2004.I.21. Ferencváros – REAC: 2-1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-reacCsapatunk győzelemmel kezdte az újévet. A mieink 1-0-s félidő után 2-1-re nyertek a REAC ellen. Ez azt jelenti, hogy jól sikerült a téli szünetben szerződtetett Pintér Attila bemutatkozása a kispadon. A mieinktől egyedül Vukmir játszotta végig a találkozót.

A Fradi lejátszotta idei első előkészületi mérkőzését. A találkozóra a szinte titokban tartott késői időpont miatt csupán húszan voltak kí­váncsiak. Ott volt viszont a fagyoskodók között Bicskei Bertalan egykori szövetségi kapitány is, aki érdeklődéssel figyelte régi taní­tványa, Pintér Attila csapatát. A Ferencváros új játékrendszerre tért át: 4–2–3–1-es hadrendben futballozott az NB I B-s REAC ellen. Bár az elmúlt hetekben rengeteget gyakorolták a zöldek az új felállást, azért még van mit finomí­tani rajta… Hí­r még az Üllői útról, hogy a télen Achilles-í­n-műtéten átesett Alekszandar Jovics szerda délelőtt elkezdte az edzéseket. Igaz, egyelőre csak fut, de Pintér bí­zik abban, hogy a csatár mielőbb rendelkezésére állhat.

Az NB I B-s REAC-ról annyit, hogy két tehetséges labdarúgójára is szemet vetettek élvonalbeli klubok. Makra Zsolt mától az ETO-val készül, mí­g a gólerős csatárt, Havrán Józsefet a listavezető Siófok csábí­tja.

*

A mai meccs nem egy hagyományos edzőmérkőzés lesz, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos helyzetekben edzőnk kérésére a játékvezetők megállí­tják majd a játékot és lehet, hogy például kétszer-háromszor is elvégzünk egy szabadrúgást vagy szögletet, a különböző variációk gyakorlása céljából

Ferencváros – REAC: 2-1 (1-0)
Rozsnyai u. – Láng Vasas pálya, 20 néző, vezette: Szőts

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes, Leandro -– Zováth, Lipcsei – Rósa D., Gera, Penksa -– Sasu
II. félidő: Udvarácz -– Bognár Zs., Vukmir, Botis, Kiss Gy. -– Kapic, Huszti – Kriston, Somorjai, Károlyi -– Nógrádi

REAC: Farkas B. – Kovács, Virágh, Makra – Dinka, Kőhalmi, Burzi, Hajdú (Felföldi), Hajba – Palásthy (Lendvai), Kocsis

Gól: Penksa (30.), Károlyi (60.) illetve Lendvai (76. – 11-esből)

Játékosaink először próbálták ki „élesben” a területszűkí­tést, a rövidpasszos gyors labdakihozatalt, illetve az elenfél gyors letámadását. A REAC ideális elenfélnek bizonyult, szervezetten, jól futballozott. Mi birtokoltuk többet a labdát, de a jól záró rákospalotai védelmet csak nehezen tudtuk áttörni. A 30. percben Penksa 18 méteres kapáslövésével szereztük meg a vezetést (1-0).

A második félidőben a 60. percben Károlyi lövése pattant meg egy védőn, ezzel már két gól volt az előnyünk (2-0). Ellenfelünk a 76. percben 11-esből csökkentette a különbséget (2-1). Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, csapatunk megérdemelt győzelmet aratott, de az is látszott, hogy még rengeteg munkára van szükség a különböző új játékelemek elsajátí­tásához, illetve a csapatrészek közötti összhang sem volt mindig tökéletes. A bajnoki rajtig hátralévő másfél hónap azonban elég lehet a hibák kijaví­tásához.

Tököli Attila nem vett részt a szerda délutáni edzésen [és az esti mérkőzésen] mivel a Ferencváros vezetőinek engedélyével két napra Angliába [a Portsmouth csapatához] utazott. Válogatott támadónk iránt az angol élvonal egyik klubja érdeklődik.

NS-20040122-04-20040121

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ