2010.V.4. Győri ETO – Ferencváros: 2-1

A Győri ETO Tokody Tibor és Tarmo Kink korai góljával 2–1-re legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának mérkőzésén. A vendég zöld-fehérek keveset tettek a sikerért, í­gy Liban Abdi hajrában szerzett találata csak a szépí­téshez volt elég.

Pintér Attila (Győr): – Ma este nyolc órakor, a mérkőzés időpontjában tartunk edzést. Vannak olyan játékosok, akik rúgást kaptak a lábukra, és az előző mérkőzésen le is kellett cserélni őket. Emiatt az edzést követően dől majd el, hogy kik azok, akikre számí­thatok. Próbáltuk feltérképezni a Ferencvárost, azt gondolom, hogy erős kerettel rendelkeznek. Megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy otthon tartsuk a három pontot.

Craig Short (Ferencváros): – Az Újpesttel szemben pénteken egy-nullra elveszí­tett mérkőzés után azt mondtam az öltözőben a játékosoknak, hogy egy jó csapat kétszer egymás után nem kap ki, és én a Fradit jó csapatnak tartom. A mérkőzések, az edzések minden percében látom a játékosokon a motivációt, és ez Győrben sem fog hiányozni. Bí­zom benne, hogy a védekezésünkkel sem lesz gond, remélem, a helyzetekig is megint eljutunk, csak most végre néhányat értékesí­teni is kellene a ziccereink közül

* * *

Csizmadia eltiltás, Fitos, Joaquí­n, Wolfe(?), Kulcsár és Tóth sérülés miatt nem állt Craig Short rendelkezésére.

* * *

Győri ETO – Ferencváros: 2-1 (2-0)
Győr, 5.000 néző, vezette: Solymosi (Kispál, Ring)

Győri ETO: Stevanovic – Fehér Z., Djordjevic, Eugene, Szabó O. – Koltai (Dinjar 60.), Józsi, Kink – Alekszidze (Eldin 85.), Tokody, Nicorec (El Araichi 90+1.)
kispad: Sánta, Sarashenidze, George, Berde
edző: Pintér Attila

FTC: Megyeri – Stockley, Tutoric, Dragóner, Alcantara – Schembri (Rósa 60.), Doherty (Lipcsei 79.), Morrison, Abdi – Ferenczi (Shaw 79.), Elding
kispad: Haber, Balog Z., Vass, Adnan
edző: Craig Short

Gól: Tokody (6.), Kink (10.) illetve Abdi (84.)
Sárga lap: Djordjevic (31.), Tokody (39.) illetve Tutoric (18.), Doherty (43.), Alcantara (90+2.)
Kiállí­tva: Tokody (90.)

Annál jobban aligha kezdhet mérkőzést egy csapat, mint ahogy a Győri ETO tette a Ferencváros ellen. Bár a vendégeknek van angol edzője, az első negyedórában – szakadó esőben – a hazaiak alkalmazták jobban a szigetországi taktikát: minél több futás mellett minél többször kapura lőni. Az ETO pedig próbált, és nyert. A 6. percben Tokody Tibor zárkózott fel a jobbösszekötő helyén, majd 24 méterről lőtt, és a labdát mintha zsinóron húzták volna a jobb felső sarokba. 1–0. A Fradi számára mellbevágó bombagól után néhány perccel újabb sokk következett. Tarmo Kink húzott befelé Jason Morrison mellett a tizenhatos bal oldali sarkától, majd néhány méter után lőtt, a labda a vetődő Megyeri Balázs mellett a bal alsó sarokban kötött ki. 2–0. A gyors gólok után az ETO természetesen megnyugodott, saját türelmes játékát próbálta rákényszerí­teni a vendégekre, miközben az FTC-t jó húsz percre megbéní­totta az eredmény: rengeteg technikai hiba és ötlettelenség jellemezte a vendégeket, akik ugyanakkor Józsi György kezezése miatt jogosan kértek számon egy büntetőt Solymosi Péter játékvezetőn. Érdekesség, ahogy egyre alább hagyott az eső ereje, úgy esett egyre inkább vissza a mérkőzés szí­nvonala.

A második félidő elején többször percekig nem jutottak a kapu közelébe az együttesek. Anthony Elding egy-egy kézilabdás beállóra emlékeztető befordulása okozta a legnagyobb veszélyt a hazaiak kapujára, de tí­z perccel a vége előtt Kink passza után Rati Alekszidze eldönthette volna a találkozót, Dragóner Attila viszont időben lépett közbe. Néhány percre rá pedig szépí­tett a Fradi. Ismét Elding harcolta ki a helyzetet, az angol támadó szépen készí­tette le a labdát Liban Abdinak, aki 13 méterről laposan a jobb alsó sarokba gurí­tott. 2–1. A hajrá í­gy – Tokody kiállí­tása miatt is – izgalmasra sikerült, de a Fradiban nem volt erő, hogy egyenlí­tsen. Az ETO fontos három pontot gyűjtött a zöld-fehér csapatok csatáján.

* * *

Craig Short: – Az első gól egy gyönyörű találat volt, de a másodiknál sajnos mi hibáztunk. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, ezért nem szabadott volna akkora előnyt adni nekik, mint azt végül is megtettük. 2-0 után azért még voltak lehetőségeink, és egy sokkal jobb második félidőt láttam a csapatomtól is, támadóbb szellemű játékot, amely több kidolgozott lehetőséget eredményezett. Csalódott vagyok egy vitatott büntető miatt, mert az nagy mértékben megváltoztatta volna a mérkőzés kimenetelét. Ellenfelünk nem hiába harmadik a bajnokságban, most megmutatta, hogy támadni is jól tudnak, és nagyon erős a védelmük.

Pintér Attila (Győri ETO FC): – Tudtuk, hogy egy szervezett Ferencváros ellen lépünk pályára, tudtuk az erősségeiket és próbáltuk feltérképezni a gyengéiket, amely aránylag sikerült is. Tudtuk, hogy ilyen talajon a bárhonnan leadott lövések meglephetik a fiatal ferencvárosi kapust. Tokody és Tarmo pedig olyan rúgótechnikával és rugóerővel, valamint pontossággal rendelkezik, amelyekkel már bizonyí­tottak máskor is. Kértem tőlük, hogy bátran lőjenek. Két fantasztikus gólt rúgtunk az elején, de utána is voltak olyan lehetőségeink amiből gólt tudtunk volna szerezni. A második félidőben, ha picit pontosabbak vagyunk, és nem csúszik meg a talajon a labda, akkor szerezhettünk volna még további gólokat. Összességében egy jó iramú mérkőzésen, egy megérdemelt győzelmet szereztünk.

Liban Abdi, aki az első találatát szerezte a magyar első osztályban: – Nagyon örülök a gólomnak, ez az első az NB1-ben. Örülök a játéklehetőségnek, és megpróbálok élni is vele. Sajnos épp akkor kezdtem el játszani amikor a csapat vereségeket szenved, ez nem jó, meg kell fordí­tani a szerencsénket. Ha az első félidőben befújják azt a nyilvánvaló tizenegyest, teljesen más lett volna a meccs.

* * *

Lipcsei Péter 644. alkalommal lépett pályára a Ferencváros csapatában, ezzel újabb rekordot ért el. Középpályásunk az összes mérkőzésén az FTC csapatában lépett pályára, mí­g Sárosi György 646 mérkőzéséből háromszor vegyes csapat tagjaként öltötte magára a zöld-fehér mezt.

(Az nso.hu, az ulloi129.hu, az nb1.hu, az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ