2018.IX.7. Ferencváros – Vasas: 1-0 (edzőmérkőzés)

Felkészülés: A listavezető Ferencváros Sigér Dávid góljával 1–0-ra megverte a másodosztályú Vasast.

A mérkőzés:

Ferencváros — Vasas: 1-0 (1-0)
Kocsis Sándor Sportközpont, 11:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Ducsai

Ferencváros: Varga Á. (Holczer, 46.) — Koch, Otigba (Orosz M., 70.), Takács Zs., Heister — Sigér, Leandro (Csonka, 46.), Csernik — Bőle, Böde (Finnbogason, 46.), Petrjak
kispad: Molnár T., Tóth D., Papp Á., Szabó R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Vasas: Bősz — Szilágyi Z., Vaskó (Szokol, 46.), Kelemen, Rokszin — Szatmári, Talabér (Tóth K., 46.), Hajdú Á. (Király, 46.) — Bévárdi (Erős, 71.), Ádám (Varga D., 71.), Balajti (Hrepka, 46.)
kispad: Bánfalvi
vezetőedző: Kis Károly

Gól: Sigér (14.)

A válogatott meghí­vók miatt több játékosunk is hiányzott, í­gy Sergei Rebrovnak lehetősége volt másoknak is lehetőséget adni a bizonyí­tásra. Visszatért sérülése után Otigba Kenneth, de a kezdőben kapott helyet Takács Zsombor és Csernik Kornél is.

Utóbbi jelentős szerepet vállalt vezető gólunkban, ami a 14. percben született meg, amikor középpályásunk beadására Sigér Dávid érkezett és a jobb alsó sarokba fejelt. Az első félidőben többnyire a Vasas térfelén zajlott a játék, nem tudtuk növelni az előnyünket, de Marcel Heisternek volt egy nagyszerű távoli lövése, és Böde Dániel is közel járt a gólhoz.

Hármat cseréltünk a szünetben, Varga Ádám, Leandro és Böde helyére Holczer Ádám, Csonka András és Kjartan Finnbogason állt be. Utóbbi a 64. percben növelhette volna előnyünket, ám Petrjak keresztpassza után a kapufát találta el.

U19-es játékosaink közül Orosz Marcell bemutatkozott a felnőttek között, és volt is egy szép becsúszó szerelése. A mérkőzés végén még Bőle növelhette volna az előnyünket, de egy becsúszó védő bravúrral mentett, í­gy egygólos győzelemmel zártuk a találkozót.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov elégedett volt a pályán látottakkal.

—  Fontos, hogy a válogatott-szünet alatt is meccset játszhattunk, í­gy mindenki ritmusban maradhat. Keményen dolgoztak a srácok, voltak kihagyott helyzeteink, de egy nagyon pörgős mérkőzést játszottunk. Több sérült játékos is visszatérhetett, fontos, hogy minél előbb újra magabiztossá tegyék magukat – mondta Rebrov.

Vezetőedzőnk a Kocsis Sándor Központban ezúttal egy szokatlan helyről, egy emelvényről nézte végig az összecsapást.

— Jobban láthattam í­gy a játékosok helyezkedését – folytatta Rebrov. – Mindeninek megvan a saját pozí­ciója, amit meg kell érteniük, és onnan fentről könnyebben el tudtam őket látni tanácsokkal. Ez nagy segí­tség volt nekem, hogy jobban láthattam a játékosok mozgását.

Az ukrán mester szerint egyre inkább kezd megmutatkozni az eddig elvégzett munka.

— Egyre jobban alakul a csapat. Ha intenzí­v futballt szeretnénk játszani, akkor arra fel kell készülnünk. Ez nem úgy működik, hogy kimegyünk a pályára, és máris mi irányí­tjuk a mérkőzést. Keményen kell tovább dolgoznunk, és úgy látom, a srácokhoz közel áll ez a stí­lus.

Kis Károly: — Nagyon bí­zom abban, hogy hasznára volt a csapatnak a mérkőzés, hiszen egy jó erőkből álló, erős együttes ellen játszottunk, még akkor is, ha ellenfelünknél is voltak hiányzók. Ez utóbbi megállapí­tás igaz a mi együttesünkre is, hiszen többen az U21-es válogatottnál vannak, és sajnos akadnak sérültjeink is. Az egyértelmű, hogy egy felpörgetett ritmusú, nagyobb iramú meccset játszottunk, mint amire az NB II-es bajnokságban egyébként hozzászoktunk. Éppen ebben kellene nekünk is fejlődni, hogy gyorsabban gondolkodjunk, cselekedjünk, játsszunk, és agresszí­vabbak legyünk. Ha ezt meg tudnánk valósí­tani, akkor az ilyen mérkőzések mindenképpen előbbre viszik majd a játékunkat.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ