2012.X.28. Ferencváros – Győri ETO: 1-1

A labdarúgó NB I 12. fordulójának zárómérkőzésén a Győri ETO a Ferencváros otthonába látogatott, és a két zöld-fehér csapat rangadója döntetlenre végződött.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője: – Rendkí­vül kiszámí­thatatlan, hogy egy-egy mérkőzésen kié lesz a három pont. Nem számí­t a tabellán elfoglalt helyezés, bármelyik fél megverheti a másikat. A mi csapatunk az elmúlt hetekben sokat fejlődött. Az ETO-t egy rendkí­vül ambiciózus csapatnak tartom, sok jó játékossal, ez mindenképpen tiszteletre méltó. Ugyanakkor mi is bizonyí­tani szeretnénk, úgyhogy egy érdekes meccs elé nézünk, ahol számunkra csakis a győzelem az elfogadható!

Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője: – A Ferencváros otthon mindig veszélyes, a közönség nagy segí­tséget nyújt számára. Most is jó hangulatú mérkőzésre számí­tok, remélem bennünket is sokan elkí­sérnek és buzdí­tják csapatunkat, hiszen az Újpest ellen is rengeteget segí­tett a szurkolói biztatás, amire nagy szükségünk lesz az Üllői úton is. Mint mindenhol, természetesen most is győzni szeretnénk.

Igor Nicsenko, a Győr segédedzője: – Nem rossz csapat az újjáalakult Ferencváros, amelynek mostanában igen jól megy. Nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok a hétvégén, í­gy jól fel kell készülnünk a Fradiból.

A mérkőzés:

Ferencváros – Győri ETO: 1-1 (0-1)
Albert stadion, 6.100 néző, vezette: Bognár Tamás (Szpisják, Medovarszki)

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Otten, Besic, Jovanovic – Gyömbér, Józsi (Máté 90+2.) – Jenner (Cukic 78.), Ionescu, Somalia – Peric (Böde 46.)
kispad: Ranilovic, Sváb, Busai, Klein
vezetőedző: Ricardo Moniz

Győri ETO: Stevanovic – Svec, Djordjevic, Takács Á., Dinjar – Trajkovic (Dina 46.), Kamber, Pátkai – Koltai (Andric 55.), Strestik (Dudás 73.), Varga R.
kispad: Molnár, Völgyi, Nicorec, Tokody
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Alempijevic (63.) illetve Varga R. (7.)
Sárga lap: Alempijevic (69.) illetve Dinjar (56.), Djordjevic (69.), Varga R. (90+2.)

A hétvége és az ősz zöld-fehér rangadóján az új edző, Ricardo Moniz irányí­tásával feljövőben lévő Ferencváros a fordulónak a tabella éléről nekivágó Győri ETO-t látta vendégül, mégpedig azzal a szándékkal, hogy megmutassa mindenkinek: nagyobb-kisebb kisiklások után képes arra, hogy beleszóljon az elsőségért folyó harca – legalább az esélyesek pontot, pontokat hozó megszorongatásával. Pikáns módon a Győrt az Üllői úton játékosként és edzőként is rengeteg sikert elérő, majd a kemény munkát rühellő labdarúgók által megbuktatott Pintér Attila vezeti, aki lassan kezdi már megszokni azt az érzést, milyen is „ünnepelt ellenfélként” érkezni a Ferencvároshoz. Pintér vendégedzőként még soha nem nyert az Üllői úton, de a kezére játszott most, hogy a hazaiaknál sérülés miatt Böde Dániel, Martin Klein és Sváb Dániel is a kispadon kapott csak helyet (kezdett viszont a Détári Lajos után Monizzal is összekülönböző Mark Otten), és extra motivációként szolgált a győriek számára, hogy délután vereséget szenvedett legfőbb üldözőjük, a Debrecen.

A hazai védelem először a 7. percben ingott meg (a négy légiós bekk közül Muhamed Besic és Aleksandar Jovanovic hibázott nagyot), Varga Roland egyedül vezethette kapura a labdát, és nem is hibázta el a ziccerét. 0–1. A sokk után háromszor is veszélyeztetett a Fradi, de mindháromszor pontatlanra sikerült a befejezés, majd az egykori ferencvárosi Takács Ákos blokkolta szépen Andrei Ionescu lövését. A második negyedórában nagy mezőnyfölényben játszott az FTC, de középtávoli lövései már nem okoztak gondot Szasa Sztevanovicsnak, és a mérkőzés is kezdett ellaposodni. A 34. percben Milan Perics gondoskodott némi izgalomról, amikor az ötösről ballal a kapu fölé vágta Jovanovic beadását. Szerencséje sem volt Pericsnek, mert nem sokkal később, amikor szépen lőtt kapura 11 méterről, a labda a bal oldali kapufára, onnan a kapusra pattant, aztán Michal Svec tisztázni tudott.

A szünetben mindkét mester cserélt: a hazaiakhoz Böde, a vendégekhez Mihai Dina állt be a támadójátékot feldobandó.

A Ferencváros kezdett lendületesebben a második félidőben: előbb Böde veszélyeztetett, majd az egykori győri Józsi György lövését blokkolta becsúszva Pátkai Máté. Varga pedig duplázhatott volna, de egy az egyben nem tudta megverni Jova Leventét. Nem úgy a 63. percben Alekszandar Alempijevics Sztevanovicsot: a hazai védő 17 méteres lövése átsuhant Takács lábai között, majd a kissé későn vetődő kapus karja alatt is: 1–1. A hajrában elszántan védekezett a Győr, szinte teljesen feladva a támadásokat, de az is igaz, hogy a huszáros hazai rohamokat hiába várta a közönség, mintha a fővárosiak jobban vigyáztak volna a meglévő egy pontra, mint harcoltak volna a másik kettőért is. Egy kontrából a csereként beálló Dudás Ádám lőhetett kapura í­géretes helyzetből, hat méterről, de mellé trafált, majd több kavarodást is láthattunk a vendégkapu előtt, gólt azonban nem.

Döntetlenre végződött tehát a zöld-fehér rangadó. Pintér továbbra sem tud vendégedzőként nyerni az Üllői úton, de csapata egy ponttal növelte az előnyét a tabella élén a Debrecen és az MTK előtt.

További képek itt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Az 1–1-es döntetlennel végződő Ferencváros–Győri ETO mérkőzés után csak a vendégek vezetőedzője, Pintér Attila volt elégedett az egy ponttal.

„Teljes mértékben elégedett vagyok. Összességében igazságos az eredmény. Soha rosszabb mérkőzést ne játsszunk a bajnokságban. Az ilyen találkozók viszik előbbre a magyar labdarúgást – mindkét csapat a támadó futballra szavazott, egyértelműen győzelemre játszott. Tudtam, hogy ellenfelünk mire képes, meglepetés nem ért, azt azonban elismerem, régen láttam ennyire jól játszó Ferencvárost. A mi csapatunkban csak az volt a gond, hogy a korábban sérült játékosaink kevesebbet készültek a kerettel, ami a mély, sáros talajon meglátszott az erőnlétükön” – nyilatkozta a lefújást követően a tabellán immár kétpontos előnnyel vezető győriek szakvezetője.

Kollégája, a Ferencvárost irányí­tó Ricardo Moniz viszont csalódott volt.

„A pontszerzés ellenére csalódott vagyok, mert a mérkőzés elején buta egyéni hibából kaptunk gólt, és a továbbiakban is volt néhány rossz megoldás. Hazai pályán az a legkevesebb, hogy rengeteg helyzetet alakí­tunk ki, de hatékonyabban kellene befejezni őket, a beadásokra több játékosnak kellene érkeznie. Újabb olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelyből tanulhatunk, ugyanakkor pozití­vum, hogy ismét feljebb léptünk a tabellán” – nyilatkozta a Sport Tv-nek az immár 5. helyen álló Ferencváros szakvezetője.

Aleksandar Almpijevic, Andrei Ionescu:


(Az nso.hu, a Ferencváros és a Győr hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ