1906.VII.22. Debreceni TE – FTC 0:4 (edzőmérkőzés)

A FTC. Debrecenben. A Debreceni TE. meghí­vására ma vasárnap a FTC. első csapata a DTE. első csapata ellen fog játszani Debrecenben.

(Nemzeti Sport, 1906. július 22.)

1906. július 22., –:–, Debrecen, Debreceni TE – FTC 0:4 (0:2)
vezette: Gabrovitz Emil
Debreceni TE: dr. Székely – Oláh, Balogh – Hí­dvégi, Markovits, Meleghy – Schöffer, Móric, Petz, Tolnai, Fényes
FTC: Dobronyi – Csizmazai, Manglitz – Gorszky, Bródy, Hahn – Weisz, Braun II, Pákay, Kórody, Schlosser
Gól: Braun II., ?, ? (11-esből), ? (88.)

FTC.—DTE. 4:0. A Debreceni Tornaegyesület múlt vasárnap rendezte első nagyobbszabásu footballmérkőzését, melyben a Ferencvárosi Torna Club I. csapata volt az ellenfele. Szép számú előkelő közönség töltötte meg ez alkalommal a kies fekvésű nagyerdei sporttér nézőterét s mindvégig érdeklődéssel kisérte az izgalmas és változatos mérkőzés lefolyását.

Gabrovitz Emil szövetségi biró jeladására a következő két csapat állt ki a gyepre.

DTE. Kapuvédő dr. Székely, hátvédek Oláh, Balogh, fedezetek Hí­dvégi, Markovits, Meleghy, csatárok Schöffer, Móric, Petz, Tolnai, Fényes.
FTC. Kapuvédő Dobronyi, hátvédek Csizmazai, Manglitz, fedezetek Gorszky, Bródy, Hahn, csatárok Weisz, Braun II, Pákay, Kórody, Schlosser.

A DTE. 10 emberrel kezdi a matchet, amit ellenfele kihasználva, rögtön erősen támad. Több veszélyes lerohanás után, melyek a hátvédek jó munkáján akadnak meg, végre Weisz gyönyörű centerezéséből Braun II védhetlen gólt lő. Erre a DTE. is erősebben a játékhoz lát s a félidő végéig igen változatos és mozgalmas küzdelem folyik, melyben ugyan a FTC. fölénye nyilvánvaló, de a debreceni csapat oly szép és tervszerű védelmet produkál s a csatársor is oly veszélyes támadásokat intéz a ferencvárosi kapu ellen, mely akárhány fővárosi csapatnak is becsületére válna. Csak közvetlenül a félidő vége előtt sikerül a pestieknek egy meglepetésszerü éles lövéssel a második gólt elérni.

A szünet után a játék ismét rendkí­vül változatos, s a DTE. a veszélyes támadások egész sorát kí­sérli meg, melyek azonban részint a csatársor lámpaláza, részint Manglitz remek játéka folytán sem hozzák meg a kí­vánt gólt. Röviddel befejezés előtt az egyik debreceni játékos handset vét, s a megí­télt büntető rúgásból érik el a harmadik gólt, melyet két perccel a befejezés előtt a kapus könnyelmű védése folytán a negyedik követ.

A Debreceni Tornaegylet újjászervezett csapata ilyformán meglepő eredménynyel állta ki az első tüzpróbát. Nagy érdeme van ebben a MAC. három kitűnő játékosának, kik e bemutató matchen mint vendégek vettek részt a csapatban. Kitünően játszott Markovits középfedezet s Balogh back is, mig a többieken többé-kevésbbé észlelhető volt az első komoly match okozta izgalom. A Ferencváros kitűnő csapatáról nincs mit mondanunk, a tőlük megszokott összjátékkal dolgoztak, s ha az elért gólok száma nem is tulnagy, de fényes játékstí­lusukkal méltán rászolgáltak azokra a szí­vélyes ovációkra, melyekkel a közönség játékuk kiemelkedő momentumait honorálta. Match után kedélyes és emelkedett hangulatban végződött vacsorán látta vendégül a DTE. a budapestieket.

(Nemzeti Sport, 1906. július 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ