2009.XI.11. LK, Nyí­regyháza Spartacus – Ferencváros: 3-4

W_nyirség-ftc

Nyí­regyházi sikerével csoportelső a Fradi

Fordulatos, látványos mérkőzésen 4–3-as győzelmet aratott a Ferencváros a Ligakupa A-csoportjának 8. fordulójában a Nyí­regyháza ellen.


Nyí­regyháza Spartacus – Ferencváros 3–4 (3–2)
Nyí­regyháza, 300 néző, vezette: Nagy Róbert (dr. Varga Zs., Pápai)

Nyí­regyháza Spartacus: Dénes – Perényi (Lakatos I. 75.), Nánási, Goia, Varga K. – Müller Zs., Minczér – Homma (Miskolczi 46.), Batizi-Pócsi (Pákolicz 50.), Andorka (Fekete Á. 66.) – Bouguerra (Dosso 73.)
kispad: Vojinovic, Ambrusz
vezetőedző: Szentes Lázár

Ferencváros: Holczer – Joaquí­n, Dragóner, Vattai, Alcantara – Pölöskey (Men Jang 72.), Ashmore (Papp M. 46.), Nyilasi B., Takács R. – Pisanjuk (Kovács I. 89.), Mamic (Gold 57.)
kispad: Komora, Sváb, Peszmeg
vezetőedző: Dejan Milovanovic

Gól: Bouguerra (36., 42., 45.) illetve Takács R. (9.), Ashmore (22.), Nyilasi B. (50.), Pisanjuk (56.)
Sárga lap: Holczer (44.), Pölöskey (45.)

A csoportelsőség volt a tét a Ligakupa szerdai Nyí­regyháza-FTC mérkőzésen. Vendéggyőzelem esetén az utolsó két forduló eredményétől függetlenül a zöld-fehérek nyerték volna az A-csoportot. És meg is nyerték. Fordulatos, látványos mérkőzésen ugyanis a fővárosiak 4–3-as sikert arattak.

A mérkőzés elején viszonylag hamar kétgólos előnyre tett szert a Fradi, igaz ehhez kellett a hazai kapus, Dénes Zsolt két kapitális hibája is.

Takács szabadrúgását ugyan hárí­totta a 9. percben Dénes, apró bökkenő azonban, hogy mindezt tette a saját gólvonala mögött.

A 22. percben, ha lehet még nagyobb hibát követett el a hazai kapus: James Ashmore lőtt kapura, az elsőre hárí­tott labda pedig a hazai kapus lábai között pörgött a gólvonalon túlra.

A mérkőzés azonban nem dőlt el, Fouad Bouguerra ugyanis mindent megtett, hogy első mérkőzését emlékezetessé tegye a Szpariban. A Nyí­regyházánál próbajátékon lévő futballista ugyanis az első félidőben mesterhármast szerzett. A klasszikus fajtából.

Az egykor az FC Nantes csapatában is szereplő labdarúgó a 37. percben közelről vette be Holczer kapuját, majd öt perccel később Dragóner Attiláról lefordulva egyenlí­tett.

A harmadik találatánál fejjel csúsztatta Perényi szabadrúgását a Ferencváros kapujába, közvetlenül az első félidő lefújása előtt.

A szünetben azonban összeszedte magát a Fradi, amely a második félidőben megfordí­totta a találkozót. Előbb Nyilasi Bálint egyenlí­tett az 50. percben, majd Igor Pisanjuk a győzelmet jelentő találatot is megszerezte.

A vendégsiker egyben azt is jelenti, hogy csoportelsőként zár a Ferencváros.

(Az nso.hu és az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ