2014.II.15. Pécs – Ferencváros: 3-2 (edzőmérkőzés)

A Pécs ötgólos meccsen vette el a Fradi veretlenségét

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros az utolsó felkészülési mérkőzésén 3–2-es vereséget szenvedett a Pécsi MFC-től.

Pécs – Ferencváros: 3-2 (1-1)
Szekszárd, 1300 néző, vezette: Mód I.

Pécs: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh B., Mohl (Fodor F. 46.) – Kővári (Peric 73.), Márkvárt, Koller K., Szatmári (Rácz 71.) – Wittrédi (Horváth A. 63.), Pölöskey P. (Városi 46.)
kispad: Steer
vezetőedző: Lőrincz Emil

Ferencváros: Dibusz – Somalia, Pavlovic, Cukic, Hidvégi – Gyömbér, Busai – Jenner (Csilus T. 72.), Ionescu, Diallo (Nagy D. 63.) – Böde
kispad: Kunsági
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Koller K. (42. – 11-esből, 85.), Wittrédi (49.) illetve Busai (7., 54.)
Sárga lap: Cukic (42.)

A találkozót sokkal jobban kezdték a pécsiek, a kezdőrúgás után folyamatosan tartották a labdát Pölöskeyék, helyzetig azonban nem jutottak. A Ferencváros az első percekben csak kereste a labdát, a 7. percben azonban egy gyors kontra után helyzetbe került, amelyből a vezetést is megszerezte. Ionescu jobb oldali beadása utánBusai húzta el Gőcze mellett a labdát, majd 7 méterről az üres kapuba passzolt, 0–1. Az előny kiharcolása láthatóan jó hatással volt a zöld-fehérek támadójátékára, hiszen a gól után a saját kapujuk elé szögezték a pécsieket. Jöttek is sorra a Fradi-helyzetek, előbb Böde, majd Diallo fejesét kellett hárí­tania Gőcze Gergőnek. A félidő utolsó perceire kezdett magára találni a Pécs, és miután Csukics szorí­tásában a tizenhatoson belül földre huppant Pölöskey, tizenegyeshez jutott. A labda mögé Koller állt, aki higgadtan a kapu közepébe emelt a jobbra vetődő Dibusz mellett, 1–1.

A fordulás után felpörgött a találkozó: 49. percben Wittrédi 18 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb alsót (2–1), öt perccel később pedig a Fradi szerzett gólt. A szöglet után kifejelt labdát Busai remek ütemben 12 méterről a kapuba bombázta, Gőcze már nem érhette el a sarokba tartó löketet, 2–2. Bár a zöld-fehéreknek még akadt lehetőségük a második játékrész végén is, a győztes gólt a pécsiek szerezték meg. A 85. percben Márkvárt szabadrúgása után Koller az ötös sarkáról elpasszolt Dibusz mellett, 3–2.

A Ferencváros 3–2-es szekszárdi vereségével elveszí­tette a veretlenségét a felkészülési időszakban.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lőrincz Emil: – A fiúk minden tekintetben maximálisan teljesí­tettek. Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, leginkább azért, hogy még több erőt kapjunk a tavaszi bajnoki rajthoz. Hozzáállásban és mentalitásban azt kaptuk, amit az ősz során, í­gy ezúttal is fantasztikusak voltak a játékosok. Minőségileg, illetve erőnlétileg volt olyan, aki kevésbé teljesí­tett jól, de van még két hetünk arra, hogy ezeken a hibákon javí­tsunk. Nagyon nehéz felkészülésen vagyunk túl. A fejekből sokszor nem könnyű kitörölni azokat a dolgokat, amelyek az elmúlt időszakban körülöttünk történnek. Ennek ellenére a fiúkon ez nemigen látszott a pályán. Ha í­gy nézem, akkor jól eltudtuk végezni azt a munkát, amit kitűztünk a csapat számára. Remélem, a bajnoki rajtra kitisztulnak a fejek, és eredményes játékkal párosí­tva ott tudjuk folytatni, ahol ősszel abbahagytuk.

Thomas Doll: – Bosszús vagyok, mert ismételten sok labdát veszí­tettünk el túl könnyedén, pedig ezeknek a könnyelmű hibáknak a kijaví­tására a kezdetektől fogva odafigyelünk. Jobban kell koncentrálnunk, mert az eladott labdák csak egyetlen csapatnak jók, az ellenfélnek. A Pécs elleni mérkőzés első tí­z percét átaludtuk, a csapat csak ezt követően ébredt fel. A gólokon kí­vül több lehetőségünk is akadt, könnyedén megnyerhettük volna a találkozót. Van pár olyan labdarúgó, aki elővigyázatosságból nem lépett ma pályára, de a helyükön játszó játékosok nem mindegyike tudott élni az eséllyel. Persze, azt is ki kell emelnem, hogy páran nagyon sokat dolgoztak a pályán, az ő jó teljesí­tményüket sem szabad elhallgatni. Egy edzőmérkőzést nem lehet összehasonlí­tani egy tétmérkőzéssel. Nagyon várom már a bajnoki küzdelmeket, a felkészülési időszakot követően bizakodó vagyok.

(A Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja, az nso.hu, a bama.hu és a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ