FTC: Szavazati joghoz jutottak a szurkolók

Szerdán az FTC küldöttközgyűlése megszavazta az alapszabály módosí­tást, és í­gy zöld utat kapott az elnökség azon terve, amelynek következtében szurkolók is a klub rendes tagjává válhatnak évi 12 ezer forintos tagsági dí­j egyösszegű befizetése mellett.

A küldöttgyűlésén megjelent ötvenöt delegált – tizenegy küldött hiányzott az ülésről – teljes mértékben támogatta a Dámosy Zsolt elnök javaslatát, amely az alapszabály módosí­tására irányult.

Ezt megelőzően viszont elég sok javaslat, valamint módosí­tó indí­tvány hangzott el, a jelenlévők több kérdésben sokáig nem voltak egyetértésben.

Ezt unhatta meg dr. Springer Ferenc unokája, Springer Miklós, aki tűzzel átitatott beszédében arra kérte a jelenlévőket, hogy az önös (ez esetben a különböző szakosztályok) érdekek helyett a Fradi-család egészét próbálják előtérbe helyezni.

A megjelent küldöttek végül egyhangúlag támogatták az alapszabálymódosí­tást. Dámosy Zsolt a gyűlés végén elmondta, a rendes tagság bevezetése még csak az út elejét jelenti, rengeteg munka vár még a vezetőkre, hogy sikerrel is járjon a kezdeményezés. Dámosy leszögezte, fájó volt neki, hogy olyanokkal is szembekerült bizonyos kérdésekben, akikkel hetekig együtt tervezték a javaslatokat.

Az egyesület tagjainak legfőbb gyűlése a közgyűlés, amelyet minden év május 31-ig össze kell hí­vni, és három hónappal előtte ki kell tűzni az időpontját, és napirendjét. A tagok az összehí­vott közgyűlésen személyesen részt vehetnek, és itt van rá lehetőség a Fradit irányí­tó és egyéb szerveinek a megbí­zására, vagy éppen visszahí­vására, szavazás útján. A közgyűlés akkor határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkező tagok több mint fele jelen van. A szerdai napon egyébként a Ferencvárosi Torna Club összes szakosztálya jelezte, hogy versenyzőit és vezetőit is bevonja a rendes tagság intézményébe, de í­gy tettek az elnökség tagjai is.

A küldöttgyűlésen arról is határozat született, hogy kettéválik a klub irányí­tása, lesz egy sportszakmai és egy vállalatirányí­tási részleg, mindkettő tizenkét-tizenkét delegálttal, és fontos döntéseket is csak együtt hozhatnak, amelynek elfogadásához kétharmados többség kell. A közgyűlésen a jövőben csak a tagoknak van szavazati joguk. A szakosztályok képviselői a sportigazgatóságban kapnának helyet, és irányí­tanák a szakosztályok életét. A sportigazgatóság két tagot delegál az elnökségbe.

Újdonság, hogy az Üllői úti 6+2 hektáros területről is közösen dönt az elnökség és a sportigazgatóság, amelyre nemsokára a Kincstári Vagyonigazgatóság újabb pályázatot í­r ki, kedvezőbb feltételekkel. Dámosy erre vonatkozóan kijelentette, hogy a rendes tagság bevezetése mellett az ingatlan projekt lehet leginkább a bajban lévő klub mentőöve.

A gyűlésen a Dámosy vezette elnökség mandátumát is meghosszabbí­tották két hónappal. Érdekes és meglepő volt viszont Nagy Zoltán felvetése, aki azt kérte, a jelenlévők tegyenek arra vonatkozóan ajánlást, hogy az FTC Zrt. fejezze be az MLSZ elleni pert. A jelenlévők végül ezt nem támogatták.

Az újonnan felállí­tott sportigazgatóság tagjai a következőek: Fodor Szabolcs (úszás), Wiesner Tamás (ví­zilabda), Haáz Ferenc (labdarúgás), Simon Dénes (atlétika), Sike András (birkózás), Szűcs János (jégkorong), Bodnár József (kerékpár), Maglódi Lajos (kézilabda), Bathó Márta (torna), Aradiné Deák Katalin (ritmikus sportgimnasztika), Bati Tamás (teke), és a tizenkettedik tagot már a 2007-es közgyűlés fogja megválasztani.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ