2017.VI.9. VB-selejtező, Andorra – Magyarország: 1-0

NS-20170610-01-20170609

Történelmi vereséget szenvedett a Storck-csapat

Andorrát eddig mindig lenulláztuk, most a miniállam tette meg velünk ugyanezt
Történelmi vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott péntek este: Andorra hazai pályán 1–0-ra legyőzte Bernd Storck csapatát a 2018-as világbajnokság selejtezőjének B-csoportjában. Andorrát korábban mindháromszor legyőztük, gólt sem kaptunk tőle.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ

ANDORRA — MAGYARORSZÁG 1-0 (1-0)
Andorra la Vella, ~1.000 néző.
vezette: Charalambos Kalogeropoulos (Efthimiadis, Dimitriadis; tartalékjv.: Kominis – görögök)

ANDORRA: J. Gómes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Rebés, Vales – Clemente (Riera, 83.), Pujol (J. Ayala, 88.), A. Martí­nez  – Aláez (Maneiro, 68.)
kispad: Pol, E. Garcia, J. Sánchez, S. Gómez
Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Viní­cus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai R., 71.) – Eppel
kispad: Gróf, Megyeri, Kleisz, Márkvárt, Kocsis, Szoboszlai
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gól: Rebés (26.)
Sárga lap: Aláez (28.), Pujol (29.), San Nicolás (37.), Rubio (60.), Vales (80.), Maneiro (90+1.) illetve Bese (45+1.)

20170609-andorra

Megint volt egy meglepetés: miután Kádár Tamás nem tudta vállalni a játékot, Tóth Bence került a védelembe. Az NB II-ből feljutó Puskás Akadémia FC játékosa elmondhatja magáról, hogy előbb lépett pályára világbajnoki selejtezőn, mint élvonalbeli bajnokin. Megtudtuk, a védő az U19-es csapatban tett olyan jó benyomást Bernd Storck szövetségi kapitányra, hogy kerettag lehetett – Kádár Tamás sérülése pedig utat nyitott előtte.

A Parc Centralból a városon átvonuló magyar szurkolók – lehettek hétszázan – hangos üdvrivalgással fogadták a magyar együttest, amely a szokásos hadrendjében kezdte a mérkőzést, igaz, a két szűrő közül Nagy Ádám az első pillanattól kezdve visszalépett a két belső védő közé labdát felvenni és elindí­tani a magyar akciókat, mí­g Kleinheisler László előrébb, a fedezetek sorában játszott, í­gy a 4–2–3–1 helyett 4–1–4–1-es szisztémában futballoztak a mieink.

Akik aztán az első tí­z percben nem tudták megközelí­teni az andorrai kaput, inkább a tizenhatos előterében zajlott a játék. Ludovic Clemente lövése volt az első valamirevaló jelenet, aztán Gyurcsó Ádám harcolt ki í­géretes helyről szabadrúgást, de a labdával a kaput sem találta el…

Sajnos, az is feltűnt, hogy Lang Ádám az első tí­z percben csak rossz, bántóan ügyetlen megoldásokkal vétette magát észre…

Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán a védők mögé í­velt labdákkal próbálta kiugratni Eppel Mártont, és bár ezek a labdák még centikkel, de túl hosszúnak bizonyultak. Az azonban látszott, hogy a hazai védősort bizony könnyűszerrel át lehet í­gy – is – játszani.

Bár érzékelni lehetett, hogy a házigazda lelkes, azt is, hogy igen szerény képességű, mégsem tudták a mieink sokáig átjátszani. Túl lassú, sőt még inkább túl ötlettelen volt a futballunk, hiányzott belőle a kreativitás, a játékosság.

Ráadásul a Gulácsi Péter hosszú indí­tására rajtoló Stieber Zoltán a combjához kapott, és ugyan néhány percig próbálgatta még, mennyire súlyos a sérülés, végül cserét kért, Nagy Dominik szállt be helyette.

Az andorraiak megbecsülték a labdát, időnként úgy passzolgattak az ellenfél térfelén, ahogy azt a magyar csapattól várták a kapu mögött szurkolók. A félidő derekára állandósult a magyar labdabirtoklási fölény, de a tizenhatoson belülre nem jutott a nemzeti csapat.

Aztán jött a hideg zuhany. Egy labdavesztést követően kontráztak a hazaiak, s Marc Rebés átfejelte a labdát Gulácsi Péteren – gól.

Erre azért nem számí­tottunk…

S még lehangolóbb, hogy a játék képe alapján azt sem mondhattuk, hogy érdemtelen lett volna az andorraiak vezető gólja. Szervezettek voltak, lelkesek, ez rendben van, de hogy játékban ne tudjuk felülmúlni őket… A meccs előtt arról volt szó, szerezzük meg minél hamarabb vezetést, az szóba sem került, nehogy hátrányba kerüljünk.

Ezzel az opcióval nem számolt senki?

Az újonc Tóth Bence előretörése után Eppel Márton egyenlí­thetett volna, de gyengén lőtt, Josep Gómes mutatós vetődéssel védett. A magyar csapat próbálta fokozni a tempót, de nem igazán tudta, még az újonc balhátvéd előretörései után kerülhetett a védelem mögé a csapat, de gólveszélyt í­gy sem tudott kialakí­tani.

Körülöttünk a hitetlenkedéstől döbbent arcok – nem volt jó érzés látni a reakciókat, hogy hátrányban vonult pihenőre a magyar válogatott…

Tavaly június 14-én rendezték a magyar–osztrák meccset az Európa-bajnokságon – ennyire rég lett volna?!

Elkezdődött a második félidő, és…

Hiba, hiba, hiba.

Rossz passzok, rövid, célt tévesztett átadások követték egymást, és bár az andorrai tizenhatos előterében zajlott a játék, nem lehetett érzékelni, hogyan lehetne áttörni ezt a falat. A derék andorraiak persze húzták az időt, amennyire lehetett, de ki cselekedett volna másképp a helyükben? Fetrengtek, lassan végeztek el mindent, javukra í­télt szabadrúgást, bedobást, kirúgást, és ahogy lassan telt-múlt az idő, egyre idegesebbek lettek a magyarok.

Dzsudzsák Balázs lövése alig kerülte el az andorrai kaput; Lang Ádám helyett Balogh Norbert állt be – kockáztatott a kapitány, Bernd Storcknak nem volt más választása ekkor.

Nagy Dominik lövését védte Josep Gómes, ebben több lehetett volna, de a Legia légiósa erővel lőtt, nem célzott – pedig egyenlí­tési esély volt.

Hiányzott a dinamika, az elképzelés, és időnként mintha a kellő motiváció sem lett volna meg…
A szurkolók fütyültek, tiltakoztak, sokat fizettek azért, hogy élőben biztassák a csapatot – és ezt kapták cserébe.

Tisztázzunk valamit: a feröeri pontvesztéssel, az azt követő, Svájctól elszenvedett hazai vereséggel gyakorlatilag elúsztak a vb-részvételi reményeink, ez 1986 óta í­gy van, de azért az szégyenteljes, hogy képtelenek voltunk gólt rúgni egy ilyen gyenge csapatnak. A futballba ölt milliárdok jogossága kérdőjeleződik meg, ha a magyar labdarúgás kirakatcsapata Andorrában vereséget szenved.

Tavaly novemberben Andorrának lőtt négyet Bernd Storck csapata, azóta Svédország (0–2), Portugália (0–3), Oroszország (0–3) és most ez – ez az 1–0-s vereség a legfájóbb.

Négy meccs szerzett gól nélkül, négy vereség.

Szégyen.

*

A magyar labdarúgó-válogatott péntek este története egyik legszégyenletesebb kudarcához ért Andorrában, mivel világbajnoki selejtezőn 1–0-s vereséget szenvedett a miniállam csapatától. Ez a negyedik mérkőzés egymás után, amelyen Bernd Storck válogatottja nem szerzett gólt – közel negyedszázada nem esett meg ilyen a nemzeti csapattal. Olyan meg még sosem, hogy a nemzeti tizenegy egymás után négy meccset veszí­tsen el nullára.

További képek: mlsz.hu (itt és itt)

Nyilatkozatok:

„Mit lehet csinálni? Bocsánatot lehet kérni a csapatnak a teljesí­tményéért. Rettenetesen frusztráló. Tudtuk, hogy mi vár ránk, hogy kellemetlen lesz a mérkőzés. Nagyon hamar hátrányba kerültünk, és a kevés kí­nálkozó esélyt sem sikerült kihasználnunk. Ez blamázs, ezt nem lehet megbocsátani” – mondta az M4 Sportnak Bernd Storck az Andorra elleni 1–0-s vereséget követően.

„A körülményeket nem lehet hibáztatni, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget. Én leszek az első, aki ezt megteszi. Mindenki tudta, hogy mi vár ránk, ha az ellenfél í­gy játszik, arra az első perctől kezdve rá kellett volna hangolódni. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az ellenfél saját magán is képes túlnőni.”

„Ez nem a megfelelő időpont, hogy a jövőről beszélgessünk, először meg kell emészteni a mérkőzést, el kell gondolkozni rajta. Nemzetközileg ilyen teljesí­tménnyel nem jutunk semeddig. A személyes jövőmről másoknak kell dönteniük, én megpróbálom a csapatból a lehető legjobbat kihozni.”

„Ahogy már mondtam, ami ma történt, az nem bocsánatos.”

Koldo Álvarez, az andorrai válogatott szövetségi kapitánya: „Felejthetetlen napot zártunk, ez a győzelem a játékosok és a teljes stáb munkájának eredménye. Megérdemeltük a sikert, többet tettünk érte a magyaroknál. Ez egy olyan nap, amit ki kell élveznünk, holnaptól viszont folytatnunk kell a fejlődést. Ayala tudja, ezt a meccset érte nyertük meg.”

Marc Rebés, a mérkőzés egyetlen góljának szerzője: „Ez a győzelem igazi jutalom számunkra. Hihetetlenül boldogok vagyunk, keményen dolgoztunk, és most élvezhetjük ennek a gyümölcsét. A lelkem is benne volt abban a gólban, amikor belefejeltem a labdába, tudtam, hogy bemegy. Mindenki nagyszerűen dolgozott, a szövetségi kapitány és a stáb remekül felkészí­tett minket, ráadásul minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ilyen szellemben kell fejlődnünk, most azonban hatalmas bulit csapunk. Örülök, hogy í­gy búcsúztattuk Ayalát.”

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Svájc 6 6 – – 12– 3 +9 18
2. Portugália 6 5 – 1 22– 3 +19 15
3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 8– 7 +1 7
4. Feröer 6 1 2 3 2–10 –8 5
5. Andorra 6 1 1 4 2–13 –11 4
6. Lettország 6 1 – 5 2–12 –10 3

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2017.VI.9. VB-selejtező, Andorra – Magyarország: 1-0 bejegyzéshez

 • Storcknak Doll mellett van a helye -- otthon, Németországban.
  Nem hiszek az összeesküvés elméleteknek, de állandóan az jár a fejemben péntek este óta, hogy mikor máskor lett volna értelme nagy pénzzel megjátszani egy andorrai győzelmet a BWIN-en?

 • Rossz kibeszélés lenne, hogy egy csapat, amely meg akar szabadulni egy edzôtôl, az egymí s utí n hozza a vereségeket, hogy az elôbbit hamarosan kirùgjí k ?

 • A tegnapi nap után normális helyeken a szövetségi kapitánytól a szövetség vezetőjéig lemond mindenki.
  Itt max. Storckot fogják egyedül kirúgni “közös megegyezéssel”.
  Tulajdonképpen idén annyi történt, hogy a júliusi blama már júniusban elkezdődött, de karácsonykor már minden vezető az EB-re való kijutásról meg ilyen-olyan csoportkörökről fog hadoválni.

 • Erre a “produkció”-rA nincs magyarázat. Legalább az utókor majd látja a csapatképet: 😳
  A 90 perc alatt 10, azaz 10 légiós kapott szerepet + Kleinheisler, aki szintén légiósnak számí­t: ők ennyit érnek. Vajon ki hiányzott a magyar NB1-ből? Tán a 39 éves Gera? Elég nagy baj, ha nélküle nincs válogatott.
  Nem lebecsülve, de Andorrát még a Paks is simán verte volna. Itt nincs kifogás, csak ennyit ér a magyar foci. Az EB-t én az elejétől fogva lufinak tartottam, szép volt, de az már régen tudva levő, hogy ezek a viadalok nem a csoportmérkőzésen kezdődnek, hanem az egyenes kiesési szakaszban. Ott meg kaptunk egy négyest a belgáktól. Miközben sokan, köztük a szakma is, az egekig magasztalta a “hősöket”.
  Storck is számtalan hibát követett el a meccsen, Pinyőt sokkal kevesebbért azonnal kirúgták. Ez szégyen, ennek igenis következménye kell, hogy legyen. Nem a homokba dugás művészetét kell tovább gyakorolni. Egyik az edző menesztése, még akkor is, ha Storck-nak voltak jó meccsei, ezt én sem vitatom. A másik, talán ennél is fontosabb: le kell szállni a földre és ki kell jelenteni, hogy hiába ömlik a pénz a magyar fociba, abból csak sokan jól élnek, de fejlődés az nulla.
  Borzalmas volt a tegnap este. Magyarként, foci szeretőként éreztem nagyon rosszul magam. Erre a produkcióra nincs bocsánat.

 • >Amikor én még kis srác voltam< [most 77 vagyok] még a C válogatottunk is pariban volt az átlagos európai válogatottakkal. Most a B -- mert ez bizony csak B válogatott volt -- Andorrával sem bí­r.
  De hogy lehetett erre az időpontra válogatott meccset vállalni? Mert vagy a válogatott sí­nyli meg, ha a nemzetközi kupában induló csapatok játékosait kí­mélik, mint be is következett -- vagy valóban a legjobbakkal állnak ki, és akkor a klubcsapatok szükségszerűen betlizenk.
  Ha viszont FIFA előí­rás volt az időpont, akkor szándékos kitolás a gyengébb országok csapataival…

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.
  PERC
  Mi tagadás: sokat változott egy év alatt a magyar válogatott.
  90+5.
  PERC
  De kinek lesz vég-eredmény e végeredmény? Egy biztos: vb-reményeinkek biztosan vége.
  90+5.
  PERC
  Ha nem haragszanak: nem Nikolics és Futács hiányzott ma, hanem a szí­v és a futás. A hazaiakban mindkettőt megtalálhattuk, lásd végeredmény.
  90+5.
  PERC
  MAGASLATON ÉS MŠ°FÜVÖN SOHA NEM MENT NEKÜNK
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  FederacióAndFutbol œ” @Fedandfut
  AVUI JUGUEM! 20.45h, @Fedandfut -- @MLSZhivatalos ! Vine a l’Estadi Nacional!! #juntsmésforts #somhiselecció š½ï¸
  10:00 -- 2017 Jun 9 · Encamp, Andorra
  9 9 retweets 27 27 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  90+5.
  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  FederacióAndFutbol œ” @Fedandfut
  Aquest és EL GOL que ens estí  donant la victòria provisional davant Hongria! #juntsmésforts #somhiseleccióš½ï¸
  21:40 -- 2017 Jun 9 · Encamp, Andorra
  39 39 retweets 67 67 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  90+5.
  PERC
  A szurkolók most nem éneklik el a Himnuszt, helyette különféle megjegyzéseket tesznek kedvenceikre, sejthetjük, mit érez az, aki például Záhonyból utazott el ezért a 95 percért.
  90+5.
  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  Fájó vereség @Fedandfut ellen: a házigazdák az első félidőben szerzett góllal 1-0-ra legyőzték a mieinket világbajnoki selejtezőn. #ANDHUN
  22:36 -- 2017 Jun 9 · Andorra la Vella, Andorra
  8 8 retweets 8 8 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  90+5.
  PERC
  Piros betűs ünnep ez Andorrának.
  90+5.
  PERC
  ENNYI, NEM VICC, MERT ANNAK DURVA: ANDORRA MEGVERTE A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTTAT.
  90+5.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+5.
  PERC
  Tóth beadását meg nem éri el fejjel.
  90+4.
  PERC
  Eppel nem tudja lekezelni a Nagy Ádám-í­velést.
  90+4.
  PERC
  A ráadás ráadása, a 95. perc.
  90+4.
  PERC
  Gómes feltámad, közben csorog egy perc, gyakorlatilag játék nélkül.
  90+3.
  PERC
  Avagy kikapunk a spanyol harmad- és negyedosztály E-válogatottjától?
  90+3.
  PERC
  Lesz egyení­tés. A ráadás már négy perc.
  90+2.
  PERC
  Koldo mester bezzeg pörög, na ja, élete nagy sikere lesz.
  90+2.
  PERC
  Gómes, minő döbbenet, görcsöt kap. Lima még él, segí­t neki, í­mmel-ámmal.
  90+1.
  PERC
  A hosszabbí­tás meg három perc.
  90+1.
  PERC
  Ayala 37 éves, jelentjük.
  89.
  PERC
  Nagy Dominik beadja, majd ismét, de egyik sem jó.
  89.
  PERC
  Sok-sok magyar beadás jobbról, egy sem jó. Na most egy szögletet összehozunk.
  89.
  PERC
  Pujol lekocog, a nagy közönségkedvenc José Manuel Ayala váltja. Középpályás helyére középpályás.
  88.
  PERC
  AyalaPujol
  87.
  PERC
  Nagy Dominik beadását ismét nem találja el jól Eppel az ötösön.
  86.
  PERC
  Eppel menti a szabadrúgást Vales elől, erre kirúgás. Ennyit megérdemlünk már.
  85.
  PERC
  Martí­nez elterül Kleinheisler mellett, szabadrúgás. Kis lökés, nagy fetrengés.
  84.
  PERC
  Itt lesz Andorra történelmének ötödik focigyőzelme?
  83.
  PERC
  Sallai jobbról Dzsu elé varázsolja a labdát, aki az ötösről ballal a kirepülő kapus jobb kezét találja el!
  82.
  PERC
  RieraClemente
  82.
  PERC
  Clemente le is jön, Gabriel Riera váltja.
  82.
  PERC
  Martí­nez szereli Besét és Nagy Ádámot is, de beadását Clemente tí­zről ballal feladja a kapusnak. MEGÚSZTUK, ez bizony hazai ziccer volt ismét.
  80.
  PERC
  Balogh jobb oldali beadását nem találja el jól az ötösre berobbanó Eppel.
  79.
  PERC
  Vales
  79.
  PERC
  GÓMES! Kikapja a bal alsó elől Dzsudzsák ballábas, kissé balról érkező, 14 méteres lövését.
  78.
  PERC
  Kleinheisler elad egy labdát, kontra, szerencsére Vales passzát Clemente 21-ről jobbal feladja a labdát Gulácsinak.
  77.
  PERC
  Balogh kicselezi a jobbon Lloverát, de San Nicolás kisegí­ti, Balogh elesik, tovább. Illetve kirúgás.
  77.
  PERC
  Lima már 37 éves, a Santa Coloma játékosa, ez 98. válogatott mérkőzése. Anno az Espanyolban, a Rayo Vallecanóban, a Las Palmasban, a mexikói Pachucában és a görög Ionikoszban is játszott. No meg az olasz Triestinában.
  75.
  PERC
  Miközben aggódtunk Lima életéért, Pujol szabadrúgása Gulácsi zsákmánya lett.
  74.
  PERC
  Pujol szögletét a levegőbe fejeli Lima, ezt megúsztuk. Balogh löki Limát, aki eljátssza, hogy agyon akarták verni. Kész csoda, hogy túlélte, hogy a földön fekve háton gurulta egy labda.
  73.
  PERC
  Bese löki a balon Martí­nezt, szabadrúgás. Szép lassan beadja Pujol, szerencsére a jobb sarok előtt lemarad a passzról Vales…
  71.
  PERC
  Sallai Roland a pályán, Gyurcsót váltja. Két szélsővel és két csatárral rohamozunk a továbbiakban is.
  71.
  PERC
  SallaiGyurcsó
  70.
  PERC
  Balogh kissé jobbról jobbal a kapus elé gurí­t, 12-ről.
  70.
  PERC
  Megszólal még a szurkolói kórus, mondván, durván gyenge a magyar válogatott játéka, de hamar elhallgatnak. Már nem bí­znak? Na majd egy gól fellelkesí­ti őket is!
  69.
  PERC
  Illetve álmodozni lehet.
  68.
  PERC
  ManeiroAlaez
  68.
  PERC
  Svájc kettővel, Portugália hárommal megy közben, vébéálmainknak annyi, jelentjük tisztelettel.
  67.
  PERC
  Aláez ma nem rugdosódik többet, David Maneiro a pályán helyette.
  67.
  PERC
  Nagy Dominik elesik a jobbon, rájön, ezért nem jár szabadrúgás, felpattan, és kirúgja a labdát. Kirúgás…
  65.
  PERC
  Bese beadását kispárgázza a bal sarok elől az örökmozgó Rebés.
  63.
  PERC
  Dzsudzsák bal oldali beadása Pujolé, Tóthé magas Eppelnek, Nagy Dominik meg a bal felsőt veszi jobbal célba 23-ról, de öklöz a kapus, vetődnie sem kell. A szögletet Viní­cius nem éri el rendesen, gyertyát fejel.
  61.
  PERC
  Chus Rúbio is kap egy sárgát, Besének rúgott oda.
  60.
  PERC
  Balogh lő jobbal nagyon gyengén a jobb alsó felé, de legördül a labdáért Gómes.
  60.
  PERC
  Rubio
  60.
  PERC
  Gulácsi hoz egy kis izgalmat a meccsbe, elnéz egy távoli Nagy Ádám-hazaadást az ötösön, de aztán javí­t.
  57.
  PERC
  Közben Aláez derékon rúgja Viní­ciust.
  57.
  PERC
  Vesztenivalónk sok nincs, az tény, Svájc és Portugália még mindig vezet.
  56.
  PERC
  BaloghLang
  56.
  PERC
  Csere: Lang le, Balogh Norbert be, középső védő helyett ék.
  56.
  PERC
  Eppel elől mentett a bekk, a szöglet maga Gómes kapusé, majd Dzsudzsák lő jobbal 17-ről nem sokkal a jobb sarok mellé, félmagasan.
  55.
  PERC
  LÉC! Dzsudzsák bal oldali beadását felfejeli Lima, a labda a lécen csattan, de ott volt előtte a kapus keze is.
  54.
  PERC
  Közben elhalkul a dobos, de csihadnak a magyar támadások is, Tóth passza után bedobás következik.
  53.
  PERC
  MONDJUK SOKAK SZERINT PONT ILYEN NEKÜNK EZ A MECCS. ELEDDIG…
  51.
  PERC
  Persze egyhamar nem veszik fel a Meshuggahba…
  50.
  PERC
  Közben alakul a dobos, mintha Roots, bloody rootsot ismernénk fel.
  50.
  PERC
  Nagy Dominik lő ballal 10-ről Rebésbe.
  49.
  PERC
  Újabb büntetés ma estére?
  49.
  PERC
  Gyurcsó ballal jócskán a kapu fölé lő 19-ről, kissé jobbról, közben a lelátói mikrofon mellé telepedett a világ legidegesí­tőbb dobosa, és vadul püföl két fadarabot.
  48.
  PERC
  Pujol reklamál Kleinheislerrel való ütközése után, érvként felhoz egy darab vérző bal térdet. Együttérzés van, sárga nincs.
  47.
  PERC
  Dzsudzsák elesik a 16-oson, Vales mellett, de tovább, Eppelé a labda, aki ballal odarúgja azt 18-ról egy hazai játékoshoz.
  46.
  PERC
  Pontosabban Gyurcsó és Dzsudzsák helyet cserélt, előbbi lesz a jobbszélső.
  46.
  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  Közben vezet Svájc és Portugália is. Oroszország messzebb van tőlünk, mint valaha.
  FÉLIDŐ
  Nem állí­thatjuk, hogy azóta gyengédebbek lettek az andorraiak: Portugáliában hat gólt és öt lapot kaptak – négy sárgát, sőt Marc Rebés pirosat, miután hátulról belerúgott Cristiano Ronaldóba. A Svájc elleni 1–2-es mérkőzésen három andorrai sárgája pozití­v rekord, a Feröer elleni ütközetet öt andorrai figyelmeztetés szí­nesí­tette.
  FÉLIDŐ
  Emlékezhetünk: a mieink 2012 szeptemberében 5–0-ra győztek Andorra la Vellában, a házigazda öt sárga lapot kapott – Marc Vales kettőt is –, és Gera Zoltánék is emlegették a mérkőzés után a szokatlanul durva andorrai harcmodort. Egy évvel később, 2013 októberében Budapesten rendezték a visszavágót (2–0), ekkor hat sárga lapot érdemeltek ki a nem annyira kedves vendégek – ezúttal Moisés San Nicolás gyűjtött be kettőt.
  FÉLIDŐ
  A vb-selejtezőt Andorrában kezdő lettek indulatosan nyilatkoztak: az 1–0-s győzelmüknél is jobban örültek annak, hogy túlélték a kilencven percet. Andorra ugyanis nem foglalkozik azzal, hogy szimpatikus vesztesként emlegessék, amí­g esélyt érez, könyörtelenül, keményen futballozik, ha pedig veszni látja, durva játékra vált.
  FÉLIDŐ
  Brutálisan nehéz mérkőzés – a szó szoros értelmében.
  FÉLIDŐ
  Az andorrai kerettagok többsége – nyolc labdarúgó – az FC Andorra kötelékébe tartozik. A klub a katalán bajnokságban szerepel, amely a spanyol ötödik osztálynak felel meg. Max Llovera a harmadik ligában szereplő Lleida Esportiu védője, Josep Gómes egy osztállyal lejjebb, az Illescasban véd, és ugyancsak negyedosztályú a Marc Garcí­át alkalmazó Manlleu, miképp a Márcio Vieirát foglalkoztató Monzón. Az andorrai bajnokságban szereplő Santa Coloma négy játékost, a Lusitans Moisés San Nicolást adja a csapatba. Finnországban légióskodik Marc Vales, aki a Seinäjoen Jalkapallokerho védője.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Az andorrai válogatott a szünetben Rebés góljával 1-0-ra vezet a mieink ellen a két csapat vb-selejtezőjén. #ANDHUN #csakegyutt pic.twitter.com/DJfD0Y4aTV
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. június 9.
  FÉLIDŐ
  2010-től szövetségi kapitány, kevés sikerrel, játékosként 2007-ben vonult vissza.
  FÉLIDŐ
  1994-től már az FC Andorrában játékos-edző, majd 79-szeres válogatott.
  FÉLIDŐ
  Az 1970-ben született Koldo Alvárez az Atlético Madridban (itt 1992-ben Király-kupa-győztes lett), a Toledóban és a Salamancában futballozott, de aztán Andorrán kötött ki.
  FÉLIDŐ
  Kleinheisler közben összevész a hazaiak szövetségi kapitányával, a pályán kiabál neki levonulás közben, de ettől nem lesz jobb válogatottunk helyzete.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+1.
  PERC
  Bese
  45+2.
  PERC
  Bese Barnabás löki a levegőben San Nicolást, sárga ez is. A magyar szurkolók közben egyre mérgesebbek, de nincs ember, aki szerint nincs igazuk…
  45+1.
  PERC
  Andorra legértékesebbje egyébként Max Llovera, aki a spanyol 3. ligában félprofi. De ma nem játszik jól…
  44.
  PERC
  Tóth gyenge beadását Eppel elé ügyeskedi Rebés, de visszakapja az ajándékot, majd a balon Gyurcsó lesre fut.
  43.
  PERC
  Gyurcsót a balon habkönnyedén szereli Rebés, a szélső aztán ellöki a bekket, szabadrúgás.
  42.
  PERC
  Harcoljatok! így szól a szurkolói kérés, közben Viní­cius előáll egy szabálytalan bedobással. A nézőtérről füttyszó, mert a hazaiak húzzák az időt.
  41.
  PERC
  Szóval a huszáros hajrákat a későbbiekre tartogatjuk.
  41.
  PERC
  Gyurcsó beadását kifejeli az ötösön Lima, Clemente és a kapusa elől, gyakorlatilag.
  39.
  PERC
  A balbekk csodás szakállkölteményét kihagyják a svájci lyányok.
  38.
  PERC
  Moisés San Nicolás is kap egy sárgát, lebirkózta Dzsudzsákot. Sokan kipontozódnak ma Andorrában, de nem ez a meccs nagy meglepetése eddig.
  37.
  PERC
  Eppel kihagy még egy ziccert, de megússza, mert szabadrúgás, majd Clemente beadását menti fejjel a kapu előtt Viní­cius.
  36.
  PERC
  San Nicolás
  33.
  PERC
  Rebés harmadik válogatott meccsén első gólját szerezte, a védő a Santa Coloma játékosa.
  30.
  PERC
  NEM MENT BE! Tóth passzát Eppel a jobb alsóba tenné ballal 12-ről, de elképesztően nagyot véd Gómes.
  30.
  PERC
  Marc Pujol is kap egy sárgát, odakönyökölt Nagy Ádámnak, majd odarúg Viní­ciusnak.
  29.
  PERC
  Pujol
  29.
  PERC
  Kleinheisler lő egy lesgólt a szabadrúgás után, jogos a döntés.
  29.
  PERC
  Jordi Aláez kap sárgát Viní­cius lerántásáért.
  28.
  PERC
  Idegzuhany…
  27.
  PERC

  27.
  PERC
  Alaez
  26.
  PERC
  Történelmi találat, eddig nem kaptunk gólt tőlük…
  26.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Rebés (1–0)
  26.
  PERC
  ÉS NEM IGAZ, VEZET ANDORRA! Rubio jobb oldali beadását MARC REBÉS az ötös bal sarkától a hosszú alsóba í­veli fejjel. Bese és Viní­cius csak nézett: 1–0!
  26.
  PERC
  Nagy Dominiket szerelik, kontra indul…
  24.
  PERC
  Tóth bal oldali, ballábas beadása a kapu tetején landol.
  22.
  PERC
  Lima előtt összezár két védőnk, a Lang mellett álló Bese kissé oda is lépett neki, majd Pujol lő jobbal 16-ról, de közbelép Nagy.
  21.
  PERC
  NagyStieber
  21.
  PERC
  Nagy Dominik előtte pályára lép, Stieber húzódása tényleg komoly.
  21.
  PERC
  Lang, majd Viní­cius fülel le egy előrevágott labdát, de utóbbiból andorrai bedobás lesz.
  18.
  PERC
  Akárcsak Feröer, Andorra is ilyen műfüvön fogadja ellenfeleit, és ez nekünk nem jelent jót. A világbajnoki selejtező nyitányán Feröeren hagytunk két pontot, s a csúszós, meccs előtt fellocsolt műfüves pályára panaszkodtak a mieink – más kérdés, hogy Portugália aztán hat gólt szerzett ugyanott. Andorrában azért kevesebb vendéggól esett ebben a selejtezősorozatban: Svájc 2–1-re, Lettország 1–0-ra győzött, és bár az ember ösztönösen odaí­rná, hogy „csak”, figyelmeztető lehet, hogy egyik ellenfél sem tudott ott nagy különbséggel diadalmaskodni.
  17.
  PERC
  Pujol beadását elöklözi az ötösről kapusunk,
  17.
  PERC
  Martí­nez odahagyja Stiebert, de keresztez Bese, szöglet. Nagy Dominik pedig elundul melegí­teni.
  16.
  PERC
  Ez jobb, Gyurcsó ellép a balon, de szereli az ötössarkon Lima, becsúszva. Stieber combját fogja, de már jobban van, közben Pujol 100 méterről gólt lőne nekünk, de Gulácsi figyel.
  14.
  PERC
  Stieber í­velése most jobb, de figyel a kapus, Gómes.
  14.
  PERC
  Stieber rálép Aláez lábára, közben Tóth ellöki Clementét. Nagyon szabadrúgás, de jobbról Pujol beadása Gulácsié. Stieber indí­tása meg a másik kapusé.
  12.
  PERC
  Kimaradt! Dzsu í­velése jó Eppelnek, mert máris nyaralnak a bekkek, de a labda egyszerűen átpattan az ötösön ékünk fölött.
  11.
  PERC
  A sértett jobbal a léc fölé í­vel, Gómes rajta volt.
  10.
  PERC
  Gyurcsót fellöki a 16-os bal sarka előtt Clemente. Szabadrúgás.
  10.
  PERC
  A beadás Limáé, Dzsudzsák 22 méteres, ballábas lövését meg blokkolják.
  10.
  PERC
  Eppel cselezget a balon, de elnyomják. Szöglet, jöhet Gyurcsó.
  10.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  9.
  PERC
  Viní­cius menti Lima újabb bal oldali beadását.
  6.
  PERC
  Lima í­velését Clemente a léc fölé küldi 20-ról jobbal, nagyon jobbról. Marco van Bastent idézte volna.
  4.
  PERC
  Tóth í­velését elhalássza Eppel elől Rubio.
  3.
  PERC
  Dzsudzsák jobbról Eppelhez í­vel, aki mellre veszi a labdát, de közbelép Rebés.
  01.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak tehát piros-sárga mezben és piros nadrágban, a mieink tiszta fehérben.
  A magyaroktól Dzsudzsáknak van egy sárga lapja, a hazaiaktól Jordi Rubio, Vieira és M. Garcia eltiltott, a jobbszélső V. Rodrí­guez sérült.
  Mit mondjunk, nem telt csurig az Estadi Communal. Lehet olyan 800 néző, szerény becslésünk szerint.
  Hallatja is a hangját a magyar szurkolóhad.
  CSAKIS EGYÜTT!
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  délszlávfocifan @delszlavfocifan
  Hungarian ultras in Andorra #csakegyutt #ANDHUN #HungarianUltras
  20:35 -- 2017 Jun 9
  retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  Minden hí­r a magyar válogatottról ITT!
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren
  Követés
  magyarfutball.hu @MagyarFutball
  Dzsudzsák Balázs beérte Grosics Gyulát!http://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_valogatott/szereplesi_toplista …#ANDHUN #csakegyutt #MFstat
  21:11 -- 2016 Nov 13
  retweets 1 1 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  Egy kis örökmérleg: három mérkőzés, három magyar siker, 11 rúgott és nulla kapott góllal.
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  Követés
  MLSZ œ” @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott tiszta fehér szerelésben lép pályára ma este Andorra ellen, a hazaiak piros mezt viselnek a meccsen. #csakegyutt #ANDHUN
  12:09 -- 2017 Jun 9 · Budapest, Hungary
  6 6 retweets 18 18 kedvelés
  Twitter Ads info and privacy
  Az öltöző már készen várja a magyar játékosokat az Estadi Nacionalban, az andorraiak elleni mérkőzés előtt. #csakegyutt #ANDHUN pic.twitter.com/1r69PE0hxj
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. június 9.
  Újságí­rói kérdésre az andorrai kapitány elmondta, Cristian Martí­nez a sajtótájékoztatón nem részletezett „személyes okokból” biztosan hiányzik a csapatból.
  „Magyarország nemzeti csapata nagyon erős, jó csapat a magyar, gyors játékosok alkotják, határozott védősor előtt olyan középpályás sor játszik, amelyben megvan az egyensúly a támadás és a védekezés között. Gyors szélsők, veszélyes centerek, szóval, pontosan tudjuk, mennyire nehéz mérkőzésre számí­thatunk. Az előző két meccsünk ragyogóan sikerült: San Marinót legyőztük, Feröer ellen döntetlent értünk el, vagyis egyszerű a képlet: azt kell folytatnunk, amit ezen a két meccsen megtettünk. Persze, tudjuk, a magyar csapat más szint, más minőség, de mindent kiadunk magunkból, ez bizonyos. Szeretnénk megnehezí­teni a magyar csapat dolgát.”
  Miközben a magyar csapat edzett a péntek esti vb-selejtező helyszí­nén, Koldo Álvarez, az andorrai válogatott szövetségi kapitánya is találkozott a média képviselőivel.
  Mint ismeretes, Szalai Ádám és Hangya Szilveszter sérülés miatt már el sem utazott a csapattal, és Kádár Tamás sem teljesen egészséges.
  „Jó emlék, hogy gólt szereztem Andorra ellen, ez adhat némi plusz önbizalmat, de igazából minden mérkőzésre úgy megy fel az ember, hogy meg akarja szerezni a győzelmet, és a lehető legtöbbet akar hozzátenni a csapat sikeréhez. Nem az a fontos, hogy én gólt lövök-e: örülnék neki, nagyon is, de sokkal fontosabb, hogy a három pontot megszerezzük. Ha valaki más rúg gólt, akár többet is, de én nem találok be, ám nyerünk, maradéktalanul boldog leszek. Saját magunkra kell figyelnünk, nyugodtan, türelmesen kell futballoznunk” – í­gy a meccs előtt Gyurcsó Ádám.
  Milyen ellenfélre számí­t?
  – Ismerjük a stí­lusukat. Keményen rúgnak, ha kell, ha nem – fejben erősnek kell lennünk, hogy az esetleges durvaság ne zökkentsen ki senkit a ritmusból. Nem gondolom, hogy köntörfalazni kellene: brutálisan odalépnek az andorraiak, szépí­thetjük, de ez í­gy van. Ez nem okozhat meglepetést, ez az esélyük: szervezetten bekkelni, és várni egy hibára, egy kontralehetőségre, és adott esetben megfélemlí­tenek, hogy ne menj rájuk egy az egyben, ne merj cselezni, elmenjen a kedved a játéktól. Ha megfelelően koncentrálunk, akkor ez nem okozhat problémát: Budapesten már a meccs elején felhergelték Kleinheisler Lászlót, ő sajnos hagyta magát provokálni, és a sárga lappal Lacika ki is zárta magát a lisszaboni mérkőzésből – ez is tanulságos eset volt, oda kell figyelni, hogy ilyesmi nem történjen meg velünk pénteken este.
  – Műfüvön lesz a mérkőzés. Számí­t ez? Miben számí­t? Mi más ilyen talajon, mint a hagyományos gyepszőnyegen?
  – Tök felesleges ezzel foglalkozni. Feröeren belementünk ebbe a témába, hogy csúszik a műfű, fúj a szél, de ez most nem az az alkalom, amikor kifogásokat lehet keresni. A feladatra kell összpontosí­tani, minél előbb meg kell szerezzük a vezetést, mert nyilvánvaló, akkor könnyí­thetjük meg a saját dolgunkat. Hullhat hó, lehet kánikula, tornádó, nem számí­t, csak az, hogy győzzünk – minden más csak olyan mellékkörülmény, amelynek most nem szabad szerepet kapnia.
  – Fáj még az oroszok elleni vereség?
  – Muszáj a hátunk mögött hagyni a hétfői mérkőzést – mondta Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Nem is lehet most más választásunk, egy világbajnoki selejtezőre érkeztünk, ezt szeretnénk megnyerni, hogy harcolhassunk tovább. Van esély a vb-kijutásra, tudjuk, hogy mennyi, de azért küzdünk, hogy megmaradjon, amennyi most van. Nincs kérdés, nincs válasz: kell a három pont, a többi nem érdekes.
  „Biztosan arra törekszenek, hogy a saját stí­lusukban futballozzanak. Azt nem tudom, többet támadnak-e, mint a budapesti találkozásunk alkalmával, de több önbizalma lesz Andorrának. Ugyanakkor felkészültünk erre, és az a célunk, hogy szervezett, egységes játékkal a mi akaratunk érvényesüljön.”
  A pénteki meccsről a szövetségi kapitány elmondta: bizonyos abban, hogy komoly önbizalmat adott az andorrai együttesnek a Feröer elleni pontszerzés. Hosszú idő után sikerült elkerülnie a vereséget az ellenfelünknek, ez mentálisan sokat lendí­thet a házigazdán – de ettől még meg kell nyernünk a mérkőzést.
  „Budapesten sem volt könnyű Andorra ellen – mondta a magyar válogatott német szövetségi kapitánya, Bernd Storck. – A szurkolók talán már csak arra emlékeznek, hogy négy góllal győztünk, ezért pénteken is simán nyernünk kell, de az a helyzet, hogy az első fél óra a Groupama Arénában sem volt könnyű ellenük. Kemények, szervezettek, fizikailag erős ellenfélről beszélünk, de az persze igaz: az első gól után könnyebb dolgunk volt már, és sikerült újabb találatokat szereznünk.”
  A B-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Svájc 5 5 – – 10– 3 +7 13
  2. Portugália 5 4 – 1 19– 3 +16 12
  3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 8– 6 +2 7
  4. Feröer 5 1 2 2 2– 8 –6 5
  5. Lettország 5 1 – 4 2– 9 –7 3
  6. Andorra 5 – 1 4 1–13 –12 1
  A CSOPORT TOVÁBBI MAI PROGRAMJA
  20.45: Feröer–Svájc – élőben az NSO-n!
  20.45: Lettország–Portugália (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ANDORRA–MAGYARORSZÁG LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső