A Fradi dicső kupamúltja – 1929/30

Miután a BSE-t 3:2 arányban legyőzték Kohuték a Millenárison, rangadó várt a kupában is a zöld-fehérekre. Az Újpest elleni 3:2-es siker az elődöntőbe jutást eredményezte, ahol a Bocskaival mérkőztek meg a zöld-fehérek:

Kezdés előtt megjelent Debrecen nagy attrakciója, Szaplonczay Éva szépségkirálynő, az új ,,Miss Magyarország”. A közönség ünneplése közben foglalta el virágokkal dí­szí­tett páholyát. Ezután felkérték a kezdőrúgás meg­tételére. Némi vonakodás után le is vonult a pályára, ahol a sportemberek nevében Keviczky, a Bocskai kapitánya üdvözölte és fehér rózsacsokrot nyúj­tott át neki. Miss Magyarország kezdőrúgásával indult tehát a játék.

A szépség bajnoknője ballábbal alaposan belerúg a labdába, jó messze el is száll a labda, a debreceniek pedig taccsra vágják. Taccsdobás után a Ferencváros támad. Takács II.-t már az első akció helyzetbe hozza, s a gólzsák félfordulatból a jól ismert recept szerint küldi kapura bombáját, de Farkas kapusnak szerencséje van, a labda a válláról pattan vissza.

A fradisták kép­telenek voltak a legnagyobb helyzetekből is a kapuba találni: Bocskai—Ferencváros 2:0. A bajnokság után a Magyar Kupában is balsiker következett.

DÖNTŐ: 1930. június 26. Hungária út: Bocskai (Debrecen)-Bástya (Szeged) 5:1. 1200 néző, vezette: Klein Arpád.
Góllövők: Teleki 3, Markos, Sághy illetve Körösi

A kupagyőztes csapat:
Farkas – Fejér dr., Molnár – Villányi, Sághy, Keviczky – Markos, Vincze, Teleki, Móré, Marosi

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ