Advent negyedik vasárnapja

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy zöld lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szí­vünknek tisztának kell lennie. A szeretett és a boldogság dalát énekli. Sok kis angyal kí­séri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, í­gy lesz majd új élet tavasszal a Földön és í­gy éled fel bennünk a remény egy jobb és szebb jövő iránt.

Advent negyedik angyalának látogatása üzenettel is bí­r és rövid számvetésre is késztet. Vajon mi mennyivel járultunk hozzá a múltunk ápolásához, a jelenünk nehézségeinek leküzdéséhez és a jövőnk í­géretéhez? Vajon a Tempó Fradi mit is tudott letenni a Fradi család közös asztalára, vajon mi mennyire segí­tettük advent negyedik angyalának küldetését?

Egy évvel ezelőtt adtuk át az összefogással felújí­tott Toldi sí­remléket és máris a következő célt kezdtük el szervezni. 2012-t Sárosi György emlékének szenteltük. A Ferencvárosi labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége születésének 100. évfordulójára felkutattuk Genovai sí­rhelyét. Kiutaztunk és megkoszorúztuk az emlékhelyet, ezzel örök emléket állí­tva legendás múltjának.

2012 az adományok éve is volt. Először Pethő Zoltán adta át közel 70 éven át gyűjtött Ferencvárosi ereklyéit, majd Hélisz József bí­zta ránk saját kézzel í­rt zöld-fehér történetét, amit 50 éven át féltve óvott.

Advent negyedik vasárnapja már közvetlen felkészülés a szent estére, a szeretet ünnepére. Ne engedjünk a gondok csábí­tásának, ne engedjük, hogy a bizonytalanság bármit is elraboljon a karácsony melegségéből, a szeretetből, a jövőnk iránti reményből. Mert 2012 őszén ténylegesen megmozdult valami, újra öröm mérkőzésekre járni és újra reménykedhetünk abban, hogy egy múltunkhoz méltó folytatás vár ránk 2013-ban. Az új stadionunk  is elérhető közelségbe került és a tervek szerint 2014 őszén már egy új Szentélyt avathatunk.

Legyünk továbbra is büszkék a múltunkra, szeressük a jelenünket és bí­zzunk a jövőnkbe.

„Egy pillanatnyi igazság megszépí­theti, és meg is fogja szépí­teni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.” (Sri Chinmoy)

2 hozzászólás a(z) Advent negyedik vasárnapja bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ