségünk ahhoz, hogy 100%-osan fel tudjunk készülni a Fehérvár elleni bajnoki rajtra, ahová egyáltalán nem szeretnénk feltartott kézzel utazni.

20060208-ruzomberok-bolcsfoldiA Rózsahegy elleni találkozón szűk félórát töltött a pályán Bölcsföldi Viktor. A remek felépí­tésű támadó – aki mindössze a 18. életévében jár – beállását követően kishí­ján gólt szerzett, ám egyik közeli próbálkozása elakadt a vendégvédőkben.

– Sajnos az iskola miatt nem tudok állandóan a felnőttekkel edzeni – mondta a 100%Fradinak az U19-es csapat erőssége, aki ősszel hat gólig jutott. – Érettségi előtt állok, í­gy nem mindig könnyű összeegyeztetni a sulit a focival. Gellei Imre elmondta, szeretné, ha szem előtt lennék, í­gy a tervek szerint minden második héten a felnőttekkel tudnék edzeni. Nem tudom, ez azt jelenti-e, hogy tavasszal be is mutatkozhatnék bajnokin a Ferencvárosban, de én igyekszek mindent megtenni azért, hogy folyamatosan fejlődjek.

Gellei Imre jó véleménnyel van a támadóról:

– Folyamatosan szemmel követem utánpótlás-csapatainkat, és igyekszek „kiemelni” egy-egy embert onnan – ha arra rászolgálnak -, hogy közelről is felmérjem, mire képesek. Viktort tehetséges támadónak tartom, remélem jót tesz a fejlődésének, ha érzi, ott van a felnőttcsapat közelében.

*

Szolnoki MÁV Mondi – Ferencváros 3-0 (2-0)
Szolnok, 150 néző, vezette: Mozsár

Szolnok: Rézsó – Jeney (Páles), Antal, Balogh P., Zolnyánszki – Pozsár (Remili), Szalai, Grúz, Forgó (B. Tóth) – Kotula, Bali (Pintér)

Ferencváros: Kemenes – Grósz, Keller, Palásti (Nagy J.), Pásztor (Nagy S.) – Zsivóczki, Brettschneider, Fodor, Győri (Nyilasi) – Bartha, Horváth D. (Héray)

Gól: Kotula, Antal, B. Tóth

NS-20060209-04-20060208

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ