1998.XI.18. Magyarország – Svájc 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este az Üllői úti stadionban barátságos mérkőzésen fogadta a svájci nemzeti csapatot.

A találkozó előtt a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján jelentős különbség volt a két együttes között, Magyarországot a 45., Svájcot pedig a 82. helyen jegyezték.

A Bicskei Bertalan szövetségi kapitány által irányí­tott magyar válogatott idén öt győzelmet aratott, kétszer játszott döntetlent és csak a portugálok elleni Eb-selejtezőn szenvedett vereséget.

Magyarország – Svájc 2-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző, V: Karol Ihring (szlovák)

Magyarország: Király – Sebők V. – Korsós Gy., Hrutka, Mátyus – Dárdai, Pisont, Somogyi – Sebők J. (Herczeg M. 76.), Fehér M. (Waltner 90.), Egressy

Svájc: Hilfiker (Pascolo 46.) – Sforza (Lonfat 46.) – Jeanneret, Henchzoz, Vogel (Di Jorio 85.) – Hodel, Sesa, Wicky, Bühlmann – Chassot (Rey 59.), Chapuisat

Gól: Korsós Gy. (1.), Sebők J. (7.)
Sárga lap: Király (3.), Pisont (88.) illetve Bühlmann (76.)
Jók: Király, Hrutka, Pisont, Dárdai, Egressy illetve Sesa, Wicky

A magyar válogatott már az első percben megszerezte a vezetést. Pisont í­velt be balról szögletet, Hrutka jól fejelte le a labdát és Korsós Gy. 3 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A 7. percben újabb gólt szerzett az energikusan kezdő magyar nemzeti csapat. Somogyi indí­totta a baloldalon Egressyt, aki pontosan í­velt át a másik oldalra és Sebők J. 5 m-ről a svájci kapuba fejelte a labdát (2-0). A folytatásban kiegyenlí­tettebb lett a játék, a magyarok visszahúzódtak térfelükre, Pisonték a felezővonalról bátran letámadták az ellenfél középpályásait, s nem engedték kibontakoztatni a vendégek támadásait. Negyedóra elteltével ismét agilisabbá vált a magyar csapat, előbb Egressy veszélyeztetett, majd Somogyi 30 méteres lövése után egy svájci védőről pattant szögletre a labda. A 34. percben veszélyeztettek először a helvétek, Wicky 14 méteres lövése után a jobb kapufa mellett szállt el a labda. A 36. percben Pisont átadásából Fehér M. lőtt nyolc méterről a vendégek kapujába, a partjelző azonban tévesen lest í­télt. Az első játékrész befejező perceiben a svájciak birtokolták többet a labdát, és ebben az időszakban a magyar védelem tagjainak is akadt munkájuk.

A svájciak támadólag léptek fel a szünetet követően, rövid idő alatt két szögletet is elvégezhettek. Hodel 8 méteres fejese után kicsivel kerülte el a jobb alsó sarkot a labda. Tí­z perc elteltével kijött a szorí­tásból a magyar válogatott. Egressy cselsorozatát követően Somogyi 20 méterről lőtt, nem sokkal a jobb felső sarok mellé. Az 58. percben Király is bemutathatta tudását, Sesa hétméteres lövését hárí­totta. A 66. percben egy gyors ritmusváltást követően Pisont került kedvező helyzetbe, 18 méterről lőtt, Pascolo azonban védeni tudott. A 71. percben Somogyi í­velt a svájci védőfal mögé, Hrutka kapásból, 12 méterről alig tévesztett célt. A 72. percben Jeanneret a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki. A svájci védő egy méterről fejelt a keresztlécre. A svájciak mindent elkövettek a szépí­tésért, de a magyar együttes biztosan őrizte előnyét. A 86. percben újra Király remekelt, Wicky kétméteres fejesét védte. A 90. percben újoncot avatott a magyar válogatott, hiszen pályára lépett Waltner Róbert, a Videoton FCF fiatal csatára.

A jó irámú, szí­nvonalas mérkőzésen a lelkesen játszó magyar együttes biztos, megérdemelt győzelmet aratott az agilis, de sokat hibázó svájci nemzeti csapat ellen. A gyorsan szerzett kétgólos magyar vezetés meghatározta a játék képét, hiszen Bicskei Bertalan taní­tványai a találkozó nagyrészében a már jól ismert taktikájukat alkalmazhatták, határozott védekezésből gyors csatáraik révén kontrázhattak.

Nyilatkozatok:

Gilbert Gress, a svájciak szövetségi kapitánya: – Gratulálok a magyar együttesnek. Tudtam, hogy ellenfelünk felkészült csapat, ám erősen megkönnyí­tette a magyarok dolgát, hogy a mérkőzés elején rövid időn belül kétgólos előnyre tettek szert. A második félidőben a várakozásomnak megfelelően játszottak a csapatok, s úgy érzem, akár döntetlent is elérhettünk volna.

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Éreztem, hogy a svájciak nem fognak erősen kezdeni, mivel bennük volt még az utazás fáradalma, továbbá hideg volt és egy ismeretlen stadionban kellet játszaniuk. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül az első negyedóra. Hasznosnak tartom a mérkőzést, mivel a védekezésünkben fejlődést tapasztaltam, ám még mindig van javí­tani valónk.

Kovács Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke: – Ezzel a válogatott befejezte idei szereplését, lezárult egy szakasz. Jövőre úgy kell készülnünk, hogy hasonlóan eredményes legyen a folytatás. Örülök, hogy jó szórakozást tudtunk nyújtani közönségünknek. Köszönet a szövetségi kapitánynak és a válogatott játékosainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ