1914.VI.1. Budapesti kombinált – Glentoran 7:0

ír labdarugók Budapesten. Az ir kupa 1914. évi győztese, a Glentoran, a mely tegnap egy bécsi kombinált csapattal 1:1 arányban döntetlenül mérkőzött, pünkösdhétfőn Budapesten vendégszerepel. Az üllői-uti versenypályán tartandó mérkőzésben a következő kombinált csapat lesz a Glentoran ellenfele: Zsák—Rumbold, Payer—Einwag, Károly, Blum—Veisz, Bodnár, Pataki, Schlosser, Borbás dr. — A Glentoran csapat összeállí­tása ez lesz: Murphy—M. Cam, Ferrett—Reid, Scraggs, Emerson—Lindsay, Boyd, Napier, Lindsy, Lynar. — Murphy, Cam és Scraggs ir válogatott játékos.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 29.)

Az üllői-uti pályán megint angol csapat játszik. Ezúttal az ir kupa győztese, a Glentoran mutatkozik be s veszi föl a küzdelmet egy kombinált budapesti csapattal. A két csapat igy áll föl:

A budapesti csapat: Zsák—Rumbold, Payer—Einwag, Károly, Blum—Weisz, Bodnár, Pataky, Schlosser, Borbás
A Glentoran csapat: Leslie Murphy—P. M Cann, Geor Ferrett—Jos. Reid, Scraggs, Emerson—W. Lindsay, Boyd, Napier, J. Lindsay, Lyna

Pünkösd hétfőn: Nemzetközi mérkőzés. Glentoran FC—Budapesti kombinált (Üllői-ut, délután 1/2 6 óra).

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 31.)

Zsák kétszer. Pontban három órakor kezdődik ma délután a 33 FC—UTE bajnoki mérkőzése a Népszigeten. A korai kezdésnek az a magyarázata, hogy a kombinált csapat is Zsákot szerepelteti a kapujában. E miatt állapodtak meg azután a csapatok a szokatlan korai kezdésben. Zsákot dresszben autón fogják elhozni Újpestről az üllői-uti pályára.

(Sporthí­rlap, 1914. június 1.)

1914. június 1., 17:30, Budapest, Üllői út, Budapesti kombinált — Glentoran 7:0 (3:0)
vezette: Langfelder Ferenc
nézőszám: 2 500
Budapesti kombinált: Zsák (33 FC) — Rumbold (FTC), Payer (FTC) — Kiss B. (FTC), Károly (BAK), Einwag (BTC) — Weisz F. (FTC), Bodnár (MAC), Tóth (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
Glentoran: Leslie Murphy — P. M. Cann, Gear Ferrett — Jos. Reid, Scraggs, Emerson — W. Lindsay, Boyd, Napler, J. Lindsay, Lyna
Gól: Bodnár (0x., 8x.), Borbás dr. (38.), Tóth-Potya (38., 58., 64., 85.,)

Nemzetközi mérkőzések. Magyar kombinált—Glentoran 7:0 (4:0). Az Üllői-uti pályán folyt le a fenti nemzetközi mérkőzés. A magyar csapat az alábbi összeállí­tásban szerepelt. Zsák, Rumbold, Payer, Kiss, Károly, Einwag, Weisz, Bodnár, Tóth, Schlosser, Borbás. Magyar támadással indult meg a játék. Már a 2. percben jó goalhelvzetet teremt Schlosser beadott labdája, amelyet Tóth a kapuba továbbit. Bodnár azonban időközben off-side- ra futott, úgy hogy a goalt érvénytelení­teni kellett. Kevéssel utána Bodnár kikorrigálja hibáját, amennyiben remek lövéssel megszerzi a vezető goalt. A 8. percben Bodnár újra jó goallövő helyzetbe kerül, de elhirtelenkedve, mellé lő. Közben az í­rek is átrándulnak a magyarok térfelébe. Egy szabadrúgásukat Zsák biztosan fogja. A továbbí­tott labdával Bodnár ugrik ki, kinek éles lövését a kapus rávetessél menti. Rövid ideig közepjáték folyik, majd újra Bodnár lövése foglalkoztatja az ir kapust, amelyet az kornerre ment. A 28-ik percben Weisznak egy beadott labdáját Schlosser kapásból alig hajszálnyira fölé lőve. A 33. percben Borbás lerohan. Centerezett labdáját az ir hátvéd kapufának fejeli. Borbás az újonnan hozzákerült labdát goallá értékesiti. A 38-ik percben esik a harmadik magvar goal. Schlosser szökteti Tóthot, aki a kifutó kapus mellett goalt lő. Szünet után a magyarok fölénye még intenzivebb. Sűrű egymásután esnek Bodnár, Tóth és Schlosser veszélyes lövései, amelyeket a kapus csak nehezen tud menteni. A 13-ik és 19-ik percben Tóth a Bodnár, illetve a Schlosser által kidolgozott labdákat goalokká értékesí­ti. A 40-ik percben Bodnár kiugrik, de labdája a sárban elmarad. Tóth belefut, helyezett goalt lő. Kevéssel utana Schlosser küldi éles lövését a Glentoran kapusának, ki a labdát Bodnár elé ejti. A védhetetlenül lőtt labda a hetedik goalt jelenti. Biró: Langfelder.

(Pesti Napló, 1914. június 3.)

A Glentoran, nagy hire ellenére, egyetlen percig sem volt méltó ellenfél s reálisan szenvedett 7:0 arányú lesújtó vereséget. A meccs után a fáradtsággal mentegették magákat az ir labdarugók, a kik azzal fenyegették meg a főváros közönségét, hogy a jövő évben Budapestre jönnek a reváns kedvéért. Megbocsátjuk a Glentorannak azt a kí­nos másfél órát, a mivel tegnap az üllői-uti pálya gyér számú közönségét meggyötörte, de többet nem kérünk belőle.

A Glentoran kudarca. Budapesti kombinált csapat—Glentoran Football Club 7:0 (3:0). A mérkőzés az üllői-uti sporttelepen folyt le, mintegy 2500 főnyi közöség jelenlétében. A két csapat összeállí­tása ez volt: A Glentoran csapata: Leslie Murphy — P. M. Cann, Gear Ferrett — Jos. Reid, Scraggs, Emerson — W. Lindsay, Boyd, Napler, J. Lindsay, Lyna. A budapesti csapat: Zsák — Rumbold, Payer — Kiss, Károly, Einwag — Weisz, Bodnár, Tóth, Schlosser, Borbás. A jeles ir csapat, a melyről azt zengi a hir, hogy megnyerte az ir kupát, nagyon tréfás kedvében lehetett, mert mindent csinált, még dzsiggelt, sőt tangózott is, csak a futballozásról feledkezett meg. így történt, hogy a közönség méltó csodálkozására fradistanként játszottak a magyar játékosok. A Glentoran azonban bált adott a magyar játékosaknak, a kikben lobot vetett az ambí­ció s hét gólt lőttek. A legtöbb gólt Tóth lőtte, mert mesés alkalma nyí­lt hozzá. Szóval nagyszerűen játszott a budapesti csapat s végre egetverő magyar győzelem gyönyörűségében fürdött meg a közönség. A meccsen különben állandóan ostrom alatt állott az írek kapuja. A mérkőzés első gólját Bodnár lőtte. Borbás gólja volt a második. A hetedik gólt ismét Bodnár juttatta az írek hálójába, a közbeeső négyet pedig Tóth. Bí­ró Langfelder Ferenc volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. június 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ