Bajnoki beharangozó: Nyí­regyházára látogatunk

W_nyirség-ftcA két csapat 22. NB I-es bajnoki mérkőzése következik. Ez történt a múltban.

1978 őszén találkoztak először a csapatok a Nemzeti Bajnokságok kupájában (1-1 Nyí­regyházán, majd 5-1 az Üllői úton. A Fradi egészen a döntőig menetelt a kupasorozatban, ahol aztán a Tatabányával szemben 11-es párbajban alulmaradt).

Ezzel a Nyilasi góllal nyertünk Nyí­regyházán

Ezzel a Nyilasi góllal nyertünk Nyí­regyházán

A bajnoki pontvadászatban a két csapat először 1980. november 1-én találkozott egymással Nyí­regyházán, ahol a Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Takács – Ebedli, Nyilasi, Mucha – Pusztai, Murai, Pogány, csereként: Szabó F., Szepessy összetételben pályára lépő Ferencváros Nyilasi góljával 1-0 arányban győzött.

A visszavágóra 1981. május 23-án került sor. Az Üllői úton a Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Takács – Ebedli, Nyilasi, Major – Mörtel, Szokolai, Pogány, csereként: Koch, Murai összeállí­tású csapat Nyilasi két és Rab góljával 3-1-re győzte le a bajnokság végén hetedik helyen záró nyí­rségieket.

A Fradi bajnoki-, Nyilasi gólkirályi cí­mmel és ezüstcipővel zárta a szezont valamint először nyerte el a Toldi vándordí­jat.

A Fradi otthonában nem sok babér termett a nyí­rségieknek. Egészen az utolsó, 2010-es összecsapásig (0-0) mindig alulmaradtak, ráadásul akadtak köztük súlyos vereségek is: 1981 novemberében 3-0 (gól: Kléninger (öngól), Nyilasi, Szikszai (öngól)), 1999 szeptemberében 4-0 (gól: Tóth M., Horváth P. (2), Mátyus (11-esből)). Az eddigi legnagyobb különbségű FTC-győzelem 2004 szeptemberében született: 5-0 (gól: Zavadszky (2), Bajevski, Penksa, Sowunmi).

Nyí­regyházán is a zöld-fehérek futballoznak eredményesebben, a hazaik mindössze három sikert számlálnak két döntetlen mellett, igaz utoljára a hazaiak örülhettek miután 3-1-re győzték le az NB II-ből visszatért Fradit.

Ami a legnagyobb gólkülönbségű mérkőzéseket illeti a szabolcsiak otthonában: 1984 márciusában Kerekes, Koch, Pogány és Szabadi góljaival 4-0-ra győzött a Fradi. A piros-kékek 2000. április elsején 3-0-ra verték a zöld-fehéreket Szatke egy és Csernyijenko két góljával.

A két csapat utolsó bajnoki mérkőzésén 3-1-es hazai győzelem született a stadionavatón Busai, Gera, Mateos valamint Bajzát góljaival.

A Ferencváros bajnoki örökmérlege a Nyí­regyháza ellen:

201415_20_Nyiregyhaza

Mérkőzésszámok, gólok, edzők:

A két csapat bajnoki mérkőzésein Pogány László (8), idegenben Pogány, Jancsika és Balog Z. (4), mí­g az Üllői úton a Pogány, Takács, Ebedli, Rab, Judik és Lipcsei (4) hatos lépett pályára a legtöbbször.

A Nyí­regyháza elleni képzeletbeli góllövőlistát Nyilasi Tibor vezeti 5 góllal. Idegenben Nyí­l mellett Wukovics tudott duplázni, mí­g idehaza Nyilasi és Horváth Péter talált jelenlegi ellenfelünk kapujába háromszor is.

A Ferencváros kispadján Novák Dezső ült a legtöbb alkalommal bajnoki találkozón, hétszer.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ