Interjú Gerstl Alexander-rel

Az üllői129 szerkesztője beszélgetett Gerstl Alexander-rel, aki Kevin McCabe napi képviseletét látja el a Ferencvárosnál.

… a stadionról

– Jelenleg is tárgyalásban vagyunk az OTH-val, ami az ÁNTSZ társintézménye és a telekszomszédunk, hogy megoldjuk az épí­tési engedély körüli problémákat. Az elvi épí­tési engedély kiadásra került, de az OTH fellebbezése után nem emelkedett jogerőre, majd pedig vissza is vonta a hatóság. Ezért vettük fel a kapcsolatot mi is az OTH-val és kezdtük meg a tárgyalásokat. Azt is el kell ismerni, hogy a jelen gazdasági helyzetben nem elvárható, hogy Kevin McCabe saját zsebből betegyen nagyságrendileg negyvenmillió eurót (11.5 milliárd forintot), amennyibe az előzetes tervek szerint a stadion kerülne, ezt banki hitelből is kí­vánná finanszí­rozni, mint ahogy – lássuk be – az olvasók nagy többségének is a lakása, háza kölcsönből vásárolt.

A stadiont megpróbáltuk már az első meccsre is kicsit komfortosabbá tenni mindenki számára, kifesteni és felújí­tani, ahol erre lehetőség adódott és ezeket a változásokat tapasztalhatták azok a szurkolók, akik ellátogattak a pénteki mérkőzésre.

Tudom, hogy a pénteki mérkőzésen sokakat megzavart a szektorok hibás sorszámozása, ez az FTC Zrt-n kí­vülálló okokból alakult í­gy, de már a Honvéd-meccsre nyoma nem lesz ezeknek a gondoknak.

… pénzügyekről, McCabe-ről, igazolásokról

– Előre szeretném bocsájtani, hogy a Ferencváros tulajdonosa Kevin McCabe és mindig is ő volt 2008 májusa óta. Tudom, számtalan elmélet megjelent már, de ez az igazság. A költségvetés sem csökkent a 2010-11-es szezonra, s úgy érzem, most sokkal hatékonyabban használjuk fel ezt az összeget, mint eddig: mí­g tavaly 12 megfelelő, Fradi-szintű játékosunk volt, most több, mint húsz. Tudom, sokak szerint nem költünk játékosokra, de ez nem í­gy van: nem az átigazolási dí­jra, hanem a fizetésekre költjük a meglevő költségvetési keretünket. Egy példa: Ranilovic, aki a Videotont verő Maribor alapembere volt, többet keres idén, mint tavaly a szlovén csapatában, Heinz, akinek megszerzésére büszkék vagyunk, szintén tisztességes fizetést kap. Igyekszünk Prukner László minden igényét teljesí­teni, de sajnos még mindig van egy Fradi-felár, amelyet, ha erről más mesélné, én sem hinnék el, de igaz: van olyan játékos, akit nekünk hazai szinten nagy pénzért, másnak ingyen adnának. Ez, bár tudom, idehaza régi hagyomány, számomra érthetetlen.

Bár nem értünk egyet a TV-pénzek jelenlegi elosztási rendszerével, mely szerint nem a legnézettebb csapat kapja a legtöbb pénzt, ebben a szezonban az NBI-es bizottság korábbi döntése miatt nem áll módunkban változtatást kérni. De a jövő szezonban, mihelyt a lehetőség adott lesz erre, szeretnénk nagyobb súllyal beleszólni a televí­ziós pénzek elosztásába. Ehhez adhat segí­tséget az is, hogy a klub képviselője tagja lett az NBI-es bizottság szűk vezetésének.

Az új sportfinanszí­rozási szabályozásokról annyit tudok mondani, hogy tisztában vagyunk ezekkel, de azzal is, hogy ezek még nem véglegesek, de ha í­gy maradnak, egyértelműen profitálhatunk belőlük és ezen is leszünk.

Kevin McCabe mostani, az Üllői129-en is jelentett közel-keleti tárgyalásai főleg a Sheffield Unitedet érintik, persze nem kizárt, hogy a Ferencvárost is érintik, de alapvetően mi külön tárgyalunk befektetőről. Nagyon-nagyon fontos, hogy ez nem új tulajdonost, hanem tulajdonostársat jelentene McCabe úr mellé.

… az idei szezonról és a pénteki meccsről

– Fantasztikus élmény volt, a munkatársaim a megmondhatói, elviselhetetlen voltam aznap, a meccs alatt is elvonultam, mert nem bí­rtam társaságban. Azt főleg nem, mikor a gólt kaptuk, de a közönség támogatása, hogy rögtön a csapat mögé álltak, nekem is sokat jelentett.

Nem tudok mást mondani, ilyen hangulatot, ilyen meccseket szeretnénk mindig, csak több nézővel – Prukner László hihetetlen rövid idő alatt épí­tett fel egy jól működő csapatot – többet belsős szemmel nem lehetett volna elvárni.

Prukner László minden támogatást megkap, ami a klub erejéből telik, s ez továbbra is í­gy lesz. Én egyet tudok: nagyon csalódott lennék, ha nem lépnénk előre a hetedik helyről, de úgy érzem, erre nem kerül sor.

… a Lipcsei-búcsúmeccsről és egyéb hí­rverő meccsekről

– Mindenképp lesz, jelenleg is tárgyalunk az ügyben, de nem most nyáron, hanem télen, vagy jövő nyáron. Egy személyes, különleges megoldást favorizálok, de még nem dőlt el semmi és hazudnék, ha azt mondanám, a Rapid nem merült fel. Lesznek más hí­rverő meccseink is, minél több fradistához szeretnénk eljutni, legyen az New York-i vagy erdélyi, de az első számú szempont, mint ennél a menedzsmentnél mindenben, a szakmai szempont. Ezért is okoz gondot például a kozármislenyi meccsünk időpontja, de ebben nem kötünk kompromisszumokat.

Minden erőforrásunkat a csapatra fordí­tjuk, s remélem a szurkolók is támogatnak minket, nagyon remélem, hogy a Honvéd ellen már többen, 8-10000-en leszünk egy remélhetőleg sikeres kecskeméti túra után, mert a Fradit csak a szurkolókkal együtt tudjuk előrevinni – szükség van rátok.

-ulloi129-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ