1999.IX.4. EB selejtező, Liechtenstein – Magyarország 0-0

A magyar labdarúgó-válogatott első őszi Európa-bajnoki selejtezőjén, a 7. csoportban szombaton Liechtenstein ellen lépett pályára Vadúzban.

Liechtenstein-Magyarország 0-0
Vadúz, 1500 néző, V: Sten Kaldma (észt)

Liechtenstein: Jehle – Zech – Ospelt, D. Hasler, Hefti, Gigon – Th. Beck (Bicker 82.), Ma. Stocklasa, Mi. Stocklasa – Telser (Ritter  66.), M. Frick (M. Beck 90.)

Magyarország: Király – Sebők V. – Korsós Gy., Halmai, Mátyus – Dárdai, Fehér M. (Lendvai 46.), Illés – Dombi (Sowunmi 60.), Horváth F. (Herczeg 75.), Egressy

Sárga lap: Hefti (73.) illetve Sowunmi (74.)

10. perc: Martin Stocklasa kapott jó indí­tást a jobb oldalon, kicselezte Mátyust, majd 6 m-ről éles szögből lőtt, Király lábbal hárí­tott.
20. p: Halmai í­velt szabadrúgásból a jó helyzetben lévő Illés elé, aki az ötös bal sarkánál nem találta el a labdát.
23. p: Jobboldali szögletet követően Horváth 7 m-ről fejelt, a labda a felső lécről pattant vissza. Újból a magyar csapat próbálkozhatott, Illés 20 m-ről középről alig lőtt mellé.
33. p: Horváth az ellenféltől kapott labdával kilépett, de rosszul találta el, lövése semmi veszélyt nem jelentett a liechtensteini kapura.
39. p: Egy szabadrúgás után veszélyesen csavarodott a labda a magyar kapura, Király bravúrral hárí­tott.

Kevés helyzetet kidolgozva, gyengén játszott a magyar csapat, még akkor is, ha a félidő nagy részében birtokolta a labdát. A lelkesen játszó hazaiak kétszer is nehéz helyzetbe hozták Királyt.

46. p: A csereként beállt Lendvai 25 m-ről hatalmas lövést küldött kapura, a labda a felső lécről a gólvonal elé pattant.
79. p: A szintén csere Sowunmi szaladt el a jobboldalon, középre í­velt, labdája Illést üresen találta, aki 14 m-ről fölé lőtt.
86. p: Dárdai próbálkozott lövéssel 20 m-ről, Jehle védett.

Harcosabban kezdte a második félidőt a magyar válogatott, amely Lendvai révén majdnem vezetéshez jutott. A liechtensteini válogatott azonban minden erejével arra törekedett, hogy sikerüljön megőriznie a 0-0-ás döntetlent. A magyarok kevés helyzetet dolgoztak ki, í­gy alig került igazi veszélybe a házigazdák kapuja.

A döntetlennel Magyarország matematikai esélyét is elveszí­tette, hogy eljusson a 2000-es Európa-bajnokságra.

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Az első félidőben a játékosok azt hitték, hogy magától is begurul a labda a hálóba, ebben egy kicsit én is hibás vagyok. A második félidőben változott a csapat felfogása, többet birtokoltuk a labdát, de csak futottunk az eredmény után. Az első félidei játék miatt elnézést kérek. El vagyok keseredve, mert edzői pályafutásom legkellemetlenebb pillanatait éltem át, de régebben dolgozom a futballban annál, minthogy egy-egy eredmény miatt hirtelen döntést hozzak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ