Váltás a szakmai stáb élén

Az FTC zRt. igazgatóságának döntése értelmében a továbbiakban a Csató Sándor – Craig Short páros irányí­tja majd klubunk szakmai munkáját – jelentették be a klub sajtótájékoztatóján, mindez azt jelenti, hogy Bobby Davison távozik a csapat éléről.

– Az elmúlt két-három hétben már érlelődött ez a dolog, végül a váltás mellett döntöttünk. Bobby Davisonra hatalmas nyomás hárult, az utóbbi időben már fenyegetettségben is dolgozott, odáig fajultak a dolgok, hogy ésszerűbb volt a váltás. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel, ennél többet vártunk, de nem szabad elfelejteni, hogy egy folyamatos épí­tkezésről van szó – indokolta a döntést Terry Robinson, az FTC zRt. IT elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idény elején kitűzött 1-5. helye valamelyikét még most is elérhetőnek tartja a vezetés.

– A szezon előtt talán túl optimisták voltunk a feljutás után, ezt mindenképpen problémának nevezném, de a hatalmas szurkolói nyomás sem segí­tette a csapat egyenletes fejlődését. Szurkolóink döntő részére nagyon büszkék vagyunk, egy kis réteg azonban folyamatosan árt a klubnak. Miattuk kell büntetéseket fizetnünk, miattuk kell rengeteg pénzt biztonsági szolgálatra költeni. Az erre elfolyt pénzből 2-3 minőségi játékost ide lehetett volna hozni. Van pár magát szurkolónak nevező, de egyébként felvállalhatatlan személy, aki egy másik országban már nem stadionban, hanem börtönben ülne – mondta Terry Robinson.

Berki Krisztián megemlí­tette, hogy az FTC tí­zszer annyit költ a hazai meccsekre biztosí­tásra, mint egy másik klub, de esetünkben az idegenbeli találkozók biztosí­tása is komoly összeget emészt fel. A hazai törvényi szabályozás egyelőre nem segí­ti a klubokat abban, hogy a rendbontókat kiszorí­tsák a stadionból.

Berki hozzátette, a jövőben több beleszólása lesz a szakmai ügyekbe, célja, hogy az eddigiekkel ellentétben több magyar játékos csatlakozzon a kerethez a légiósokkal szemben, hiszen ennek köszönhetően még olajozottabb lehet e munka a keretnél.

Elmondta, egyelőre még korai lenne arról beszélni, ki veheti át télen a csapat irányí­tását, hiszen ezt a kérdést alaposan körbe kell járni, és szerencsére van is erre idő, hiszen csak januárban kezdődik a felkészülés. Ami az erősí­téseket illeti, télen három minőségi játékost igazolna klubunk, még ha tudvalévő is, hogy télen az élő szerződések miatt nehezebb igazolni. Berki ugyanakkor cáfolta azokat a szurkolói körökből származó hí­reket, melyszerint korábbi ferencvárosi játékosokkal erősí­tünk. Nem tagadta, Tí­már vagy Szabics is erősí­tés lenne, de leigazolásukra nincs esély, mert élő szerződéssel rendelkeznek.

*

A menedzsment a vezetőedzői posztra nem hoz kí­vülről másik szakembert. A hátralévő négy bajnoki és négy Ligakupa mérkőzésen Craig Short irányí­tja és felügyeli az első csapat szakmai munkáját. Short a Derby County, a Blackburn, az Everton és a Sheffield United korábbi védője 2008 őszén került a Fradihoz. 2008 őszén két Ligakupa meccsen is szerepelt a korábbi hátvéd, a nyár óta az NB III-as csapat vezetőedzője. Segí­tői továbbra is Kakas László és Csató Sándor lesznek. Az NB III-as csapatot Dejan Milovanovic, mí­g az U19-es korosztályt Tuboly Frigyes irányí­tja a jövőben.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján, 2009.10.30.)

2 hozzászólás a(z) Váltás a szakmai stáb élén bejegyzéshez

  • Borí­tékolható volt már Short idejövetelekor, hogy Ő fogja Davisont váltani, ha szükséges lesz. Ahogy az is borí­tékolható, hogy ha a csapat nem szerepel a következő négy meccsen katasztrofálisan, akkor marad Short.

  • Ezekre az eseményekre fogadni mertem volna (név szerint is), mert hosszú tapasztalatom alapján várhatónak tartottam.
    Mivel azonban történész vagyok és nem újságí­ró, majd húsz év múlva (ha akkor még élek közel a 90-hez…) í­rok más információkról is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ