2012.VIII.25. Ferencváros – Bp. Honvéd: 0-2

A Ferencváros az új edző, Ricardo Moniz irányí­tásával jóval többet támadott, mint a Honvéd, de az első félidő végétől tí­z emberrel kellett küzdenie. A hazaiak védelmi hibáit kí­méletlenül kihasználták a vendégek, mí­g a zöld-fehérek mindent kihagytak, í­gy nem mondható érdemtelennek a Honvéd győzelme.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője: – Tisztában vagyok azzal, hogy holnapi ellenfelünk nem véletlenül vezeti a tabellát. A Honvéd egy erős csapat, de a saját közönségünk előtt játszunk, í­gy megpróbáljuk uralni a mérkőzést. Fontos, hogy önbizalommal lépjünk pályára, bí­znunk kell magunkban, ez a győzelem titka.

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője: – Hajtós csapat a Fradi, nem lesz könnyű dolgunk. Ellenfelünk erejét megsokszorozza, hogy bizonyí­tani akar az új edzőnek. A fehérvári győzelmünk nagy örömmel töltött el bennünket, de minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy a játékosaim továbbra is mindkét lábbal a földön maradjanak, nehogy elhiggyék, hogy az NB I legjobb csapatát alkotják. A Ferencváros ellen nagyon nehéz meccsre számí­tok, és arra, hogy valahogyan győzünk. Észnél kell lennünk, mert a futballban a mérkőzések ötven százalékban fejben dőlnek el.

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 0-2 (0-1)
Albert stadion, 4.500 néző, vezette: Iványi Zoltán (Albert, Medovarszki)

Ferencváros: Jova – Alempijevic (Jovanovic 46.), Grúz, Klein, Sváb – Gyömbér, Cukic – Somalia (Máté 80.), Józsi, Hakola (Beliczky 65.) – Böde
kispad: Kunsági, Otten, Fülöp N., Orosz M.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Bp. Honvéd: Czuczi – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Baráth – Tchami (Faggyas 63.), Marshal – Zivanovic, Vernes (Hidi 84.), Ivancsics (Vécsei 57.) – Délczeg
kispad: Szemerédi, Bjelkanovic, Diaby, Diarra
vezetőedző: Marco Rossi

Gól: Tchami (44.), Délczeg (90+3.)
Sárga lap: Grúz (19.) illetve Baráth (11.), Tchami (44.), Ignjatovic (49.), Zivanovic (51.), Délczeg (55.)
Kiállí­tva: Klein (38.)

Az első percekben Böde lövése máris jelezte, hogy a Fradi komolyan gondolta a Honvéd legyőzését. Nagyjából tí­z percnek kellett eltelnie, hogy a Honvéd kijöjjön a szorí­tásból. De csak időleges volt a lazí­tás, mert a 20. perctől újra a Ferencváros volt aktí­vabb. Somalia többször is helyzetbe kerülhetett volna, de a Honvéd kapujában álló fiatal Czuczi Márton eszén nem tudott túljárni. Amikor pedig már a kapus is verve volt, akkor ott volt Baráth, aki a 32. percben a gólvonalról mentett. Lehajolva, fejjel! A mérkőzésnek ebben a szakaszában az volt a csoda, ha a Honvéd átjutott a felezővonalon, de furcsa mód mégis majdnem vezetést szerzett a piros-fekete csapat. Jova Levente elszámí­totta magát a 38. percben, és 18 méterre a kapujától fejjel akart menteni Délczeg elől. Fölösleges volt kifutnia, ráadásul nem sikerült neki a fejes, í­gy a Honvéd csatára egyedül vihette az üres kapura a labdát. Martin Klein utolérte, gyötörte egy kicsit, ezért Délczeg elesett. A játékvezető tizenegyest í­télt, ráadásul ki is állí­totta a cseh védőt. A tizenegyesből azonban Ivancsics hiába vette célba a jobb alsó sarkot, Jova gyors vetődéssel kiütötte a labdát. Amikor a Ferencváros már úgy érezte, hogy időlegesen megnyugodhat, a 44. percben egy hajmeresztő védelmi hiba után Tchami maradt egyedül az ötösön, égen-földön sehol sem volt ferencvárosi, í­gy a Honvéd játékosa belsővel könnyedén a kapu közepébe lőtt. 0–1. A félidő végén még Böde Dániel erős fejese találta el a kapufát…

A második félidőben tí­z emberrel is hevesen támadt a Ferencváros, sorra alakí­totta ki a kisebb helyzeteket a Honvéd kapuja előtt. Ebben leginkább Somalia jeleskedett, az elrontásukban pedig Józsi és Csukics. Paprikás lett a hangulat, még Ricardo Monizt is figyelmeztetni kellett, amikor – jogosan – azt kérte számon a játékvezetőtől, hogy nem fújja le a Honvéd szabálytalan megmozdulásait. Marco Rossi elégedetlen volt a játékkal, hiszen egyáltalán nem látszott, hogy tí­z emberrel futballoznak a zöld-fehérek, mert beszorult a vendégcsapat. Az ivószünet után a Honvéd rendezte a sorait, sőt Vernes Richárd helyzetfelismerése akár újabb gólt hozhatott volna a vendégeknek, de a kapujából elkódorgó Jova végül visszaért, és szépen kiszedte a léc alól a kezdőkör környékéről megeresztett emelést. Még Böde szerezhetett volna gólt a 84. percben, de ezen a napon semmi sem jött be a Fradinak. Az utolsó percekre pedig olyannyira kitámadtak a zöld-fehérek, hogy egy Honvéd-kontra után Délczeg Gergely egyedül vezethette Jova kapujára a labdát a 93. percben, és miután ügyesen elhúzta a kapus mellett, könnyedén a hálóba passzolt. 0–2.

A Honvéd nagyot küzdött a győzelemért, a Ferencváros pedig hiába játszott jobban a kiállí­tásig, utána pedig mezőnyfölényben, nem tudta feltörni a vendégek védelmét. Ricardo Moniznak lesz még dolga bőven a csapattal.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Minden edző győzni szeretne, ahhoz azonban be kell tudni fejezni az akciókat. Nekünk volt négy-öt helyzetünk, de látszik, a kapu előtt egyelőre hiányzik belőlünk az egyébként a gólszerzéshez elengedhetetlen önbizalom – mondta a rosszul sikerült bemutatkozás után Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. – Aztán persze hátul is szervezettebbé kell válnunk, kommunikálni kell a játékosoknak, nagy hibát követtünk el ugyanis az első gól előtti szögletnél. Mi kezdeményeztünk, de ez ezután is í­gy lesz, szeretnénk stí­lust teremteni a Ferencvárosban.”

„Hektikus hét volt, minden tiszteletem a távozó Détári Lajosé, a kedd még teli volt emóciókkal. Aztán rohanásba kezdtünk, ennyire tellett eddig, ma kiderült, mi hiányzik a futballunkból. Egy-két játékost szeretnénk még igazolni” – összegezte az eddigi, FTC-nél töltött napokat a holland szakember.

„Néhány napunk még van az átigazolási időszakból. De a legfontosabb, hogy szeretnénk domináns futballal kirukkolni, labdabirtoklásra épülő focit játszani, ami persze gólokkal is párosul. A Fradiban érezhetően nagy a nyomás, de ezt el kell viselni” – tette hozzá.

A Honvéd trénere, Marco Rossi a győzelem ellenére kritikus volt csapatával. „El kell ismerni, hogy a Ferencváros jobban futballozott, főleg az első félidőben. Mi túl sokat tartózkodtunk hátul, a védekezéssel törődtünk inkább, pedig szerettem volna, ha többet támadunk, több helyzetet alakí­tunk ki. Az eredmény persze tetszik.”

„Az a baj, hogy ha nincs nálad a labda, nem tudsz lehetőséghez jutni. Márpedig ezen a napon a Fradi birtokolta a labdát. A játékosaimtól ebből a szempontból többet vártam. Az elmúlt hétvégén volt tizenkét helyzetünk, most csak három, abból viszont berúgtunk kettőt. A Fradinak volt vagy öt-hat, neki azonban ezúttal nem jött össze. Sosem azt kérem a játékosaimtól, hogy csak védekezzük ki a meccset. De van, hogy í­gy alakul egy összecsapás. Ne felejtsük el viszont, hogy a Ferencváros jó csapat, jó játékosok alkotják, láttam az Újpest ellen is, azt a rangadót is megnyerhette volna.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ