1903.II.1. MUE – FTC 0:6 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club 6:0 győz a Magyar Úszó-Egyesület ellen.

Az elég kedvező időjárás alig pihent footballistáinkat egyre-másra versenyre szólí­tja. A mai és holnapi kettős ünnepen megint több mérkőzés lesz.

Vasárnap délután [február 1-én] 1/2 3 órakor a csömöri-úti pályán a Ferenczvárosi Torna-Club és a Magyar Úszó-Egyesület I. csapatai állnak ki egymás ellen. E mérkőzésen mutatkozik be a M. U. E. új angol tagja T. H. Hanna, ez a csinos arczú londoni fiatal ember, ki Ray mellett összekötő csatárt fog játszani. Ez alkalommal valószí­nűleg a F. T. C. is erős csapatot állí­t ki, mert különben jó hí­rén könnyen csorba eshetik.

Ugyanaz nap délután a soroksári-úti pályán a Ferenczvárosi Torna-Club és a Törekvés Sport- Egyesület II. csapatai fognak megmérkőzni.

(Sport-Világ, 1903. február 1.)

1903. február 1., 14:30, Millenáris, MUE – FTC 0:6 (0:1)
vezette: Pessenlehner (BSC)
MUE: Fehéry – Ray, T.H. Hanna, ?
FTC: ? – ?, Manglitz – ?, ?, ? – ?, Novotny, ?, Kovács, ?
Gól: ? (45.), Novotny, ?
Kiállí­tva: ? illetve ?

Február 1-én.

Nagyszámú nézőközönség előtt, szép időben, de rossz, sáros pályán folyt le ez a mérkőzés, melynek végeredménye többé-kevébbé kétes volt. A csapatok esélyei majdnem egyenlők voltak a papí­rforma alapján; mert habár két hónappal előbb az akkor majdnem teljesen újra szervezett M. U. E. csapatot 5:1 arányban győzte is le a F. T. C. csapata, a M. U. E. csapat oly fejlődő képességet mutatott, hogy két héttel később már 1:1 arányú eldöntetlen mérkőzést tudott kiví­vni a Budapesti Torna-Club csapatával szemben. A papí­rforma azonban, mint igen gyakran, most sem vált be, mert bár az első félidőben elég szépen tartotta is magát a M. U. E., mégis rögtön kitűnt a F. T. C. fölénye, különösen összjáték és kombináczió dolgában.

Sok veszélyes, de sikertelen támadás után az első félidőnek csak az utolsó perczében volt képes a F. T. C. első goalját belőni.

Halftime után F. T. C. kezd s gyors balszárnya remek passzolással mindjárt az ellenfél kapuja elé kerül a labdával, mit Kovács szépen a kapu elé centerez, hol a rohamban levő jobb összekötő Novotny védhetetlen lövéssel a kapuba küldi. E ritkán látható remek támadást a közönség általános tetszése és tapsa kisérte. A meglepett M. U. E. csapat erre mind zavartabban játszik, mi csak megkönnyí­tette a F. T. C. helyzetét és csinált is még a játék végéig újabb négy goalt.

A F. T. C. minden játékosa szép formát mutatott. Az új back, Manglitz, még nem áll ugyan a többiek ní­vóján, de bátorsága, kitartása, ereje és gyorsasága máris hasznos játékost mutattak benne. A M. U. E. csapatán látszott a training-hiány. Ray sokat vesztett régi képességeiből; az új angol játékos T. H. Hanna, elég rutinos, jó játékos, de a még meg nem szokott partnerek között és a neki szintén szokatlan sáros pályán nem mutathatta be igazi tudását.

Biró Pessenlehner (B. Sp. C.) volt, ki elég szakértelemmel vezette a játékot, csak az igazi faultok megí­télésében volt nagyon gyenge. Kár, hogy a közönség hangulata képes őt befolyásolni; ennek tulajdoní­tható, hogy mindkét csapatból egy-egy játékost állí­tott ki kisebb szabálytalanságért, mí­g a közönség kedvenczeinek nem egy durvaságát nézte el; í­gy pl. Fehéry a M.U. E. kapusa büntetés nélkül úgy ütötte gyomron a veszélyesen támadó egyik F. T. C. csatárt, hogy az egy időre kénytelen volt a játékból kiállani.

(Sport-Világ, 1903. február 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ