1913.V.15. MK, FTC – Törekvés – elmaradt

PH-19130515
A válogatott csapat tréningje. Az üllői-úti- versenypályán holnapra volt kitűzve a Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület Magyar Kupa mérkőzése. A Törekvés azonban a dí­j-mérkőzésről lemondott a F. T. K. javára s fölajánlotta, hogy kiáll a válogatott csapattal tréning-mérkőzésre. A M. L. Sz. az ajánlatot elfogadta s igy holnap délután fél 6 órakor az üllői-uti versenypályán magyar válogatott csapat— Törekvés Sport Egyesület mérkőzése lesz.

(Budapesti Hí­rlap, 1913. május 15.)

A válogatott csapat tréningbe. Mintegy kétszáz főnyi közönség volt kiváncsi a svédek ellen szereplő magyar válogatott csapat tréningjére, a mely az üllői-uti versenypályán folyt le ma délután. A válogatott csapatból csak hatan és pedig Zsák, Payer, Rumbold, Schlosser, Borbás és Weisz jelent meg a tréningen. Az öt hiányzó válogatottat a F. T. K. játékosaival pótolták és az igy összeállí­tott csapat a Törekvés S. E. legénysége ellen kétszer harminc perces meccset tartott. A tréning mérkőzés, a melyet Herczog Ede szövetségi kapitány vezetett, 1:1 arányban eldöntetlenül végződött.

(Budapesti Hí­rlap, 1913. május 16.)

Csütörtök délután a FTC — Törekvés kupamérkőzés helyett a válogatott csapatnak kellett volna trainiget tartania a Törekvés csapatával, de a válogatottak közül csak Borbás, Schlosser, Weisz, Rumbold és Payer jelentek meg, a hiányzókat az épen jelenlévő footballistákkal pótolták. Az í­gy összetákolt válogatott csapat 2:0 arányban vereséget szenvedett a Törekvés első csapatától. Súlyos hiba, hogy nálunk nem tart a válogatott csapat trainingeket. Ezért egyedül a szövetségi kapitányt teszszük felelőssé, akinek nincs elég erélye ahhoz, hogy ily trainingeket rendszeresí­tsen.

(Pesti Hí­rlap, 1913. május 16.)

A válogatottak csütörtök délutánra tervezett tréningje, a kiszemelt játékosok távolmaradása miatt egyszerű kombinált mérkőzéssé zsugorodott. A Törekvés igen nobilisán gondolkodzó vezetősége ugyanis lemondott a tegnap délutánra kitűzött FTK— Törekvés Magyar kupa-mérkőzésről s a MLSz, rendelkezésére bocsájtotta csapatát. A válogatott-tréning meglehetősen nagy tömeget vonzott egybe, amely azonban egy kapus rugdalódzásnál s alig egynéhány percig tartó Törekvés—FTK és válogatottak kombinált tréningjénél egyebet nem látott. A közönség ezért erősen méltatlankodott s kis hija volt, hogy a „válogatott“-tréning botrányba nem fulladt.

(Pesti Napló, 1913. május 17.)

MLSz. Kivonat az igazgató-tanács 1913. május 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből: A FTC-TÖREKVÉS SE kupamérkőzés ügyében a bizottság a Törekvés lemondását tudomásul veszi és kimondja, hogy a lemondást indokoltnak fogadja el és a Törekvést a lemondás szabályszerinti következményei alól mentesiti, sőt a szövetség és a sport magasabb érdekei javára tett eme intézkedését köszönettel fogadja.

(Sportvilág, 1913. május 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.20. 21:00, m4sport
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ