2002.IX.7. Izland – Magyarország: 0-2

Az Eb-selejtező első játéknapján szabadnapos magyar labdarúgó-válogatott szombaton barátságos mérkőzésen lépett pályára Izlandon.

Izland – Magyarország 0-2 (0-0)
Reykjaví­k, Laugardalsvöllur-stadion, 5000 néző, v: Maisonlahti (finn)

Izland: B. Kristinsson – Gunnarsson, Sigurdsson, Hreidarsson, Vidarsson – Gudjónsson, R. Kristinsson, Ingimarsson, Jonsson (Baldvinsson 63.) – Dadason (Gudnason 63.), Gudjohnsen

Magyarország: Király – Urbán, Dragóner, Gyepes – Fehér Cs., Lipcsei (Molnár 84.), Miriuta (Lisztes 46.), Dárdai (Kabát 90.), Lőw – Fehér M. (Tököli 46.), Kenesei (Böőr 74.)

Gól: Lőw (80.), Dárdai (89.)
Sárga lap: R. Kristinsson (79.) illetve Urbán (55.), Lőw (84.)

7. perc: Fehér Miklóst buktatták a hazai kaputól 21 m-re. A szabadrúgást Miriuta végezte el, a labda a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
11. perc: ismét szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat, ezúttal a kaputól 25 m-re. Kenesei Krisztián kisérlete után B. Kristinsson bravúrral ütött ki a labdát a bal felső sarok elől.
12. perc: az izlandi kapus újabb hárí­tása utáni szögletet Miriuta végezte el jobbról, a beadás után Dragóner fejelt kapura, de Gudjónsson kivágta a gólvonalról a labdát.
20. perc: Gudjohnsen jól látta meg, hogy Király kissé kint áll, ezért balról, 30 méterről kapura í­velt, de a magyar hálóőr visszalépett, és bravúros mozdulattal a léc alól kiütötte a labdát, amely aztán visszapattant hozzá.
43. perc: Fehér Csaba ugrott ki a hazai védők közül, Keneseihez passzolt, aki 7 m-ről lőhetett, de az izlandi kapus bravúrral mentett.

A magyarok kezdték jobban a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztak, de enyhe mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A házigazdák a kezdeti visszafogottság után a félidő második felében már jobban futballoztak, s ekkor inkább ők irányí­tották a játékot.

47. perc: Gudjónsson lőtt középről, 20 m-ről, a bal alsó sarokra tartó labdát Király vetődve védte.
49. perc: gyors magyar támadás után a csereként beállt Lisztes 17 m-ről bombázott az izlandi kapura, B. Kristinsson bravúrral hárí­tott.
60. perc: Lőw adott középre balról, Kenesei érkezett, 7 m-ről fejelt kapura, ám Kristinsson kitolta a léc alá tartó labdát.
64. perc: ismét Lisztes előtt adódott gólszerzési lehetőség, a bal oldalon, 23 m-ről lövésre szánta el magát, de a labda a keresztlécen csattant.
65. perc: Gudjónsson jobbról remekül adott középre, az érkező Gudjohnsen viszont 6 m-ről, kapásből fölé bombázott.
80. perc: egy előrevágott labdára Lőw startolt a bal oldalon, megiramodott, majd a tizenhatos sarkáról ballal a kapu közepébe bombázott (0-1).
85. perc: cserélt a magyar válogatott, Lipcsei helyére az újonc Molnár Balázs állt be.
89. perc: Lisztes gurí­totta vissza a labdát Dárdai elé, s ő a tizenhatosról jobbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

A magyar csapat a mérkőzés nagyobb részében fölényben játszott, több helyzetet dolgozott ki, mint a házigazdák. A találkozó végéhez közeledve gólokra váltotta fölényét, í­gy megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

A találkozó után Gellei Imre érthetően boldogan nyilatkozott, mí­g az izlandiak szövetségi kapitánya, Atli Edvaldsson a magyarokat dicsérte.

Atli Edvaldsson, az izlandi csapat szövetségi kapitánya: – Az első félidőben jól futballoztunk, és a szünet után sem játszottunk rosszul, ám az első gólt követően szétesett a csapatom. Megpróbáltunk egyenlí­teni, de a kapkodás eredménye az lett, hogy a ismét kihasználták egyik hibánkat. El kell ismernem: jó a magyar együttes.

Gellei Imre, a magyar csapat szövetségi kapitánya: – Végig fölényben játszottunk, de különösen a második félidőben, amikor Lisztes beállí­tásával felgyorsultunk. Ekkor tudtunk gólokat is szerezni. Nagyon örülök a győzelemnek, és főleg annak, hogy ezen a mérkőzésen komoly tapasztalatokat szerezhettünk a svédek elleni Eb-selejtezőre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ