2005.XI.16. Görögország – Magyarország: 2-1

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó percben kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett Athénban az Európa-bajnok Görögország nemzeti csapatától.

A magyarok ezzel továbbra is nyeretlenek Görögországban.

Görögország-Magyarország 2-1 (1-0)
Athén, 14 ezer néző, v.: Pieter Vink (holland)

Görögország: Nikopolidisz (Kocolisz 75.) – Ancasz, Kirjakosz, Fisszasz (Gekasz 86.), Szeitaridisz (Vintra 53.) – Kacuranisz, Zagorakisz (Kafesz 46.), Baszinasz, Jannakopulosz (Kapszisz 93.) – Manciosz (Limperopulosz 46.), Szalpingidisz (Papadopulosz 46.)

Magyarország: Király – Bodnár, Éger, Gyepes, Balog (Ferenczi 46.) – Böőr (Kenesei 70.), Korsós, Rósa, Hajnal (Böjte 90.), Halmosi – Torghelle

Gól: Jannakopulosz (31.), Kafesz (90.) illetve Kenesei (77., 11-esből)
Sárga lap: Zagorakisz (32.), Baszinasz (84.) illetve Torghelle (40., 81.)
Kiállí­tva: Torghelle (81.)

17. perc: Baszinasz í­velt középre, s Manciosz 5 méterről teljesen üresen csúsztathatott a kapu mellé.
21. perc: Baszinasz bal oldali szöglete után nagy kavarodás alakult ki a magyar kapu előtt, Ancasz eszmélt leghamarabb, de 5 méteres lövését Hajnal a jobb saroknál a gólvonalról fejelte ki.
31. perc: Szalpingidisz játszotta át Bodnárt a bal oldalon, majd középre gurí­tott, s az érkező Jannakopulosz Balogot megelőzve 5 méterről a keresztléc alá lőtt (1-0).
36-37. perc: Rósa futott el a bal oldalon, középre í­velt, de a labda mindenkin átszállt, ám a jobb szélen felfutó Bodnárnak épp í­gy lett jó, s 17 méteres, bal felső sarokba tartó bombáját Nikopolidisz nagy bravúrral ütötte szögletre. Halmosi sarokrúgását Balog fejelte kapura, de a jobb saroknál gólvonalon álló Jannakopulosz fejjel mentett.

77. perc: Hajnal passzolt a bal oldalon felfutó Halmosinak, aki visszatálalt a középpályásnak. A Belgiumban légióskodó játékos betört a 16-osra, majd Ancasz buktatta, s a holland bí­ró a 11-es pontra mutatott. A megí­télt büntetőt Kenesei a jobb alsó sarokba rúgta (1-1).
81. perc: Torghelle szándékosan kézzel vitte el a labdát a görög védő mellett, í­gy megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját.
90. perc: egy jobb oldali beadás után Kafesz 10 méterről Király lábai között a magyar kapuba gurí­tott (2-1).

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, aztán az Európa-bajnok hazaiak fokozatosan egyre nagyobb fölénybe kerültek, s csak az volt a kérdés, mikor szerzik meg a vezetést. Erre a 31. percig kellett várni. A magyarok eddig egyetlen valamire való támadást sem vezettek, ám a gól kicsit felrázta őket, de egyenlí­teniük nem sikerült a szünetig.

A folytatásban alaposan visszaesett az amúgy sem túl magas szí­nvonal. A hazaiaknak érezhetően megfelelt az eredmény, mí­g Lothar Matthaus csapata nem volt képes ritmust váltani, illetve nagyobb erőbedobásra késztetni az ellenfelet. Nikopolidisznek nem is volt dolga a második félidőben, ám a 75. percben helyére beállt Kocolisznek már lett volna, de csak beleérni tudott Kenesei büntetőjébe, hárí­tani nem. Az egyenlí­tés ismét feltüzelte a görögöket, s a rendes játékidő utolsó percében egy szép támadásból meg is szerezték a győztes gólt.

A hazaiak megérdemelten nyertek, mivel magyar csapat lélektelen és kapura teljesen veszélytelen játékot produkált, í­gy a görögöknek elég volt 20 percet futballozniuk a mostani sikerért.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Gratulálok a görög válogatottnak, amely megérdemelt győzelmet aratott. Csapatomból sokan hiányoztak, de akik ennek következtében lehetőséget kaptak a bizonyí­tásra, nem hálálták meg a bizalmat, nagy csalódást okoztak”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ