2019.X.13. EB-selejtező, Magyarország – Azerbajdzsán: 1-0

Igazi gyereknap: győztünk idehaza az azeriek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A mindent eldöntő találatot Korhut Mihály szerezte az első félidő 10. percében, a legvégén egy szabályos, de kezezés miatt meg nem adott gólt szereztek az azeriek.


MAGYARORSZÁG — AZERBAJDZSÁN 1-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, ~15.000 néző.
vezette: Dennis Higler (asszisztensek: Balder, van Zuilen; tartalékjv.: Nijhuis – hollandok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut — Vida M. — Dzsudzsák (Nagy Do., 71.), Kovács I. (Sigér, 86.), Szoboszlai (Holman, 76.), Sallai — Szalai Á.
kispad: Dibusz, Kovácsik, Lang, Ferenczi J., Németh K., Botka, Varga R., Feczesin, Holender
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

AZERBAJDZSÁN: Balayev — Pasayev, Mustafazade, B. Hüseynov, S. Rahimov — Garayev — Ramazanov (Re. Dadasov, 85.), Israfilov, R. Almeida (A. Abdullayev, 58.), Khalilzade (J. Hüseynov, 66.) — Seydayev
kispad: Dzhenetov, Magomedaliyev, Makhmudov, Alaskarov, Eyubov, Buludov, Rü. Dadasov, Aliyev
Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic

Gól: Korhut (10.)
Sárga lap: Lovrencsics G. (25.), Korhut (73.) illetve S. Rahimov (12.), Israfilov (67.), Mustafazade (90+3.), Garayev (90+3.), J. Hüseynov (90+5.)

Az ember még oda sem ért a stadionhoz, a különleges hangulatból máris í­zelí­tőt kapott. A Groupama Aréna környékén tucatszám parkoltak a méretes járgányok – mikrobuszok, iskolabuszok, a Vágóhí­d utca egyik sarkán csuklós busz. Az ország minden szegletéből érkeztek gyerekek, Székkutastól kezdve Újhartyánon át egészen Gyuláig, de apró falvak, községek lurkói is útra keltek, hogy a helyszí­nen drukkolhassanak Dzsudzsák Balázséknak. Ha valamikor, ezen a napon jó volt gyerekekre vigyázó felügyelőnek lenni, hiszen a felnőttek közül jóformán csak ők juthattak be az aréna falain belülre, s az a háromszáz azeri drukker, aki a stadionbezárás ellenére is felülhetett a lelátóra. Egy óra és harmincnyolc perc volt hátra a kezdésig, amikor újabb busz fordult be a stadionhoz vezető útra, a magyar válogatott hófehér járgánya érkezett meg, a gyerkőcök dudáikat fújva, apró zászlóikat lengetve integettek a lesötétí­tett ablakok irányába, bí­zva benne, odabent látják őket a futballisták.

A Groupama Aréna különleges látványt nyújtott ezen a napon, az egyenmelegí­tők miatt szí­nes kis csoportok lepték el a lelátót, mintha a koreográfia részeként valami mozaik készült volna. A szakmával ezúttal kevesebbet foglalkoztak a széksorokon, a gyerekek a kiosztott zsí­ros kenyeret majszolták, és teát kortyolgatták, miközben az összeállí­tásokból kiderült, Kádár Tamás még a keretbe sem került be. Kétségtelen, a válogatott egyik alapembere a három nappal ezelőtti horvátországi, 3–0-ra elveszí­tett találkozón kétszer is nagyot hibázott, mégis meglepő volt, hogy az Azerbajdzsán elleni fontos ütközetre még a kispadra sem ült le. A kezdés előtt megtudtuk, a futballista nem szenvedett sérülést, készen állt volna a bevetésre, Marco Rossi és a játékos közös döntése volt, hogy kihagyja a vasárnapi selejtezőt.

A meccsen aztán alaposan bekezdett a válogatott. Sorra futottak a magyar támadások, a labda csak elvétve jutott el Gulácsi Péterig. Nyoma sem volt a spliti kudarcnak, a játékosok önbizalmát megtépázó 3–0-s vereségnek, a futballisták magabiztosan vetették harcba magukat, és a tizedik percben a vezetést is megszerezték.

Ráadásul micsoda találattal! Korhut Mihály alighanem élete gólját szerezte, a ballábas bekk úgy találta el a labdát, hogy az a lábak között védhetetlenül vágódott a sarokba, társai nem véletlenül ugráltak sorra a nyakába – nemcsak fontos, hanem csodaszép találat is volt. A mozdulat láttán a stadionban lévő zajszintmérő kiakadt, a tizenötezer gyerek teli torokból üvöltött, ujjongott – sokan viccelődtek is: sosem volt még ekkora hangzavar ebben a stadionban. A magyar csapat lendületben maradt, Szalai Ádám többször is szépen szolgálta ki a felfutó társakat, okosan készí­tette le a labdákat, az azeriek védelme pedig olykor fejvesztve próbálta felvenni a futóversenyt a mélységből érkező Kovács Istvánékkal. A szünetig egy dolgot bánhattunk, de azt nagyon, hogy a magyar válogatott csak egy góllal vezetett. Sallai Roland eldönthette volna a mérkőzést és a három pont sorsát, háromszor is nagy lehetőséget puskázott el.

Mielőtt ismét útjára indult volna a labda, a hangosbemondó kénytelen volt „megregulázni” a gyerekeket: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) delegáltjainak ezúttal a lurkók által használt kürtök hangja nem tetszett – viccesen í­rhatnánk, csak nehogy újabb stadionbezárás legyen belőle…

A szűnni nem akaró kürtszót felváltotta az éles hangú „Ria, ria, Hungária!” csatakiáltás, ám a magyar csapat játéka semmit sem változott. A válogatott továbbra is többet birtokolta a labdát, Dzsudzsák Balázs a jobb szélről indulva gyakran a pálya közepén kérte el a labdát és a kezdeményezést, ismét eljutottunk néhány lövésig, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Félő volt, az azeriek egy kósza ellentámadásból helyzetbe kerülnek, s a futball í­ratlan törvénye szerint ki is egyenlí­tenek, a sok kihagyott lehetőség, a kissé „vacakolós” futball megbosszulja magát, ám a vendégek erőtlenek voltak ahhoz, hogy kibabráljanak velünk.

Az azeri válogatott – a második félidőben látott lelkesedésén s néhány felvillanásán kí­vül – nem sokat mutatott ezen a napon, s bár a magyar csapat is görcsösebben játszott, de legalább küzdött, ugyanakkor áldhatta a szerencséjét is, hogy a holland játékvezető a meccs végén szabályos gól helyett kezezést látott, í­gy nem lett döntetlen a mérkőzés vége. 1–0

Nem volt gyerekjáték ez a meccs s a szép gól, no meg a mázlink miatt még él a remény, de Wales ellen novemberben ennél sokkal, de sokkal több kell – futballból biztosan.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14–6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10–8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6–6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1

További képek: fradi.humlsz.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Hetven-hetvenöt percen keresztül uraltuk a mérkőzést, majd elfáradtunk, és elkezdtünk hibázni. Azon a bizonyos meg nem adott gólon kí­vül nem volt helyzete az ellenfélnek. Ha szerencsésebbek vagyunk, három-négy góllal is nyerhettünk volna. A hozzáállással elégedett vagyok, s taktikai szempontból sikerült megvalósí­tani, amit elterveztünk” – kezdte Marco Rossi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

„Csodálatos volt a gyermekek rajongása. Ki ne szeretné őket, én is apa vagyok, imádom őket.”

„A három nappal ezelőtti, horvátok elleni vereség még érződött a csapaton, ezért sem tudtunk annyira ünnepelni a lefújás végén. Sok kritika ért minket. Horvátországban fordult elő velem először, ennyire vártam, hogy vége legyen már a meccsnek. Amióta Magyarországon dolgozom, először hallottam, hogy a szurkolók azt kiabálják – elnézést a csúnya kifejezésért –, »K.rva gyenge!«.”

„Wales ellen másképp kell futballoznunk, s biztosak lehetnek benne, í­gy is lesz. Nem lesz könnyű feladatunk. Wales jobban áll a világranglistán, a játékosainak becsült értéke háromszázmillió euró, mí­g a mieinké hetvenötmillió. Javí­tsanak ki, ha hülyeségeket beszélek!”

„Ma semmi különlegeset nem tettünk, mindenki elvárta, hogy legyőzzük Azerbajdzsánt. Ne felejtsük el, hogy az azeriek ikszeltek a horvátokkal, és Walestől balszerencsés módon kaptak ki! Sok helyzetet kihagytunk, aztán szerencsénk volt, hogy kezezés miatt nem adták meg a góljukat. Fortuna most velünk volt, ám Szlovákia ellen egy lesgólt megadtak ellenünk, majd Wales ellen nem adtak meg nekünk egy találatot, amikor áthaladt a labda a gólvonalon. Mi vagyunk az egyik negyedik kalapos csapat, amely még mindig versenyben van az Eb-részvételért. Egyeseknek azonban ez nem jelent semmit…”

„Ha az eddigi mérkőzéseinkből mérleget vonunk, nem érzem, hogy hullámzó lenne a teljesí­tményünk, persze az eredmények lehet másról árulkodnak. Ha a Nemzetek Ligáját is figyelembe vesszük, fejlődő pályán vagyunk. Márciusban az első Eb-selejtezőn, Szlovákia ellen nem játszottunk rosszul, de a háromvédős felállás nem feküdt minden játékosunknak. Szí­vem szerint mindenkinek szétosztanám a pontokat, csak a szlovákoktól hadd vegyem el azt a hatot, amit ellenünk szereztek. A horvátországi összeomlás során rengeteg egyéni hibánk volt. Jürgen Klopp vagy José Mourinho sem tud erre felkészülni. Kádár Tamás például a Dinamo Kijevben középhátvédként nem hibázott akkorákat, mint Splitben. Beszéltem vele a meccs után természetesen. A válogatottban balhátvédként jobban teljesí­tett, középen valamiért több hibája volt” – felelte Marco Rossi a Nemzeti Sport Online kérdésére.

„Vida Máté az egyik legjobbunk volt Splitben, ma még jobban teljesí­tett. Egyetlen hibája volt, ám az jelentős volt, kis hí­ján gólt szerezhettek volna abból az azeriek. Sokszor kérdezik, miért nem hí­vok be másokat. Nemrég néztem egy magyar bajnoki mérkőzést, s az egyik legí­géretesebb magyar tehetség egy félidőn belül hét hibát követett el, mí­g Vida ma az egész meccsen csupán egyszer rontott. Gratulálok a DAC-nak, Világi Oszkárnak és Peter Hybalának, Vida szépen fejlődik” – zárta mondandóját az olasz tréner, majd magyarul jó éjszakát kí­vánt mindenkinek.

„Nem könnyű megszólalni egy ilyen mérkőzés után, mert higgadtan kell viselkednem. Először is gratulálok Magyarországnak, valamint le a kalappal a gyerekek előtt a nagyszerű hangulat miatt! Ami a mérkőzés hajrájában történt… Hihetetlen játékvezetői hiba volt. Csalódott vagyok, a játékosaim is azok. Kis futballnemzet vagyunk, igyekszünk fejlődni, minden pontért küzdünk. Nem igazságos í­gy kikapni. Magyarország megérdemelte a győzelmet, jobban játszott, ám rászolgáltunk az egy pontra. Sok sorozatban van videobí­ró, nem tudom, az Eb-selejtezőben miért nincs. Akár elveszí­thetem az állásomat egy ilyen tévedés miatt. Beszéltem magyar újságí­rókkal, ők is elismerték, nem ért kézzel a labdába a játékosunk. Köszönet nekik, hogy őszinték voltak” – í­gy Nikola Jurcevic, az azeriek szövetségi kapitánya.

„A lefújás után megkérdeztem a partjelzőt, miért nem adták meg a gólunkat, de nem volt hajlandó válaszolni. A játékvezető annyit mondott, a felvételek alapján majd belátom, helyes döntés született.”

„Az első félidőben gyengén teljesí­tettünk. Próbáltam őket motiválni, hogy még van sanszunk, hiszen csak egygólos hátrányban voltunk. Bátrabbak voltunk a fordulás után, nehézzé tettük a meccset a magyarok számára” – tette hozzá a horvát szakember.

Jurcevic a sajtótájékoztató végén roppant sportszerűen sok sikert kí­vánt a magyar válogatottnak, s elnézést kért, amiért ilyen hosszan beszélt a meg nem adott gólról. Kifelé menet még egyszer kezet rázott Marco Rossival.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  93.

  PERC
  Mára ennyit, kí­vánunk mindenkinek kellemes hazautat!

  92.

  PERC

  91.

  PERC

  91.

  PERC

  GOALs
  @Sports1RT
  #RT @foetball247: Why Higler? #HUNAZE

  Kép megtekintése a Twitteren
  20:47 -- 2019. okt. 13.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg GOALs egyéb Tweetjeit is
  91.

  PERC

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  ️Sallai Roland: a végén már éreztem, hogy fáradok. Ahhoz hogy betaláljak, jobban kellett volna koncentrálnom. Ezeken fogok dolgozni a klubomnál is. A legfontosabb, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. #magyarok #csakegyutt #HUNAZE @UEFAEURO

  16
  20:11 -- 2019. okt. 13.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  91.

  PERC

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Rossi: Szerencsések is voltunk ma, lehet a gyerekek miatt. Ez a környezet velük lenyűgöző volt, nagyon szépen köszönjük! #magyarok #csakegyutt #HUNAZE @UEFAEURO

  Kép megtekintése a Twitteren
  13
  20:18 -- 2019. okt. 13.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  91.

  PERC
  1ƒ£-0ƒ£ a vége: egygólos győzelemmel három pontot szereztünk Azerbajdzsán ellen a gyerekközönség előtt. #magyarok #csakegyutt #HUNAZE @UEFAEURO --
  (Wales 20.45-től fogadja Horvátországot a csoport párhuzamos mérkőzésén.) pic.twitter.com/cTQQCf4zoK

  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2019. október 13.
  91.

  PERC
  Hungary go second in Group E

  Will they reach #EURO2020? pic.twitter.com/hxbBPmxK4E

  — UEFA EURO 2020 (@UEFAEURO) 2019. október 13.
  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC
  Minden csoportból az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra, amelynek 11 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest. A lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni a részvételt a rájátszásban, közülük még négyen lesznek az Eb szereplői. Azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.

  90+5.

  PERC
  Létfontosságú tehát, hogy Horvátország a legjobbjaival vegye fel a harcot Szlovákia ellen, legalább egy pontot szerezzen hazai környezetben, és ha í­gy lesz, Azerbajdzsán legyőzése esetén lesz tétje a Wales elleni idegenbeli összecsapásunknak.

  90+5.

  PERC
  Hogy mennyi esély maradt? Horvátországnak 13, Szlovákiának 10, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Walesnek 7 pontja van, mí­g Magyarországnak
  12 – ha Szlovákia legyőzte volna Walest, válogatottunk már csütörtökön „elszállhatott” volna, ám mert a meccs 1–1 lett, még lehet matekozni.
  Nekünk az lenne a legkedvezőbb forgatókönyv, ha a horvát válogatott pont nélkül maradna Wales vendégeként. Ha ugyanis győz, gyakorlatilag már nem lesz tétje a
  szlovákok elleni hazai találkozójának, márpedig ebben az esetben északi szomszédunk könnyedén 16 ponttal zárhat (a befejező játéknapon ugyanis
  Azerbajdzsán megy Szlovákiába).

  90+5.

  PERC
  A CSOPORT ÁLLÁSA
  1. HORVÁTORSZÁG 6 4 1 1 13–5 +8 13
  2. MAGYARORSZÁG 7 4 – 3 8–9 –1 12
  3. SZLOVÁKIA 6 3 1 2 10–8 +2 10
  4. WALES 5 2 1 2 5–5 0 7
  5. AZERBAJDZSÁN 6 – 1 5 5–14 –9 1

  90+7.

  PERC
  Dzsudzsákék megtapsolják a végig lelkesen szurkoló gyerkőcöket.

  90+5.

  PERC
  Nem mindennapi győzelem, az szentigaz!

  90+5.

  PERC
  MINDEGY, VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  92.

  PERC
  Dennis Higler megmentette a válogatottat, Azerbajdzsánban megnő a keresések száma a Dennis, a komisz c. filmre.

  91.

  PERC
  Persze játékvezetői hibákból, mi, magyarok már több futballkönyvet is í­rtunk…

  90+6.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+5.

  PERC
  Huseynov
  90+3.

  PERC
  Mustafazade
  90+3.

  PERC
  Garayev
  90+5.

  PERC
  Sárga lap Javid Hüseynovnak is. Reklamálásért, mert Szalait Dadashov ütötte el.

  90+5.

  PERC
  A csk. Gara Garayev is kap egy sárga lapot, reklamált. Bahlul Mustafazade dettó.

  90+4.

  PERC
  Amikor a futballisten ránk mosolyog…

  90+4.

  PERC
  …DE A HOLLAND SPORI MÉG NEKI AD SÁRGA LAPOT KEZEZÉSÉRT!

  90+4.

  PERC
  KÖSZÖNJÜK, RAHIMOV FEJJEL KÖZÉPRE TETT LABDÁJÁT GULÁCSI NAGYOT VETŐDVE VÉLETLENÜL ÉPPEN MUSTAFAZADE ELÉ TESZI, AKI HASSAL EGY MÉTERRŐL A KAPUBA SODORJA A LABDÁT…

  90+3.

  PERC
  A védelmünk átveszi a végére a nyí­lt nap jogát, a védelmünk bakizik Abdullayev szabadrúgása után, de megússzuk!

  90+3.

  PERC
  VAN ISTEN, MEGÚSZTUK!!!

  90+1.

  PERC
  Orbán ellöki Abdullayevet, szabadrúgás kissé jobbról, 26-ról.

  90.

  PERC
  A negyedik játékvezető nevetve küldi kispadja elé a nagyon ideges Rossit.

  90.

  PERC
  Négy perc!

  90.

  PERC
  Újabb kisfiú tűnt el közben, a ráadás meg…

  90.

  PERC
  Barát indí­tása az azeri kapusé.

  89.

  PERC
  Holman kissé jobbról a bal sarok mellé lő félmagasan egy 27 méteres, jobbról járó szabadrúgást.

  88.

  PERC
  J. Hüseynov szabadrúgása után Eddy fejel 14-ről kapura, Gulácsi könnyedén fogja, de közben valaki Korhut lábára tapos. Sántikál.

  86.

  PERC
  SigérKovacs
  86.

  PERC
  Újabb csere: Kovács le, Sigér Dávid be, karmester helyett szűrő. Egyértelmű.

  85.

  PERC
  DadashovRamazanov
  85.

  PERC
  Ramazanov le, Renat Dadashov be. Ékcsere.

  85.

  PERC
  Sigér Dávid lesz az utolsó cserénk. Kovács István jön le.

  81.

  PERC
  Abdullayev Sallait jobban eltalálja, szabadrúgás kissé balról. Jő Holman…

  81.

  PERC
  Hosszú csend után hangos szurkolásban, ugrálásban tört ki az azeri tábor, mire jött a válasz a túloldalról: Ria, ria Hungária!

  79.

  PERC
  Kovács passza után Szalai bedob két cselt, jobbal 17-ről kapura lő, középről, de blokkol ismét B. Hüseynov.

  79.

  PERC
  Közben eltévedt egy kisgyerek a stadionban, jelentkezzen bármelyik sárga mellényes rendezőnél.

  78.

  PERC
  NEM SOK KELLETT VOLNA! Abdullayev rövid felszabadí­tását Korhut ballal 31-ről milliméterekkel lövi a bal alsó mellé, futtából. Balayev kapus erről is lekésett!

  76.

  PERC
  HolmanSzoboszlai
  76.

  PERC
  Rossi is érzi ezt, Szoboszlai ennyit bí­rt, Holman Dávid váltja. Motorcsere.

  75.

  PERC
  Kezd leülni a mérkőzés, ez az azerieknek jó, mert ha találnak egy gólt, már nagyon nehéz lesz felpörögnünk.

  74.

  PERC
  Holman érkezik hamarosan.

  74.

  PERC
  Annyira azért nem volt fontos akkorát lökni a balon Abdullayevbe, a felező környékén.

  73.

  PERC
  Korhut
  73.

  PERC
  Korhut Mihály kap egy sárga lapot, majd örül, mert rálegyintett a játékvezetőre. Eltiltás…

  73.

  PERC
  Rahimov bal oldali, ballábas, lágy beadása Gulácsi-csemege.

  71.

  PERC
  NagyDzsudzsák
  71.

  PERC
  Nagy Dominik be, Dzsudzsák le. Elfáradt, egyértelműen. Szélsőcsere.

  70.

  PERC
  32 idegenbeli Eb-selejtezőt játszott története során Azerbajdzsán, és egyet sem nyert meg (a mérlege 28 vereség, négy döntetlen). Ezek közül csupán egyetlen volt, amikor nem kapott gólt, ellenben húsz olyan volt, amelyen nem szerzett.

  70.

  PERC
  Na, ez érdekes, Szoboszlai elvenné a labdát a bedobni akaró Pasayevtől, de közben véletlenül belekap a védő bal szemébe!

  69.

  PERC
  Nagy Dominik lesz az első cserénk. Valószí­nűleg Sallai jön le.

  68.

  PERC
  Eddy
  68.

  PERC
  Hatalmasat rúg a labdát elrúgó Sallaiba a bal szélen Eddy. Ha már fent maradt, ugyebár…

  68.

  PERC
  Főleg a jobb oldalon hasznos a Quarabag Agdam 24 éves védője.

  66.

  PERC
  Javid Hüseynov be, Eddy le. Persze, hogy a legegyszerűbb nevű azerit cserélik le. De nem, nem is ő, a balszellő Tamkin Khalizade ment le.

  66.

  PERC
  HuseynovKhalilzade
  66.

  PERC
  Amúgy balszélső helyett védelmi mindenes.

  66.

  PERC
  Javid Hüseynov be, Eddy le. Persze, hogy a legegyszerűbb nevű azerit cserélik le.

  65.

  PERC
  Korhut előre, majd középre tör, passzát éppen csak eléri Szalai előtt Mustafazade!

  65.

  PERC
  Ez a szabadrúgás-variáció sem sikertörténet.

  64.

  PERC
  Sallai jobbal 17-ről Mustafazadébe lő, Kovácsot meg nem sokra rá ellöki a 16-os előtt Ramazanov.

  63.

  PERC
  Hopp, Dzsudzsák jobb oldali, jobblábas beadását a léc fölé ollózza tí­z méterről Szoboszlai, de az érkező Szalai elől!

  61.

  PERC
  Ezt is ők adják ide, Dzsudzsák ballal 17-ről azonban egy védőbe lő.

  61.

  PERC
  Ejj, ma azeri szí­nekben játszik a katasztrófa-védelem, Balayev kapus egy hazaadást Szoboszlai mellett Kovácshoz lő, aki rosszul veszi le a labdát, de í­gy jó Sallainak, aki ballal kissé balról, 19 méterről a bal felső sarok mellé töri a labdát.

  59.

  PERC
  Sallai beadása is rossz most.

  58.

  PERC
  AbdullayevRichard
  58.

  PERC
  Almeidát Araz Abdullayev váltja, karmester helyett ék.

  58.

  PERC
  Pasayev előáll élete legrosszabb bedobásával. Sallai meg eladja.

  58.

  PERC
  NAGY MENTÉS!

  58.

  PERC
  Az azeri védelem ma tart nyí­lt napot: Dzsudzsák kornerét Kovács elé fejelik, aki jobbal azonnal lő az ötös jobb sarka elől, de hatalmasat ment a bevetődő Mustafazade!

  56.

  PERC
  A képen a következŠ‘k lehetnek: 5 ember, , mosolygó emberek, ülŠ‘ emberek

  A nyí­rszőlősi 5. b osztályt abszolúte nem érdekli a holnapi magyaróra (Fotó: Tamás Cs.)

  56.

  PERC
  Almeida lesérült, csere lesz.

  55.

  PERC
  Működik a letámadásunk, egyre pontatlanabb az azeri védelem.

  52.

  PERC
  Szoboszlai szabadrúgása után felhördült a közönség. Ez volt az eddigi leghangosabb „Ria, ria…”.

  52.

  PERC
  Jön a válasz: Ria, ria, Hungária!

  52.

  PERC
  A stadionbemondó is olvas bennünket, betiltja a kürtöket.

  52.

  PERC
  Szoboszlai jobbal a léc fölé lő!

  51.

  PERC
  Almeida Kovácsot löki fel hátulrról, Szalai passza után, szabadrúgás középről, 29-ről.

  50.

  PERC
  Szoboszlai és Dzsudzsák sajnos elvariálja.

  50.

  PERC
  Eddy rúg nagyot a 16-os bal sarka előtt Sallai sarkába, szabadrúgás jó helyről.

  47.

  PERC
  Két vendégkornerrel kezdünk.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  A második félidő kezdete előtt Rossi egyik segí­tője, Giovanni Costantino hevesen magyarázott Szoboszlai Dominiknak.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Varga Roland is előbújt. Ő is átmozgatja magát a félidőben. Talán az ő pályára küldése indokolt lehet a második játékrészben.

  FÉLIDŐ

  De jól érzik magukat, mosolyog mindenki! – í­rja. És ez a lényeg, szerencsére a holnapi dolgozatokra éppen visszaérnek a legtávolabbi helyekre is.

  FÉLIDŐ

  Ilyen lehetett a dél-afrikai vb, összevissza szurkolás! Fújják a kürtöket! Ütik a műanyagokat! – jelenti helyszí­ni kollégánk.

  FÉLIDŐ

  A mieinktől Holender és Botka maradt kint melegí­teni, de nem valószí­nű, hogy a szünetben beállnak. Egykori Honvéd-növendékek mindketten.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  4 különböző felállásban állt fel a magyar védelem az eddigi hat selejtezőn. A Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Kádár és a Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut négyes kétszer, illetve háromszor, a Lovrencsics G., Lang, Orbán, Kádár, Korhut ötös, illetve a Lovrencsics G., Orbán, Kádár, Korhut négyes egyszer-egyszer kezdett.

  FÉLIDŐ

  7 egymás utáni hazai tétmérkőzésén szerzett gólt a magyar válogatott – legutóbb 2017 szeptemberében a portugálok ellen nem sikerült betalálnia, de tegyük hozzá, hogy a csapat mindig egy vagy két gólt szerzett.

  FÉLIDŐ

  2 piros lapot kaptak a magyar válogatott játékosai (Baráth Botond, Kleinheisler László) az eddigi hat találkozón. Az előző két Eb-selejtezősorozatot kiállí­tás nélkül sikerült hozni, a 2008-as szereplésről döntő kvalifi káció során Magyarország szintén kétszer játszott emberhátrányban.

  FÉLIDŐ

  Eközben Nikolics…

  FÉLIDŐ

  A nagy kérdés: pályára lép-e Feczesin, mert akkor közel kerül egy szakállas rekordhoz.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  FÉLIDŐ

  Holman és Nagy Dominik is labdázgat egy kicsit a pihenő alatt.

  45.

  PERC
  Sallai megindul egy remek Szalai-passzal, az első csel jó, de az ötösön szereli egy zseniális becsúszással Mustafazade. Lovrencsics beadását visszafelé fejeli Szalai, de mindegy, alighanem les, Szoboszlait meg elnyomták.

  41.

  PERC
  Lovrencsics menti hátrahúzva Pasayev beadását.

  40.

  PERC
  Almeida cselezget, Vida buktat, majd ékes magyar nyelven reklamál. Reméljük, a képernyő előtt ülő gyerekek nem tudnak szájról olvasni.

  39.

  PERC
  Sallai közben lesre fut egy Korhut-passzal.

  39.

  PERC
  De 13 lövés itt, 1 ott, a kapu felületére 6 itt, 0 ott.

  39.

  PERC
  Kissé meglepő, de csak 57 százalékban nálunk a labda.

  39.

  PERC
  Érdekes lelátói kép. Az azeri szurkolótábor a pályának hátat fordí­tva drukkolt rövid ideig.

  37.

  PERC
  Holman, Botka és Lang melegí­t most.

  36.

  PERC
  Na, megjött a gyerekek hangja! Felzendült az első „Ria, ria, Hungária!” rigmus!

  35.

  PERC
  Sallai remekül megy el a balon, beadása azonban elsuhan Szalai és a kapu előtt!

  35.

  PERC
  Sigér, Ferenczi és Holender melegí­tett.

  35.

  PERC
  DE SZÉP VOLT! A lövésig, legalábbis: Kovács újra szépen játssza tisztára magát, jobbról laposan bead, Szoboszlai átlépi a labdát a 16-oson, Sallai jobbal 14-ről, kissé balról a rövid felső sarokba lőne, de fogja a labdát Balayev. Vetődnie sem kellett ehhez.

  34.

  PERC
  Dzsudzsák passza után Szalai lő a 16-os előteréből, de ez nem gond a kapusnak. Fogja.

  32.

  PERC
  Lovrencsicsnek egyébként ez a sárga csak a 2. volt a sorozatban.

  31.

  PERC
  De akinél holnap vuvuzelát látunk az iskolában, fekete pont, minimum.

  30.

  PERC
  A fiatalok nagyon élvezik a dudálgatást, 2010-es vb-hangulat a stadionban. Kivéve zsí­ros kenyér.

  30.

  PERC
  Remekül érzik magukat a nyí­rszőlősiek, már gólt kiáltottak
  30.

  PERC
  KIMARAD!!! Kovács harciasan elfut a jobbon, jobbal bead, az ötös túlsarkán megelőzi Hüseynovot Sallai, és jobbal a jobb sarok mellé lő.

  25.

  PERC
  Lovrencsics
  25.

  PERC
  Sárga lap Lovrencsics Gergőnek, aki becsúszva gáncsolta a balon a megiramodó Sheydayevet. Dzsudzsák reklamál, de bizony jogos a sárga.

  24.

  PERC
  Mostanra remélhetőleg mindenki beért a helyére. Talán valamivel többen mint tí­zezren vagyunk a helyszí­nen. Nem rossz egy zárt kapus meccsen.

  24.

  PERC
  Vida lő ballal 22-ről, de bevetődik a középcsatár, Ramazanov! Catenaccio.

  22.

  PERC
  Vida okos passza után Sallai kissé balról, 19-ről feladja jobbal a labdát a kapusnak.

  22.

  PERC
  Hűha, egy ártatlan Hüseynov-keresztpasszt a 16-oson belül Lovrencsics egyszerűen odaad Almeidának, aki szerencsére annyira meglepődik, hogy hosszan szökteti magát.

  22.

  PERC
  Roppant furcsa úgy válogatott mérkőzésen részt venni, hogy gyakorlatilag nincs szervezett szurkolás. Sem egy „Ria, ria…”, sem egy „Hajrá, magyarok!” nem zendül fel. Érezhető az ultrák hiánya. A gyerekek maguktól még nem éreztek rá a hangulatteremtésre.

  21.

  PERC
  A zászlókba burkolózott azeriek megtöltenek egy szektort.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  Vendégtábor

  20.

  PERC
  Most Pasayev lép be Dzsudzsák elé, ismét szöglet, Szoboszlai beadását elüti a kapus az ötösön Szalai fejéről. Már kiismerték a taktikánkat.

  17.

  PERC
  Ez Dzsudzsák Balázs 106. mérkőzése a magyar válogatottban. Még idén beérheti a 108-cal csúcstartó Király Gábort.

  16.

  PERC
  HELYZET! Szoboszlai nyes jobbal balról egy szögletet, Szalai öt méterről az elé futó kapusba fejeli a labdát. Érdekes, de végül is sikeres kijövetel Balayevtől.

  15.

  PERC
  Dzsudzsák jobb oldali szögletét ismét kifejelik, de nincs érkező.

  13.

  PERC
  Dzsudzsák ballal feladja a labdát a kapusnak, 23 méterről, jobbról.

  13.

  PERC
  Ez volt Korhut Mihály első gólja cí­meres mezben. Meg kell hagyni, szép volt!

  12.

  PERC
  Rahimov
  12.

  PERC
  Kovács cselezget a jobbon, de érkezik egy becsúszással Shahriyar Rahimov. Sárga lap.

  12.

  PERC
  Ramazanov majdnem blokkolt, de csak majdnem, az ötösön meg a menteni akaró Hüseynov meg nem találta el a labdát. De a bátraké a szerencse!

  11.

  PERC

  10.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Korhut (1–0)
  10.

  PERC
  EZ MÁR BENT VAN, VEZETÜNK! Dzsudzsák jobb oldali, ballábas szögletét kifejeli Sehdayev, de éppen KORHUT MIHÁLY elé, aki kissé balról, 26 méterről ballal a bal alsó sarokba lő. 1–0!

  10.

  PERC
  De kár, Szalai szép körömpasszát Dzsudzsák ballal 15-ről kapura teszi, de közbevetődik Mustafazade, majd Vida veszi célba jobbal 21-ről a bal felsőt, de véd szépen a kapus.

  8.

  PERC
  Kovács passzát Sallai éles szögből, ballal, tí­z méterről ellövi keresztbe a kapu előtt.

  7.

  PERC
  Folyamatosan fújják a gyerekek a dudát. Kissé olyan a hangulat, mint a 2010-es dél-afrikai vb-n, amelyen világhí­rűvé vált a vuvuzela.

  6.

  PERC
  HELYZET! Szalai és Ddzsudzsák hoz össze szépen egy helyzetet Szoboszlainak, aki kissé jobbról, 22-ről a léc fölé emel, jócskán. Túl elegáns megoldást választott.

  6.

  PERC
  A spliti meccsel ellentétben most csupán egy védekező középpályással állunk fel Vida Máté személyében. Előtte Kovács István és Szoboszlai Dominik igyekszik fazont szabni.

  3.

  PERC
  Almeida megindul, Baráth közbelép és hazaad, Gulácsi meg jó messzire előrerúgja a labdát, ahogyan kell.

  2.

  PERC
  Khalilzade bedob egy cselt a jobbon, Dzsudzsák azonnal ellöki.

  2.

  PERC
  Szalai lépne el Kovács passzával, de közbelép rutinosan az ötös előtt Pasayev.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Jelenleg körülbelül tí­zezren vagyunk a stadionban, de még vannak, akik nem jutottak be.

  Folyamatosan érkeznek még a gyerekek a stadionba.

  Football 24/7
  @foetball247
  Hungary XI: Gulácsi; Korhut, Baráth, Orban, Lovrencsics, Vida, Szoboszlai, Kovács, Dzsudzsák, Sallai, Szalai

  Azerbaijan XI: Balayev; PaŠŸayev, Hüseynov, MustafazadÉ™, RÉ™himov, Ä°srafilov, Qarayev, Almeyda, Ramazanov, Šžeydayev, XÉ™lilzadÉ™ #HUNAZE #EURO2020

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  2
  18:03 -- 2019. okt. 13.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Football 24/7 egyéb Tweetjeit is

  A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta pirosban.

  Fülsüketí­tő a hangzavar. Le a kalappal a fiatalok előtt!

  Az ország különböző pontjairól érkeztek buszokkal a gyerekek. De dunaszerdahelyi csoporttal is találkoztunk – jelenti Pór Károly.

  Felvidékről is érkeztek gyerkőcök – erről több feliratozott magyar zászló tanúskodik.

  Mindkét együttes befejezte a melegí­tést. Hamarosan kezdődik az összecsapás!

  Még rengeteg gyermek várakozik odakint – jelenti Pusztai Viola a helyszí­nről.

  Túlvagyunk a játékosok bemutatásán. Még mindig Dzsudzsák Balázs neve váltja ki a legnagyobb üdvrivalgást.

  A Groupama Aréna környékén is remek volt a hangulat. Jó látni, hogy szurkolókból is van utánpótlás.

  Érdekes, rendhagyó módon a cserejátékosok is együtt melegí­tenek a kezdőcsapat tagjaival. Legalábbis a labda nélküli résznél í­gy történt.

  Vendégszurkoló is akad bőven. A szektornyi azeri drukker egyelőre jó hangulatban mulat. Reméljük, ez a végére másképp lesz…

  Zárt kapus meccsen talán még sohasem volt ilyen jó hangulat. Szűk egy órával a kezdés előtt több száz gyermek köszöntötte hatalmas üdvrivalgással Dzsudzsák Balázsékat – jelenti a helyszí­nről Ritz Balázs.

  Egy kis örökmérleg! 6 találkozó, 6 magyar sikerrel, 18, ill. 2 rúgott góllal.

  Jó, izgalmas és érdekes találkozóra van kilátás. Kirobbanó formában vagyunk, szép eredményeket értünk el az utóbbi időben, az öltözőben kiváló a hangulat. Noha a magyar válogatott simán kikapott Horvátországban, de hazai pályán mellette szólnak az esélyek, mi pedig megpróbálunk meglepetést szerezni. A futball csapatsport, sohasem egyetlen játékoson múlik a siker vagy a kudarc, hanem az egész csapaton. Bí­zom magamban és társaimban is, és úgy érzem, ők is bí­znak bennem. Fontos tényező lesz, hogy melyik csapat nyer meg több párharcot. Az akaraterő is nagyon fontos, mi most nagy önbizalommal várjuk a mérkőzést, szeretnénk újra bizonyí­tani, hogy a horvátok és a walesiek elleni jó eredmény nem a véletlen műve. Mindent megteszünk, meglátjuk, mire lesz elég. Emil Balajev, az azeri válogatott kapusa.

  A sajtó számára negyedóráig nyilvános meccs előtti edzés alapján is meg lehetett állapí­tani bizonyos dolgokat. Például azt, hogy Telkiben a profizmus az úr. Amí­g a centerpályát locsolták, a foglalkozás felvezető része (lásd még: bemelegí­tés) a hátsó füvesen zajlott. Vagy azt, hogy Szoboszlai Dominik csatlakozott a kerethez, mi több, edzett is – az RB Salzburg középpályása ugyan kisebb izomsérülése miatt a hét elején még Ausztriában kezeltette magát, í­gy a spliti „túráról” lemaradt, a jelek szerint nincs egészségügyi akadálya annak, hogy válogatottsága számában ötről a hatra jusson. Továbbá azt, hogy Nagy Ádámra és Bese Barnabásra ellenben nem számí­that Marco Rossi – noha a Bristol City játékosa letöltötte eltiltását, bokasérülése, fájdalom, nem jött annyira rendbe, hogy érdemes legyen megkockáztatni szerepeltetését. No meg azt, hogy a cicázás során még Baráth Botond is tudott kötényt adni – ünnepelték is a társak rendesen. Továbbá azt, hogy Kádár Tamást sem kell „temetni” – bár érthetően megviselte, hogy Splitben két gólnál is hibázott, szombat délután már lerí­tt róla, hogy harcra kész, bizonyí­tani akar.

  Azerbajdzsán a csütörtöki játéknapon szabadnapos volt, és szerdán Riffában 3–2-re legyőzte Bahreint, í­gy közel egy év után nyert ismét idegenben. Jurcevic szerint a győzelem önbizalmat adhat csapatának, amely Budapesten jóval kellemesebb körülmények között léphet pályára. „Bahrein az elmúlt mérkőzésein nem kapott egynél több gólt, ezért bizakodással tölt el, hogy háromszor is betaláltunk – idézte az azernews.az a horvát szakembert. – Ne feledjük, az időjárás sem volt ideális, nagy melegben játszottunk. Az a lényeg, hogy a magyarok elleni mérkőzésig regenerálódjunk, hiszen a kedvezőbb idő ellenére az Eb-selejtező nehezebb találkozónak í­gérkezik, és a tét is sokkal nagyobb.”

  Arra a felvetésre, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az azeriek középpályáját emelte ki mint a legveszélyesebb csapatrészt, Nikola Jurcevic azt felelte: „Remélem, bizonyí­tani tudjuk, hogy elöl és hátul is jó játékosaink vannak, aki meg tudják nehezí­teni a magyar futballisták dolgát.”

  „Mindenekelőtt nagyon örülnék egy palack finom magyar bornak. De komolyra fordí­tva a szót, a horvátokkal szembeni meglepetés ellenére Magyarország ellen sem mi leszünk a favoritok, de nagyon szeretnénk jó teljesí­tményt nyújtani, pontot szerezni, és megtörni azt a rossz hagyományt, hogy Azerbajdzsán eddig valamennyi meccsét elveszí­tette, ha a magyarokkal játszott.”

  Azeri újságí­rók emlékeztették a vendégek szövetségi kapitányát, hogy válogatottjuk élén ő az első szakvezető, akivel öt egymást követő meccsen gólt tudott szerezni a csapat, és más okokból is esélye van bekerülni az azeri ország futballtörténelmébe. Mit vinne magával Budapestről? – szólt ezt követően a kérdés.

  Az azeri szakvezető a magyar válogatottról azt mondta: „Nagyon tiszteljük ellenfelünket. A magyar válogatott jó csapat, Horvátország ellen nem volt szerencséje, szokatlanul sokat hibáztak a játékosai, emiatt kikapott, de most biztosan sokkal koncentráltabban futballozik.”

  „Nagyon fontos mérkőzés lesz ez mindkét csapatnak – kezdte a szombati sajtótájékoztatóját Nikola Jurcevic, Azerbajdzsán horvát szövetségi kapitánya. – A magyar válogatottnak azért, mert van még esélye kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra, nekünk pedig azért, mert szeretnénk további pontokat gyűjteni, újabb jó eredményt elérni. Sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban, ezt bizonyí­tja, hogy pontot tudtunk szerezni a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen, és Walesben is csak nagyon balszerencsés körülmények között kaptunk ki, öt percet kellett volna kibí­rnunk. Néhány napja Bahrein ellen idegenben nyerni tudtunk három kettőre, és bár az csak felkészülési mérkőzés volt, mégis jót tett az önbizalmunknak. Készen állunk a mérkőzésre Magyarország ellen is. Csak az zavar, hogy sok fontos hiányzónk lesz eltiltás és sérülés miatt. Sárga lapok miatt nem játszhat Maksim Medvedev, Dimitrij Nazarov és Anton Krivotsyuk, sérülés miatt pedig nélkülöznöm kell Mahir Emrelit és Salahet Agayevet.”

  Az azeriek horvát szövetségi kapitánya, Nikola Jurcevic erős ellenfélre számí­t, és reménykedik a bravúros döntetlenben – óvatosan optimista sajtótájékoztatót tartottak a vendégek szombat este a vasárnapi, Magyarország–Azerbajdzsán Eb-selejtezőnek otthont adó Groupama Arénában.

  Ha a magyar válogatott nem jut ki az Eb-selejtezős csoportjából, akkor sincs minden veszve, mert a Nemzetek Ligáján keresztül lehet még esélye az Európa-bajnokságon való részvételre.

  KIJUTUNK…

  1. Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén legyőzi Azerbajdzsánt és Waleset…
  – …és Szlovákia nem nyer Horvátország és/vagy Azerbajdzsán ellen
  2. Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén legyőzi Azerbajdzsánt és döntetlent játszik Walesszel…
  – …és Szlovákia nem tudja legyőzni Horvátországot és Azerbajdzsánt sem
  – …és Wales pontot veszí­t Horvátország és/vagy Azerbajdzsán ellen
  3. Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén döntetlent játszik Azerbajdzsánnal és legyőzi Walest…
  – …és Szlovákia nem tudja legyőzni Horvátországot és Azerbajdzsánt sem
  4. Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsánt legyőzi és kikap Walestől
  – …és Szlovákia Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez
  – …és Wales Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez, vagy kettőt szerez, de a mieink elleni egymás elleni összevetésben alulmarad
  5. Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsántól kikap, Waleset legyőzi
  – …és Szlovákia Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez
  – …és Wales pontot veszí­t Horvátország vagy Azerbajdzsán ellen
  6. Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsánnal és Walesszel is döntetlent játszik
  – … és Szlovákia mindkét meccsén kikap, Wales pedig egyik találkozóján sem nyer.

  Amennyiben Szlovákia két hátralévő meccsén kikap vagy csak egy pontot szerez, úgy Rossi csapatának elég lenne két meccsen három pont a szlovákokkal való összevetésben. A szlovákok mellett azonban a walesiekre is oda kell figyelni, hiszen ha Ryan Giggs csapata a horvátok és az azeriek ellen legalább három pontot szerez, akkor az utolsó körben sorsdöntő meccset játszhat a magyar válogatottal Cardiffban.

  Ha Szlovákia két döntetlennel fejezi be a csoportkört, 12 pontja lesz, azaz Magyarországnak nem lenne elég, ha megveri az azerieket, akkor ugyanis mindkét gárda 12 egységgel állna – ebben az esetben a záró mérkőzésen Walesben legalább egy pontot muszáj lenne szereznünk.

  Az biztos, hogy Magyarország számára nem jó, ha azonos pontszámmal végez Szlovákiával, pontegyenlőség esetén ugyanis a végelszámolásnál az egymás elleni eredmény a döntő, ebben a tekintetben pedig két vereség a mérlegünk a szlovákokkal szemben.

  Amennyiben Szlovákia mindkét hátralévő mérkőzésén nyer, akkor Magyarország biztosan nem jut ki egyenes ágon, ha viszont a szlovákok hibáznak, akkor Marco Rossi csapata előtt adva van a lehetőség. Ha mindkét mérkőzésünket megnyerjük, akkor nekünk 15 pontunk lesz a végén, a szlovákoknak viszont – egy győzelem és egy iksz esetén – csak 14, a walesieknek pedig maximum 13.

  A horvátoknak a saját kezükben a sorsuk, ha most vasárnap legyőzik Waleset, akkor kvalifikálják magukat a jövő évi Európa-bajnokságra, ami azt jelenti, hogy a szlovákok elleni, utolsó csoportmeccse lényegében tét nélküli lesz Zlatko Dalic csapatának.

  A selejtező hetedik játéknapja után a horvátok vezetik az E-csoportot 13 ponttal, Szlovákia a második 10 ponttal, mí­g Magyarország 9 egységével a harmadik. A három együttesre egyaránt két találkozó vár még a sorozatban: Horvátország előbb Walesszel, aztán a szlovákokkal csap össze, Szlovákia pedig a horvátok után Azerbajdzsán ellen zár. A mieink mindeközben az azerieket látják vendégül, majd Walesben fejezik be a csoportkört.

  A nagyoknak sem ment, ugye, de a csoport másik mérkőzésén a szlovákok otthon ikszeltek, úgyhogy még semmi sincs veszve, Marco Rossi gárdája kijuthat a jövő évi tornára a csoportból – igaz, a sorsa továbbra sem a saját kezében van.

  Eközben az U21-esek…

  Marco Rossi legszí­vesebben tombolna, de inkább igyekszik mihamarabb kitalálni, hogyan lehet talpra állni a spliti kudarcot követően, hiszen Azerbajdzsánt le kell győzni. A HORVÁTOK ELLENI KUDARC ELEMZÉSE ITT!

  A horvátok elleni vereség után két nappal Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Sallai Roland vett részt az azeriek elleni Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón. A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy kikerült-e valakinek a neve a noteszéből, illetve mi történne, ha kikapnánk az azeriektől.

  Gyerekelőadás – Ballai Attila publicisztikája ITT!

  E kettős megközelí­tést folytatva azt is kijelenthetjük, hogy csütörtök este inkább nőttek, mintsem csökkentek nemzeti együttesünk esélye arra, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra. A 3–0-s vereség után ez persze akasztófahumornak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ép ésszel ugyanis aligha remélhettük, hogy a mieink pontot, pontokat szereznek az általunk márciusban már megsebzett, majd Azerbajdzsánban is csupán döntetlent játszó, í­gy több okból is győzelemre í­téltetett tavalyi vb-döntős otthonában. Inkább abban bí­ztunk, hogy Wales bravúrt ér el Nagyszombatban, í­gy nem kerülnek elénk utolérhetetlenül a szlovákok. Ez a várakozásunk be is jött, az 1–1-et mintha mi rendeltük volna.

  Ismét beigazolódott, hogy az élet a legjobb rendező. Hiszen – bár a döntéshozatal módja felháborí­tó – ideális megoldásnak tetszik, hogy labdarúgó-válogatottunk ma tizennégy éven aluli közönség előtt ví­vja meg a Groupama Arénában az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőjét. A publikum összetétele ugyanis garantálhatja azt a lelátóról érkező lelkes támogatást, amelyre csapatunknak egyrészt elengedhetetlenül szüksége van, másrészt amelyre spliti vesszőfutásával, valljuk be, nem szolgált rá.

  Mondjuk meg őszintén: ha van kötelező győzelem, akkor ez az, ha most nem nyerünk, akkor… Illetve még akkor sem biztos semmi sem. De ha kikapunk, nem csupán kiesünk, egy vereség itt nem azt jelentené, hogy nem nyerünk!

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–AZERBAJDZSÁN EB-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK 02.24. 17:30, m4sport
02.27.19:30, m4sport
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ