1905.II.26. Törekvés – FTC 0:8 (edzőmérkőzés)

Sportélet Kőbányája. A rohamosan terjedő football-sport már Kőbányát is meghódí­totta. A «Törekvés» Sport Egyesület agilis sportszerető vezetősége a Füzér- és Liget-utcák sarkán football-pályát létesí­tett, s igy a kőbányai sportkedvelőknek is módjukban lesz minden vasárnap labdarugó-mérkőzést látni. Holnap a Ferencvárosi Torna Klub bajnoki csapata lesz vendége a «Törekvés»-nek. A mérkőzést Stobbe Ferenc, a Magyar Labdarugók Szövetségének kapitánya fogja vezetni. Kezdete délután 3 órakor. Belépődí­j 60 és 30 fillér.

(Pesti Napló, 1905. február 26.)

1905. február 26., 15:00, Füzér u., Törekvés — FTC 0:8 (0:4)
vezette: Stobbe Ferenc (MLSZ)
Törekvés: Merver, ?
FTC: Takács, Gorszky, ?
Gól: ?

F. T. C. I.—Törekvés S. E. I. 8:0. A „Törekvés“ kőbányai uj pályáján február 26-án a F. T. C. mérkőzött a Törekvés Sport-Egylettel A match, mint előrelátható volt, a F. T. C fölényes győzelmével végződött. A Törekvés csak ritkán jött ellenfele kapuja elé, lövésre azonban akkor sem került sor. A Ferenczvárosiak az első félidőben 4 goalt, a másodikban is ugyanannyit rúgtak a Törekvés kapujába, melyet védője nagyon szerencsétlenül védett — A mérkőzés lefolyása fair volt. A F. T. C.-ból Takács és Gorszky, a „Törekvés“-ből Merver középcsatár tűnt ki. A birói tisztet Stobbe Ferencz (Rambler) pártatlanul töltötte be.

F. T. C. II —K. A. O. E. Sp. Cs. I. 7:2. A kereskedelmi alkalmazottak sport csoportjának ez volt a második nyilvános mérkőzése, melyen némi javulást mutatott. A csapat csatársora egynéhányszor szép összjátékot produkált és ennek tulajdoní­tható, hogy a F. T. C. erős csapatának két goalt tudtak lőni. Még a védelme nem elég biztos és a korner rúgásnál nem tudnak kellőképen helyezkedni; igy történhetett, hogy a kapott 7 goal közül 3 korner rúgásból lett. A F. T. C. csapata főleg fiatal játékosokból van összeállí­tva, kik szép és hasznos játékuk folytán nemsokára az első csapat játékosait ki fogják szorí­tani. A F. T. C. csapatában különösen feltűnt Rumbold biztos és éles lövéseivel, gyors és fair játékával mig a K. A. O. E. csapatában Stern lelkes játékával buzditólag hatott a csapatra. — Az első csapatot megelőzve a F. T. C. III. csapata játszott a K. A. O. E. II. csapata ellen, melyből a F. T. C. 5:0 eredménynyel került ki győztesként. Ez utóbbi mérkőzésnél Horn Lajos (F. T C.) szerepelt bí­róként, az előbbit Hajós József (M. T. K.) vezette.

(Sport-Világ, 1905. március 5.)

Tréning-mérkőzések. FTC.—Törekvés 9:1. A Törekvés kőbányai sporttelepén mérkőzött e két csapat. A FTC. újból bizonyságot tett kitűnő formájáról. FTC. II.—Kereskedők I. 7:2, FTC. III. —Kereskedők II. 5:0.

(Nemzeti Sport, 1905. március 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ