Robinson a rövid- és hosszú távú célokról

Csapatunk első edzését megtekintette Terry Robinson, az FTC zRt. igazgatóságának elnöke is. A Sheffield Unitedtől érkező vezető beszélt a klub körüli legégetőbb kérdésekről, azaz a játékoskeret összetételéről, az akadémiáról, a stadionról és a kereskedelmi jogokról.

A játékoskeretről

Azt gondolom, hogy akik ma itt voltak az első edzésen, nem maradnak mind végig a csapatnál. Bobby Davison megnézi mindannyiukat, és közülük azokat tartja meg, akiket a legalkalmasabbnak tart a kitűzött feladatok megvalósí­tására. A többieket kölcsönadhatjuk akár Magyarországra más klubokhoz, akár a hálózatunk valamelyik további egyesületének. Magyar játékosokat nem könnyű igazolni, hiszen a legjobbak külföldön szeretnék folytatni pályafutásukat, másrészt inkább csak fiatal játékosokban gondolkodunk, akik pár év múlva is a csapat erősségei lehetnek. A keretbe még feltétlenül szeretnénk egy erőcsatárt igazolni, kapcsolatba léptünk a Barnsleyvel a Ferenczi István ügyében, de az álláspontok egyelőre messze vannak egymástól. A kapusok ügyében is Davison dönt majd, ő dönti el, hogy bí­zik-e a fiatal kapusokban, vagy szükség lenne erősí­tésre. Minket csak egy cél érdekel, hogy sikeresek legyünk. Hogy ezt milyen játékosokkal érjük el, az mellékes. Nem az a lényeg, hogy magyar, szí­nes bőrű vagy külföldi egy játékos, hanem hogy hozza az eredményeket a klubnak.

A fiatalokról

Fontos feladatunk továbbra is egy futballakadémia létrehozása. Ez azért is szükséges, hogy megfelelő körülmények közepette tudjanak fejlődni a tehetségeink, de azért is, mert ez vonzó lehet a fiatal játékosoknak, és akkor megeshet az, hogy egy-egy tehetség nem más magyar egyesületek akadémiáját választja majd, hanem a ferencvárosit.

A stadionról

A stadion pontos helye még nem ismert, de jelen állás szerint csak a nyolc hektáros területen belül “költöztetnénk” a létesí­tményt. Még nem dőlt el pontosan, hogy az általunk megvásárolt terület mely részén szeretnénk új stadiont épí­teni, de erről a területről nem szeretnénk elvinni. Amit viszont mindenképpen szeretnék leszögezni: céljaink szerint két éven belül már állnia kell majd az új stadionnak.

A részleges kereskedelmi jogokról

Az FTC zRt. kereskedelmi és marketingjogainak csak kis hányada nincs jelenleg a Ferencváros tulajdonában, í­gy ez a működésünkben semmilyen fennakadást nem okozhat, a részleges jogok ügyében pedig folyamatos tárgyalásban állunk a korábbi tulajdonossal. Amit szeretnék leszögezni, hogy eddig maximálisan azt érzem a részükről, hogy partnerek lennének a helyzet megoldásában, az a benyomásom, hogy a másik fél is hajlik az együttműködésre, ami előreviheti a közös ügyeinket.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ