László Csaba a Ferencváros új edzője

Hétfőn ülésezett az FTC Rt. igazgatósága, és úgy döntött, hogy július 15-től László Csabát nevezi ki a Ferencváros vezetőedzőjévé.

A szakemberrel két éves szerződést köt az FTC Rt. A július 15-ig terjedő időszakban az edzéseket Keller József vezeti, mí­g László Csaba ismerkedik a körülményekkel, felméri a játékoskeretet, és elkészí­ti az elkövetkező időszak szakmai tervét.

Az igazgatóság ragaszkodott hozzá, hogy László Csaba szerződésében szerepeljen valamennyi olyan kitétel, mely Pintér Attila tervezett szerződéskiegészí­tésében is helyet kapott volna. László Csaba ezeket a pontokat maradéktalanul elfogadta, és a felek arról is megállapodtak, hogy a szerződés két éven belül mikor, és milyen következményekkel szüntethető meg.

Az FTC Rt. július 15-ig rendezi a korábbi szakemberek és az MLL felé mindazokat a kötelezettségeit, melyek a korábbi szerződések és a rendelkező szabályok előí­rnak. László Csaba az elmúlt fél évben Lothar Matthäus mellett tevékenykedett a magyar labdarúgó válogatottnál, azt megelőzően pedig a Borussia Mönchengladbach utánpótlás-csapatának volt a vezetőedzője. László Csaba 2002-ben elvégezte az Európa-hí­rű kölni edzőképző főiskolát.

Nem kell mondanom, hogy óriási megtiszteltetésnek tartom azt, hogy Magyarország legnagyobb múltú, és legeredményesebb labdarúgócsapatának vezetőedzője lehetek néhány napon belül. A célom az, hogy szisztematikus, épí­tő munkával két év alatt komoly eredményeket érjünk el.

– Sokakat érdekel nyilván, hogy a válogatott pályaedzői teendőit is ellátja –e a jövőben?
– Egyelőre igen. Azt hiszem, hogy a mellettem dolgozó szakemberek garanciát jelentenek arra, hogy a két feladat összeegyeztethető. Természetesen az élet dönti majd el, hogy az elképzelés végrehajtható –e? Amennyiben nem, természetesen átgondoljuk majd a mostani döntést és változtatunk, a lényeg az, hogy a Ferencvárosban zajló szakmai munka semmiben nem szenvedhet hátrányt.

– Találkozott –e már a játékosokkal?
– Néhány perc erejéig belátogattam már az öltözőbe, ahol pár szót szóltam a fiúkhoz. Elmondtam nekik, hogy az elkövetkező időben több oldalról nagyon komoly nyomás alatt leszünk, és ez óriási felelősséget ró ránk.

– Sokakat érdekel, hogy mi lesz azokkal a labdarúgókkal, akiknek távozása hetek óta téma a klubnál, azaz mi lesz Gera, Tököli, Dragóner és Kriston sorsa?
– Azt hiszem nincs olyan edző ma Magyarországon, akinek ne lenne szüksége Gera Zoltánra. Én is örülnék, ha továbbra is a Ferencvárost erősí­tené, de Zoli sorsát számos dolog befolyásolhatja, í­gy egyelőre nem tudom, hogy számolhatok–e vele a jövőben. Tököli Attilának lejárt a szerződése, és tudomásom szerint a saját kezében van a sorsa. Kristonnal és Dragónerrrel rövidesen leülök beszélni, mert úgy gondolom, hogy valamennyi lejáró szerződésű labdarúgóra szüksége van a Ferencvárosnak.

– Igaz fél éve már Magyarországon dolgozik, de évek óta Németországban él. Mikor, és milyen kép alakult ki Önben a Ferencvárosról?
– Határon túli magyarnak születtem és í­gy pontosan tudom, hogy a Ferencváros nem csupán Magyarországon, de szerte a világon, és különösen a szomszédos országok magyarlakta területein óriási népszerűségnek örvend. Tudom, hogy a csapat eredményei, játéka nem csupán Magyarországon érdekel több millió embert, de Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és a Vajdaságban is. Már hallottam arról, hogy a Ferencvárosnál komoly szándék van arra, hogy a csapat eljusson a környező országok magyarlakta területeire. A magam részéről csak támogatni tudom ezt az elképzelést, és azon leszek, hogy mindenhol nagyon sok örömet okozzunk a magyar embereknek.

(ftc.hu – 2004.07.05.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ