2002.III.30. Ferencváros – Videoton: 4-1

.

Az első játékrész kiegyenlí­tett küzdelmet hozott. A második félidőben Pomper kiállí­tása után a fehérváriak játéka teljesen szétesett.

Ferencváros – Videoton 4-1 (1-1)
Üllői út, 7.406 néző, V: Dubraviczky

Ferencváros: Szűcs – Vukmir (Jovic 67.), Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Vén, Szili (Zombori 83.), Szkukalek (Keller 89.) – Gera, Penksa

Videoton: Végh – Kovács, Pomper, Vilotic (Cortes 73.), Bekő – Szalai, Némedi, Monye, Tóth – Terjék (Sorato 82.), Földes (Filó 56.)

Gól: Szili (9.), Lipcsei (51. – 11-esből), Jovic (74.), Vén (78.) illetve Szalai (32.)
Sárga lap: Vén (10.) illetve Vilotic (21.)
Kiállí­tva: Pomper (51.)

9. perc: Vén bal oldali beadása után a fehérvári védőkről Szili elé pattant a labda, aki kapásból, 10 m-ről a kapu közepébe helyezett (1-0).
32. perc: Bal oldali beí­velést követően a ferencvárosi játékosok nem tudtak felszabadí­tani, Szalai 7 m-ről, ballal Szűcs mellett a hálóba lőtt (1-1).

51. perc: Lipcsei bal oldali szöglete után Dragóner fejesét Végh kiütötte, a kipattanó labdát ezúttal Gera fejelte kapura, a gólvonalon álló Pomper kézzel “védett”. Dubraviczky játékvezető 11-est í­télt, és kiállí­totta a fehérvári játékost. A büntetőt Lipcsei félmagasan a jó irányba vetődő Végh mellett a jobb sarokba lőtte (2-1).
74. perc: Gera indí­tásával Jovic lépett ki a fehérvári védők közül, egy csellel becsapta Véghet, majd 6 m-ről, estében az üres kapuba továbbí­tott (3-1).
78. perc: Lipcsei í­velt be szögletet a jobb oldalról, a kaputól 18 m-re álló Vén kapásból a bal felső sarokba bombázott (4-1).

Garami József

Nyilatkozatok:

Garami József: – Az első 20 percben remekül játszott a csapat, de sajnos azt követően érthetetlenül megtorpantunk. 1-1 után a Videoton jól játszott, és ekkor kiestünk a ritmusból. A második félidő elején ismét felpörgött a játékunk és a 11-es környékén több alkalommal is adódtak nagy helyzeteink. A kiállí­tást követő emberelőnyös helyzetünket jól használtuk ki, és örülök, hogy a végén látványos gólokkal nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni.

Várhidi Péter: – Szégyellném magam a Ferencváros helyében, hogy a győzelemhez ilyen bí­rói segédletre volt szükségük. A játékvezető kifelé szabadrúgás helyett büntetőt í­télt és kiállí­totta Pompert, akit a ferencvárosiak belöktek a kapuba. A bí­rókat kellene megkérdezni, hogy miért büntetik sorozatban a Videotont. Nyilván azért, mert ez kell az ellenfeleinknek ahhoz, hogy fölénk kerekedjenek.

Vén Gábor: – Nagyon örülök, hogy gólt tudtam lőni, annak pedig külön, hogy ilyen emlékezetesre sikeredett a találat. Edzéseken néha gyakoroljuk, hogy a beérkező labdát kapásból elrúgjuk, most viszont engem is meglepett ami történt, mert Lipcsei Peti nem jelezte előre, hogy visszateszi a labdát. Sikerült jól eltalálnom a labdát, és ez láthatóan eléggé meglepte a kapust.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.III.30. Ferencváros – Videoton: 4-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ