Az 1929/30 évi bajnoki szezon mérkőzései

4 hozzászólás a(z) Az 1929/30 évi bajnoki szezon mérkőzései bejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1929-1930-as profi-bajnokság. — Bajnok: az Újpest (a volt UTE).

  Első í­zben nyert bajnokságot az újpesti csapat. Hiába voltak kitűnő játékosai, nagyon rapszodikusan játszottak, nehezen tudtak nagycsapattá kovácsolódni.

  Az első újpesti magyar bajnokcsapat: Aknai Fogl III, Kővágó — Borsányi, Vigh, Kvasz — Ströck, Avar, Spitz, Mészáros (sokszor Sternberg), P. Szabó.

  Csak a Ferencvárossal küzdött a bajnoki cí­mért. A Hungária nem tudta pótolni a sérült Kalmár Jenő hiányát, megszerezte Titkos Pált, de ezzel csak a támadó sorát erősí­tette.

  Az Újpest Genfben megnyerte a Bajnokok-bajnoka tornáját. Ezzel a sikerrel egyszerre a legjobb európai csapatok között találta magát.

  A Ferencváros megszerezte magának a KAOE-ból Lázár Gyulát, akit a magyar labdarúgó szurkolók elneveztek “Tanár úr”-nak. Lázár csakugyan tanár volt a pályán. Ez a kevésszavú sportember minden dicséretet megérdemelt.

  A kis Takács lett újból a liga gólkirálya.

  A második ligából felkerült az elmúlt évben kiesett Sabária és a Vasas.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Újpest: Aknai János, Kővágó Károly, Fogl III-Fogoly József, Borsányi Ferenc, Köves-Kvasz János, Vig II. János, Török-Ströck Albert, Avar István, Sólyom-Stoffian János, Vörös-Spitz Illés, P. Szabó Gábor, Dudás Gyula, Volentik Béla, Mészáros István, Harmat Imre, Koszta Imre, Enyedi Béla, Egri Béla, Fogl II-Fogoly Károly, Huba Rezső, Juhász Lajos
  Gólkirály: Takács II József (Ferencváros) 40 gól
  Az év játékosa: Borsányi Ferenc (Újpest)

  *

  A Hungária nem sokáig örülhetett bajnokságának. Fő erőssége, a 21 éves Kalmár Jenő október 20-án súlyos lábtörést szenvedett. A Ferencváros kapusa, Amsel szerencsétlenül éppen a lábára vetette magát. Most viszont az Újpest javult fel, megnyerte első magyar bajnokságát, sőt Genfben a BEK elődjét, a Bajnokcsapatok Tornáját is. (Hoppe László)

 • UTÁNNA NÉZTEM ,CSAK A POLONIA WARSAVA LEHET.

 • Két Polonia van, az egyik a Bytom, a másik a Warszava, aztán, hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz, ezt meg nem mondom neked.

 • A POLONIA AZ A POLONIA BYTOM,AKIVEL ALBERTÉK 1965-BEN JÁTSZOTTAK?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport