Felavatták a Simon Tibor emléktáblát

Ma este a 2-es szektor bejáratánál az EEE mozgalom felavatta a Simon Tibor emléktáblát.

Az avató ünnepség keretében Magyar Balázs rövid antwerpeni emlékeinek felidézése után ifj. Simon Tibor köszönte meg a szurkolók szeretetét, majd az egykori játszótárs Dragóner Attila emlékezett Simire.

A szurkolók egyperces főhajtása előtt az EEE és az FTC Baráti Kör és a Sopronból érkező szurkolók helyezték el koszorúikat.

A Simon Tibor emléktábla története

Az Erkölcs, Erő, Egyetértés mozgalom alakulásakor kiemelkedő céljaként határozta meg önmaga részére a ferencvárosi hagyományok ápolását.

Sokunk egykori kedvence, Simon Tibor tí­z éve halt értelmetlen, tragikus halált. Aligha kell hangsúlyozni mit is jelentett Tibi nekünk szurkolóknak. Hihetetlen fanatizmusa, küzdőszelleme a 90-es évek Ferencvárosának kultikus alakjává tették. Mozgalmunk tagjai úgy gondolták, hogy halálának 10. évfordulóján méltó módon kí­vánnak Simi emléke előtt adózni.

Nagyí­táshoz klikk a képre!

A tragédia helyszí­nén a II. kerületi Lövőház utcában ma csak egy kis tábla jelzi a járdán, hogy mi is történt ama szörnyű éjjelen. “Csak az hal meg, akit elfelejtenek” – hirdettük anno a lelátó kerí­tésére kií­rva. Erre figyelemmel úgy gondoltuk, hogy a jelen és a jövő Ferencváros szurkolóinak segí­tené Simi hagyományának ápolását, ha egy emléktábla hirdetné mindenki számára jól látható helyen, ki is volt ő.

Készí­ttettünk egy fekete 50*70 centiméteres gránit emléktáblát bal oldalán Simi graví­rozott arcképével, jobb oldalán nevével, születési és halálozási dátumával, valamint egy mottóval “Életedet és véredet áldoztad a Ferencvárosért”. A táblát eredeti terveink szerint a Mammut bevásárlóközpont falára kí­vántuk elhelyezni. Ennek érdekében meg is tettük a szükséges lépéseket. Egyeztetést kezdtünk a II. kerületi önkormányzattal, valamint megkerestük a Mammut vezetését is. A hivatalos szervek felé bejelentést tettünk, hogy a tragédia helyszí­nén a Fradi család, a szurkolói generációk közötti összetartozás és nem utolsósorban a hagyomány- és értékőrzés jegyében egy méltóságteljes megemlékezést tudjunk tartani.

A cél elérése érdekében felvettük a kapcsolatot az FTC vezetésével, akik befolyásukat latba vetve segí­teni próbáltak a szükséges engedélyek megszerzésében. Legnagyobb megdöbbenésünkre – semmibe véve egy halálra vert 16-szoros válogatott labdarúgó emlékét – a napokban a Mammut vezetése elzárkózott annak lehetőségétől, hogy a gránit emléktáblát a bevásárlóközpont falán helyezzük el.

Természetesen nem tettünk le arról, hogy az emléktábla a tragédia helyszí­nén kerüljön elhelyezésre, mert hiszünk abban, hogy az értelmetlen döntést az illetékesek megváltoztatják. Ha ezt nem teszik meg, akkor kezdeményezni fogjuk a kerületi önkormányzatnál egy emlékoszlop (emlékmű) felállí­tását az utcában, amelyre méltó módon elhelyezhetjük az emléktáblát, addig ideiglenesen az Albert Stadion újonnan átnevezett Simon Tibor (egykori II-es) szektoránál helyezzük el.

Miként azt í­rtuk, bí­zunk benne, hogy egy ilyen tragédiára való méltóságteljes megemlékezés is egy kis lépés a Fradi család, a szurkolói generációk összetartozásának, a hagyomány- és értékőrzés fontosságának hangsúlyozására, ezért minden jó szándékú Fradistát szeretettel hí­vunk és várunk közös összejövetelünkre, a tábla avatására Simi halálának 10. évfordulóján: 2012. április 23-án, hétfőn 18:30-tól.

– EEE –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ