1914.XI.22. Auguszta serleg, FTC – MÁV Gépgyár 7:0

A vasárnapi mérkőzések. (…) A serleg vezetőhelyén jelenleg, a FTC áll, mely hat ellenfelét legyőzvén, veretlen és a serleg egyik legjogosabb aspiránsa. Két erős ellenfele van még hátra, jövő héten a MAC, most pedig a Máv. gépgyáriak kitűnő csapata, mely a szezon elején aratott öt sorozatos győzelmével általános érdeklődést keltett. Most két ponttal áll a FTC mögött, ugy, hogy ha most megveri a zöld-fehéreket, ismét melléje nyomulhat. A FTC tudatában e mérkőzés fontosságának, legerősebb csapatával áll ki s igy a Máv. gépgyáriak igen nehéz feladat előtt állanak. A FTC csapata: Fritz — Wiener, Szandovits — Medgyessy, Kiss, Farkas — Tóth, Weisz, Pataky, Schlosser, dr Borbás. Ha a Máv. azt a szép játékot fogja produkálni, amit a MAC ellen mutatott, ugy a mérkőzés egyike lesz a legszebb őszi játékoknak. A mérkőzés két órakor kezdődik az üllői-uti pályán.

Üllői-uti pálya: D. e. 8 órakor: FTC ifj. — Máv. ifj.; d. e. 10 órakor: FTC II.—Máv. II. (hadi vaspajzs.) (…) d. u. 2 órakor: FTC—Máv Gépgyár (Auguszta serlegmérkőzések).

(*Pesti Hí­rlap, 1914. november 22.)

1914. november 22., 14:00, Üllői út, FTC – MÁV. Gépgyár 7:0 (4:0)
vezette: Izsó László
nézőszám: 1 500
FTC: Fritz — *Szandovics, *Wiener — Weisz F., Kiss B., Jancsarek — Telkes, Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
MÁV. Gépgyár: Mihala, Csonka, Renner, ?
Gól: Schlosser (28. – 11-esből, 81., 90.), Pataky (41., 42.), Tóth-Potya (44., 87.)

SH-19141123-03-19141122Az üllői-uti pályán a FTC imponáló goalarányban verte meg a Máv. gépgyáriakat, akik testi erejüket a szabályok keretén tul is a küzdelembe vetették, hogy a zöld-fehérek eredményét megakadályozzák. Ez azután az egyébként jól dolgozó csapat munkáját ellenszenvessé tette e lerontotta néhány szép akciójuk értékét. Levonulási szándékuk egy vélt igazságtalanságuk miatt pedig határozott visszatetszést keltett. — A FTC tartalékos halfsorral állt fel, Medgyessy és Farkas nélkül; csatársora azonban teljes volt s ez a régi nagyszerű formájában levő dr Borbással, ezzel az örökifjú footballistával az élén, a szebbnél szebb támadásokat vezette. A védelemben a két beck hibáját is helyrehozta Fritz, aki néhány kitűnő elvetésével aratott nagy sikert.

Auguszta serleg. FTC.—MÁV. Gépgyár 7:0 (4:0). Üllői-ut. 1500 néző. FTC. Medgyessy és Farkas helyén Weiszt és Jancsareket játszatta; jobbszélső Telkes volt. Az első goal sokszoros fault után 11-esből esik, második és harmadik Borbás pompás lefutásaiból. A MÁV. a második goalt nem akarja elismerni s csak vezetői tartják a pályán. A FTC. állandó fölényben rúgja a negyedik goalt, amit a II. félidőben még három követ. Ekkor 20 percig tud csak a MÁV. fair és szép játékot produkálni. Schlosser 3, Pataky és Tóth 2-2 goalt lőtt. Biró: Izsó.

(Pesti Hí­rlap, 1914. november 23.)

FTK—MÁV gépgyár 7:0 (4:0). Üllői-uti pálya. 2500 néző. Ez a mérkőzés várakozás ellenére durva lefolyású volt. Az FTK nagy formában levő csapatának játékát a vasutasok durva játékkal akarták ellensúlyozni, de ez vesztükre volt. A testileg is edzettebb zöld-fehérek nem viszonozták ezt a játékmodort és igy a játék rutinjuk nagyon érvényesült. A csatársor egyik legszebb játékát produkálta. A fedezetsorban Kiss játszott. Társai tartalékok voltak. A MAV gépgyár csapatából nem vált ki előnyösen egy játékos sem. A gólokat Schlosser (3), Pataki (2) és Tóth (2) rúgták. Bí­ró: Izsó László volt.

(Pesti Napló, 1914. november 23.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—Máv. Gépgyár II 7:1. Bí­ró: Gerő Ferenc.

(Sporthí­rlap, 1914. november 23.)

Izsó László a pótsorozáson bevált katonának s a honvédhuszárokhoz osztották be.

(Sporthí­rlap, 1914. november 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ