2019.XI.15. Magyarország – Uruguay: 1-2

Felejthetetlen avató, Szalai-góllal és uruguayi sikerrel

Csodálatos lett a Puskás Aréna, amelynek első mérkőzésén nyertek Cavaniék, de a rossz kezdés után magára talált válogatottunk.
A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott Uruguaytól a Puskás Aréna nyitó mérkőzésén. Az új létesí­tmény első magyar gólszerzője Szalai Ádám, aki a találkozó 24. percében talált a kapuba.


MAGYARORSZÁG — URUGUAY 1-2 (1-2)
Budapest, Puskás Aréna, 65.114 néző.
vezette: Damir Skomina (asszisztensek: Vukan, Klancnik – szlovénok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Bese, Baráth (Szalai At., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) — Vida M. — Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 67.), Varga R. — Szalai Á. (Feczesin, 60.)
kispad: Gulácsi, Kovácsik, Gazdag, Lovrencsics G., Pátkai, Sallai R.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

URUGUAY: Muslera — G. González, Coates, Godí­n, Viña (Laxalt, 68.) — B. Rodrí­guez (Pereiro, 82.), Valverde (Torreira, 67.), Bentancur (Vecino, 53.), Lozano — Cavani (Stuani, 74.), L. Suárez (M. Gómez, 46.)
kispad: Campaña, Méndez, Silva, Suárez
Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Gól: Szalai Á. (24.) illetve Cavani (15.), B. Rodrí­guez (21.)
Sárga lap: Kalmár (34.) illetve Coates (39.)

Ez a nap, ez a pillanat is elérkezett.

Napra pontosan hatvanhat évvel azután, hogy 1953. november 15-én a magyar válogatott először lépett pályára a Népstadionban (a Svédország elleni összecsapás 2:2-es döntetlennel ért véget), az elbontott épí­tmény helyére épí­tett Puskás Aréna játékoskijárójában előbukkant Dzsudzsák Balázzsal az élen a magyar és a Diego Godí­n vezette uruguayi válogatott, hogy aztán a szurkolók hangorkánjától valósággal felrobbanjon a stadion: 65 114 drukker üvöltött boldogan a levegőbe, már csak azért is, mert történelmi pillanatnak lehettek a szemtanúi.

Ők voltak a szerencsések, akik ott lehettek Európa legújabb és egyik legmodernebb stadionjának nyitó meccsén, ráadásul a kedvencek rangos ellenfél, a világranglistán ötödik helyezett Uruguay ellen avathatták fel az arénát.

A kezdő rúgást a válogatottól elbúcsúztatott Gera Zoltán, valamint egy „fiatalember”, a 93 esztendős Nyikita Szimonyan végezte el: a hússzoros szovjet válogatott legenda ott volt a Népstadionban 1953. augusztus 20-án, mi több, gólt is szerzett a Honvéd–Szpartak Moszkva 3:2-es nyitó mérkőzésen.

2019. november 15-én 19 óra 5 perckor új időszámí­tás kezdődött a nemzeti együttes életében, és amikor Luis Suárez útjára indí­totta a labdát, alighanem sokakban megfogalmazódott, remélhetőleg a 2020-as Európa-bajnokságon is láthatják itt a kedvenceket.

Ami az összeállí­tást illeti, Marco Rossi már korábban kijelentette, Uruguay ellen Dibusz Dénes áll a kapuban, de a kezdő tizenegyben találta magát Bese Barnabás, a sérüléséből felépülő és azóta a DAC-ban jó teljesí­tményt nyújtó Kalmár Zsolt, valamint a Ferencváros jó formában lévő szélsője, Varga Roland is. Sokat nem kellett várni, hogy kiderüljön, a rivális nem véletlenül tartozik a világ futballjának élvonalába. Nagyjából három és fél perce tartott a mérkőzés, amikor rövid passzos adogatásból felépülő támadás végén a legnagyobb sztár, a Barcelona támadója, Luis Suárez éles szögből lőhetett, Dibusz Dénesnek bravúrra volt szüksége, hogy lábbal hárí­tson.

Azonnal látható volt, az uruguayi labdarúgók más sebességi fokozatban közlekednek a pályán, és egy-egy ritmusváltással, „erre nézek, arra passzolok” átadással pillanatok alatt létszámfölényt tudnak kialakí­tani, a védelem mögé kerülni.

Hatvanhat évvel korábban, a Népstadion első válogatott meccsén a svéd Henry Källgren szerezte az első gólt, a Puskás Aréna avatásán pedig a PSG sztárja, Edinson Cavani (0–1). Tegyük hozzá, a gól előzményeként Matí­as Vina bántóan könnyedén csapta be Bese Barnabást, úgy adott középre, hogy a labda mindenkit kikerült, Cavani pedig bevetődve a hálóba lőtt. Mindenki tisztában van vele, a magyar válogatott hátsó alakzatából két meghatározó futballista, Willi Orbán és Kádár Tamás is hiányzott, ezért is volt kulcskérdés, távollétükben miként működik ez a csapatrész.

Nos, amit a magyar szurkolók láttak, aligha nyugtatta meg őket, és ez még akkor is igaz, ha azt is tudni lehetett, az uruguayi játékosok más szintet képviselnek, mint a keddi ellenfél, Wales labdarúgói. Még a játékrész felénél sem jártunk, amikor megint Bese oldalán futott a vendégek támadása, Brian Rodrí­guez lendületből érkezve, könnyedén cselezte ki a Le Havre védőjét, majd elegáns mozdulattal, a balösszekötő helyéről, jobbal a bal sarokba tekert (0–2). Meglehet, akadt szurkoló a stadionban, akinek megfordult a fejében, ebből nagyon sima vereség is lehet, ám szinte azonnal érkezett a szépí­tés: Varga Roland Dzsudzsák Balázzsal háromszögezett a jobb oldalon, mintaszerűen adott középre, Szalai Ádám pedig megszerezte az arénában az első magyar gólt! 1–2

A félidő hajrájában az egyenlí­tés is összejöhetett volna, hiszen jó helyről, húsz méterről szabadrúgást rúghatott a magyar válogatott. Volt, aki azt gondolta, a Szlovákia ellen parádés gólt szerző Szoboszlai Dominik lő majd, ám végül a kapitány, Dzsudzsák Balázs próbálkozott – labdája sajnos nem találta el a vendégek kapuját.

A közelmúltban még sérüléssel bajlódó Suárez nem jött ki a második félidőre, de hogy a helyére beálló Maxi Gómez is remek futballista, hamar kiderült: pimasz lövőcselt csinált a büntetőterületen belül, majd lőtt, szerencsére a próbálkozásába Vida Máté önfeláldozóan belevetődött.

Természetesen számí­tani lehetett arra, hogy Marco Rossi több alapemberét is lecseréli a második félidőben, í­gy lehetőséget adott többek között az Újpest remek bajnoki formát mutató támadójának, Feczesin Róbertnek, aki napra pontosan nyolc évvel korábban, 2011. november 15-én a Lengyelországban 2–1-re elveszí­tett találkozón játszott legutóbb a nemzeti együttesben. Rossi a folytatásban két újoncnak, Szalai Attilának és Nagy Zsoltnak is bizalmat szavazott, és mert utóbbi, a Puskás Akadémia játékosa került a védelem bal oldalára, arra is következtethetünk, hogy Walesben (ahol Korhut Mihály eltiltás miatt nem futballozhat) is szerephez juthat.

A hajrában még Cristhian Stuani ziccerét védte Dibusz, majd Vida bravúros fejese járt közel az egyenlí­téshez, az eredmény azonban nem változott.

A Puskás Arénát tehát vereséggel avatta fel a nemzeti együttes, ám sokan bí­znak benne, a folytatásban olyan sikereket élhetnek meg itt a szurkolók, mint egykoron a Népstadionban. Noha az eredmény sohasem mindegy, senki sem bánkódik a pénteki vereség miatt, ha kedden Cardiffban a magyar válogatott olyan eredményt ér el, amely Eb-részvételt jelent…

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Sas GáborSportfotók

Nyilatkozatok:

A Magyarország–Uruguay (1–2) stadionavató felkészülési meccs után elsőként Óscar Tabárez, a vendégek szövetségi kapitánya értékelt.

„Kiegyenlí­tett, intenzí­v meccs volt. Az első félidőben egyenletes teljesí­tményt nyújtottunk, Magyarország pedig futott az eredmény után, és egy időszakban nehéz helyzet elé állí­tott minket. Úgy érzem, összességében a közönség jól szórakozott, remek stadionavatón léphettünk fel” – fogalmazott Óscar Tabárez, aki szerint ez a találkozó jó ráhangolódás volt a következő, Argentí­na elleni meccsükre.

A tréner hangsúlyozta, pozití­v és hálás érzésekkel távozik, mert nagyszerű hangulatú meccset játszottak, remek szurkolótábor előtt, és köszönetet mondott, hogy egy tí­zes számmal ellátott, ezzel Puskás Ferencre emlékeztető mezt kapott ajándékba. Továbbá köszönetet mondott azért is, hogy megismerhette Magyarországot, megtisztelő fogadtatásban részesült.

Tabárez ezután kérdést kapott a csapatában pályára lépő fiatalokról.

„Természetes folyamat, hogy keressük az új generációt. Annak idején, amikor 2006-ban elkezdtem a munkát, ebben a szellemben került be a csapatba Cavani és Suárez is. Ez természetes folyamat. Vannak í­géretes teljesí­tmények, például ilyen volt a szép gólt szerző Brian Rodrí­guez játéka. Jó úton haladunk, de a keresés természetesen folytatódik” – reagált a kapitány.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Puskás Aréna avatóján, Uruguaytól elszenvedett egygólos vereséget követő sajtótájékoztatón elégedetten beszélt a csapatban bemutatkozó védőkről, és elárulta, Nagy Zsolt valószí­nűleg kezdő lesz Walesben. Gera Zoltán búcsúztatója különösen meghatotta.

„Sajnos úgy kezdtünk a meccset, ahogy Horvátországban, ijedten, megszeppenve, talán a nagy nevek miatt is. Ennek Walesben nem szabad megtörténnie. Tudjuk, hogy nem Horvátország vagy Uruguay lesz az ellenfél, de nehéz pályán kell majd játszanunk. Megfelelő hozzáállásra, kvalitásra lesz szükség az első pillanattól kezdve, ahogy most a tizenötödik-huszadik perc után lehoztuk a meccset. Walesben az elejétől í­gy kell játszanunk” – kezdte Marco Rossi a sajtótájékoztatón, majd kitért a két debütáló védőnkre, Nagy Zsoltra és Szalai Attilára.

Nagy Zsolt és Szalai Attila is jól mutatkozott be, pozití­v volt a hatásuk a meccsre, különösen Nagyra igaz ez. Abban a fél órában, amikor lehetőséget kapott, bizonyí­totta, amit korábban gondoltan róla: felvállalja a párharcokat, gyors és erős, nem fél a kihí­vástól. Pozití­v a véleményem róla, jó esélye van rá, hogy Walesben játszatni fogom. Lovrencsicset pihentettem, Baráth maga kérte, hogy cseréljem le, mert enyhébb combizom-húzódást érzett. Úgy tűnik, a védőkkel mindig történik valami. Ami a karaktereket illeti, Szalai és Nagy is bizonyí­tott a szememben. A bal oldalon meg vagyunk szorulva, mert Korhut eltiltott, valószí­nűleg Nagy fog játszani. Hogy jó döntés lesz-e, majd Cardiffban dől el.”

Rossi az NSO kérdésére beszélt a középpályásokról is, valamint hogy meg van-e előre határozva, ki lövi el a szabadrúgásokat.

„Nem tudok még Kalmár állapotáról nyilatkozni, de annyit azért érzékeltem, hogy súlyos sérülése lehet. Nagyon sajnálom, mert nemrég tért vissza az operációja után, és jól is ment neki a játék. Pátkairól nem titkolom, valószí­nűleg kezdő lesz Walesben. Más helyzetben van, mint Nagy Ádám, utóbbit muszáj volt kipróbálnom, mert egy edzése volt Bristolban, mielőtt meccsen is pályára lépett. Három játékos esetében is benne volt, hogy megsérül, de végül csak Kalmár esetében történt meg. A kockázatkerülés miatt is pihentek többen, például Sallai.”

A pontrúgások esetében kiemelte Rossi, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs révén két specialistánk is van, egyikük jobb-, másikuk ballábas, és mindig egymás között döntik el, éppen melyikük lövi el a labdát, figyelembe véve a szöget, és hogy a kapus milyen utat hagy nyitva.

Ezúttal Pávkovics Bence, Zsótér Donát, Nagy Dominik és Holender Filip sem volt tagja a nevezett keretnek, közülük ketten biztosan benne lesznek a walesi névsorban, mivel Korhut eltiltott lesz, mí­g Kalmár megsérült.

A sajtótájékoztató végén Rossi még egyszer magához ragadta a szót, és kissé meghatódva azt mondta: Szeretném szí­vből megköszönni minden magyar szurkolónak, aki részt vett az avatón, és jelenlétével támogatott minkethatalmas érzelmi többlettel ajándékoztak meg minket. Egy életre emlékezetes marad számomra ez az esteGera Zoltán búcsúztatása az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amit átélhettem.”

Dibusz Dénes, Varga Roland:

Gera Zoltán:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+6.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | @Uruguay venció 2-1 a Hungrí­a en el estadio Puskás Aréna Budapest, por la #FechaFIFA de noviembre. Los goles de La Celeste fueron anotados por Edinson Cavani y Brian Rodrí­guez. https://auf.org.uy/hungria-1-2-uruguay/

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  201
  21:23 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  43 ember beszél erről
  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC

  HAMZA
  @HamzaRMFC
  #PuskasArena

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  50
  20:07 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  16 ember beszél erről
  90+6.

  PERC

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A végeredmény ugyanaz maradt, mint a félidőben: 1-2#magyarok #csakegyutt š½ï¸#Puskas #PuskasArena @Uruguay
  Megnyitott a Puskás Aréna!

  Kép megtekintése a Twitteren
  25
  20:59 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  90+6.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Final del partido en el estadio Puskás Aréna Budapest.
  Hungrí­a 1-2 Uruguay
  23´ Adam Szalai (HUN); 14´ Edinson Cavani (URU), 20´ Brian Rodrí­guez (URU).#ElEquipoQueNosUne

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  398
  20:58 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  95 ember beszél erről
  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC
  Jöhet a közös Himnusz-éneklés.

  90+6.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+6.

  PERC
  Dibusz ölve kapja Pereiro ballábas, 31 méteres szabadrúgását.

  90+5.

  PERC
  Kovács löki Vecinót, még egy távoli uru szabadrúgás a végére.

  90+4.

  PERC
  Kovács lőne, de szerelik a 16-os előtt, Nagy odaér picit Pereiróhoz, elesik, szabadrúgás. Lozano forgat, Bese odalép, bedobás.

  90+4.

  PERC
  Gólt lőhetett volna a “félszázados”

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | 5ƒ£0ƒ£@CristhianStuani disputa ante Hungrí­a su partido número 50 con La Celeste.

  Kép megtekintése a Twitteren
  85
  20:46 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is
  90+3.

  PERC
  Addig a gyepen gurigáznak az dél-amerikaiak.

  90+3.

  PERC
  A drukkerek mindent beleadnak.

  90+1.

  PERC
  Nagy gyönyörűen szerel, Kovács Vargához passzol, a jobb oldali beadást Vida szorongatott helyzetből az ötös jobb sarkáról a bal alsó mellé fejeli, félig a kapunak háttal.

  89.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Se jugarán 5 minutos adicionales en Budapest.
  Hungrí­a 1-2 Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  45
  20:54 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is
  89.

  PERC
  Öt perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Nagy takarí­t aztán ügyesen.

  89.

  PERC
  Lozano jobbal a sorfalba lő, de a lecsorgó után az ötös bal sarka elől Stuani lő jobbal, ám a balra elmozduló Dibusz bravúrral véd!

  88.

  PERC
  Szalait lekönyöklik, majd kézzel menti Lozano emelését. Szabadrúgás kissé jobbról, 23-ról.

  84.

  PERC
  Nagy megindul a balon Gómez mellett, de szereli González.

  83.

  PERC
  Wales…

  82.

  PERC
  Szegény Kalmárt pedig Holman Dávid váltja.

  82.

  PERC
  Gastón Pereiro be, Rodrí­guez le.

  82.

  PERC
  Hordágy.

  81.

  PERC
  Csere lesz.

  81.

  PERC
  Hűha, Kalmár a földön, ő csúszott be Torreirának, jobb lába megroppanhatott. Ápolás, rossz előérzeteink vannak…

  80.

  PERC
  A pályán nagy mezőnyharc, majd Varga indul meg a jobbon, de az előbb lecselezett Laxalt beéri.

  77.

  PERC
  Kovács odalép keményen Gonzáleznek.

  75.

  PERC
  Zúg a Tavaszi szél vizet áraszt -- amikor az első félidőben ezt dalolta a tábor, gólt kaptunk…

  75.

  PERC
  Újabb újonc: Korhut le, Nagy Zsolt be. A Puskás Akadémia játékosa a Puskás Arénába debütál. Pazar! Ő az 1003. magyar válogatott férfi játékos.

  75.

  PERC
  Lozano beadását leüti Dibusz Godí­n fejéről.

  74.

  PERC
  Cavani le, a nagy öreg gólvadász, Cristian Stuani be.

  74.

  PERC
  Lozano beadása Beséről kornerre pattan a balon.

  73.

  PERC
  Az uruk közben már csak passzolgatnak. Igaz, most éppen Cavani elé, Bese közbelép.

  73.

  PERC
  Cavaniért közben egy amerikai csapat után bejelentkezett egykori klubja, a Nápoly is.

  73.

  PERC
  Gonzálezt kell ápolni.

  71.

  PERC
  Újoncavatás, Szalai Attila be, Baráth le. Középhátvédcsere.

  70.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Van 60 minutos de juego en Budapest.
  Hungrí­a 1-2 Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  38
  20:30 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is
  69.

  PERC
  Vida távolija távolról sem veszélyes.

  68.

  PERC
  Vina le, a milanos Diego Laxalt be. Balbekkcsere.

  68.

  PERC
  Szoboszlai le, Nagy Ádám be. Karmester helyett szűrő.

  67.

  PERC
  Valverde le, Lucas Torreira be, motorcsere.

  66.

  PERC
  Varga beadását kivágja az ötösről és Feczesin elől González.

  66.

  PERC

  65.

  PERC
  Aki ugyebár október óta most először játszik, az MLS szünetet tart ugyanis, ő Amerikában légióskodik.

  65.

  PERC
  Helyzet, Cavani passzát Gómez ballal nem lövi el az ötös bal sarka elől, amikor végre lő, már odaér az előtte kicsit megzavarodott Baráth.

  64.

  PERC
  Most egymásnak felelget a két kapu mögötti szektor: zeng a Hajrá, magyarok! c. felelgetős rigmus.

  62.

  PERC
  Cavani jobb oldali beadása Langé, Kovácsot szerelték előtte a középpályán.

  62.

  PERC
  Szoboszlait szereli egy jó csel után a 16-oson Godí­n.

  61.

  PERC
  FECZES:IN. Az Újpestbe idén augusztus végén visszatérő – s azóta a bajnokságban hat gólt szerző – 33 éves támadó nyolc év után húzhatta újra magára a magyar válogatott mezét. Ez adta az apropót, hogy összeszedjük: kinek volt (majdnem) hasonló hosszúságú vagy még ennél is hosszabb szünete két válogatott fellépés között.

  60.

  PERC
  A finnek ünneplik első Eb-szereplésüket. Rokon-sikerek. Rokon-sikerekről álmodozunk mi is.

  60.

  PERC

  60.

  PERC
  Szalai Ádám a 60. válogatott meccsén a 21. gólját szerezte, ezzel Dzsuddzsák Balázzsal holtversenyben ő a legeredményesebb aktí­v magyar labdarúgó a válogatott történetében. A gólátlaga Dzsudzsákénál is jobb, ő a 20. az örökranglistán.

  60.

  PERC
  Szalai le is jön, Feczesin Róbert a pályán. Nyolcévnyi kihagyás után a nemzeti csapatban!

  59.

  PERC
  Szoboszlai beadása a védőké.

  58.

  PERC
  Godí­n lép oda acélkeményen Szalai bal bokájára, ápolás.

  57.

  PERC
  Holender és Szalai Attila melegí­t még nálunk.

  56.

  PERC
  Cavani a 16-os elől ballal nagyon elvéti a bal alsót, előtte Rodrí­guez adott kötényt Vidának.

  56.

  PERC
  így kellett volna Szoboszlainak…

  55.

  PERC

  55.

  PERC
  Lozano beadása után Gómez bedob egy cselt, de nem lő ballal, majd jobbal a már földön ülő Vidát találja el az ötös bal sarkáról. Megúsztuk!

  53.

  PERC
  De Kovács István a pályán, Dzsudzsák jön le.

  53.

  PERC
  Gera Zolit élteti a B-közép.

  53.

  PERC
  Szoboszlai jobbal kapura lő, de gyengén és közére, Muslera ment.

  52.

  PERC
  Matí­as Vecino be, Bentancur le.

  52.

  PERC
  Előtte csere.

  52.

  PERC
  Szoboszlai jön, Détári-szögből.

  52.

  PERC
  Korhut passza nem jó, de Varga okosan elesik González előtt, szabadrúgás a 16-os bal oldala elől.

  50.

  PERC
  Hűha, Lozano bal oldali beadását Dibusz a meglepett Bentancurra üti, a labda Godí­n elé csorog, de megússzuk, mert erre nem számí­t a bekk. Baráth közbelép.

  49.

  PERC
  Sok pontatlan passzal kezdenek az uruk, itt az esély!

  48.

  PERC
  Vida szereli a 16-os előtt a juventusos Bentancurt, de szabadrúgás.

  47.

  PERC
  Érdekes: Gómez 40 millió euró, Torreira 55, Vecino 23. Kispad… A magyar keret kompletten nincs 50 millió!

  46.

  PERC
  Hat-hat csere lesz ma maximum.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A 23 éves játékos 40 millió eurót ér, a La Liga egyik ásza.

  FÉLIDŐ

  A vendégeknél Suárezt Maximilian Gómez váltja.

  FÉLIDŐ

  A mieinknél csere nincs.

  FÉLIDŐ

  E párharcban Juan Hohberg és Kocsics Sándor szerezte a legtöbb gólt, 2-2-t.

  FÉLIDŐ

  MOL Fehérvár FC
  @MOLFehervarFC
  Véget ért az első félidő a Puskás Aréna nyitómérkőzésén.

  Cavani és Brian Rodrí­guez találataira Szalai révén válaszoltunk, í­gy az állás 45 perc után 2-1 Uruguay javára. #molfehervarfc

  Kép megtekintése a Twitteren
  1
  20:02 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MOL Fehérvár FC egyéb Tweetjeit is
  FÉLIDŐ

  Puskás emlékvideó fut a kivetí­tőkön, a háttérben pedig Puskás Ferenc kedvenc nótája, A nótás kedvű volt az apám szól.

  FÉLIDŐ

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | @LuisSuarez9 está jugando ante Hungrí­a su partido número 112 en la selección uruguaya. De esta manera, empata a Diego Forlán como el quinto jugador con más presencias en La Celeste, por detrás de Diego Godí­n, Maximiliano Pereira, Fernando Muslera y Edinson Cavani.

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  300
  19:53 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  36 ember beszél erről
  FÉLIDŐ

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Félidőben az állás 1-2
  A Puskás Aréna első gólját Cavani szerezte a 15. percben, majd Rodrí­gez (21.) is betalált. A magyar válogatott első gólját Szalai Ádám lőtte jó 12 méterről a 24. percben. š½ï¸ #magyarok #csakegyutt #HUNURU @Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  29
  19:54 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  FÉLIDŐ

  Luí­s Figo is ellátogatott a mérkőzésre, a szünetben nyilatkozik is egyet az M4Sportnak.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  És nekik szerencséjük volt a vébékkel…

  FÉLIDŐ

  Hogyan csinálják ők, egy hárommilliós országban? íGY!

  FÉLIDŐ

  Ha harapni kell: ez az uru futball!

  FÉLIDŐ

  Óscar Tabárez Uruguay legutóbbi, Peru elleni mérkőzésén (október 16., 1–1) ült 200. alkalommal a csapat kispadján, nála többször senki sem irányí­totta ugyanazt a válogatottat a világfutball történetében. E jeles esemény alkalmából az uruguayi szövetség küldöttsége, illetve egy rekordbizottság Budapesten látogatta
  meg a 72 éves szakembert, egyúttal meg is ajándékozták.

  A szakember hosszú regnálásával Guinness-rekordot állí­tott fel. Óscar Tabárez először 1988 szeptemberében lett az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya, ám csak 1990 júliusáig maradt, hosszú kitérő után azonban 2006 februárjában visszatért, újra kinevezték kapitánynak, s azóta is ő irányí­tja az alakulatot.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  A Lozano-szöglet ismét pontos, de ismét rossz a fejes, majd Lozano jobb oldalról középre szálló passzát Cavani jobbal 20-ról Dibusz ölébe rúgja!

  45.

  PERC
  Suárez kontrázik, jobbról tí­zről lő, Lang blokkol.

  45.

  PERC
  Ó, Szoboszlai… Kalmár jó passzát nem meri ellőni jobbal az ötös jobb sarka elől, az ötös túlsó sarka elé emel, de rosszul.

  42.

  PERC
  Most először zúgott fel a táborral szemközti lelátó is, zengett a Ria, Ria a szabadrúgásnál.

  41.

  PERC
  Dzsudzsák ballal 21-ről nagyon a jobb felső sarok mellé-fölé tekeri a labdát. Rossi tapsol, megszokásból.

  39.

  PERC
  Jogosan reklamál Cavani, volt egy hasonló szituáció, amikor őt meg lerántottuk, ráadásul a 16-oson belül – jelentik a helyszí­nről.

  39.

  PERC
  És sárga lap Sebastián Coatesnek.

  38.

  PERC
  Szalai ad be jobbról, Szoboszlait lerántják középen!

  37.

  PERC
  Szalai lesen, majd lök.

  37.

  PERC
  Újabb eladott labda után Lozano teszi balról ballal laposan Suárez elé a labdát, de rosszul, Baráth í­gy blokkolja a jobblábas, 18 méteres lövést.

  36.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Van 30 minutos de juego en Budapest.
  Hungrí­a 1-2 Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  272
  19:35 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  37 ember beszél erről
  36.

  PERC
  Cavani: 115/49.

  36.

  PERC
  Szalai: 60 válogatott meccs, 21 gól.

  34.

  PERC
  Kalmár Zsolt kap egy történelmi sárga lapot, mert fölöslegesen gáncsolja a labdát már elveszí­tő Valverdét, majd hevesen reklamál, szintén fölöslegesen.

  34.

  PERC
  Dzsudzsák megindul, Lozano szereli.

  33.

  PERC
  Vina balos beadását kifejeli középről Vida.

  33.

  PERC
  Pár pontatlan magyar indí­tás a nagy mezőnyharc közben.

  31.

  PERC
  Vina bal oldali beadása után eltűnik Cavani a földön, Lang meg is lökte egy kicsit, de tovább.

  30.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Final del primer tiempo en el estadio Puskás Aréna Budapest.
  Hungrí­a 1-2 Uruguay

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  195
  19:51 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  30 ember beszél erről
  29.

  PERC
  A maroknyi uruguayi tábor pont magyar kispad mögött, az első sorokban foglal helyet. Lobogtak is a kék-fehér zászlók a második góljuk után.

  28.

  PERC
  Suárez jobbal feladja Dibusznak.

  27.

  PERC
  Vida löki Cavanit a kapu előtt, egy schulz után, szabadrúgás 25-ről.

  25.

  PERC

  24.

  PERC
  SZALAI ÁDÁM pedig ballal középről, 12 méterről a bal alsó sarokba lő. A bevetődő Coates lába alatt: 1–2!

  24.

  PERC
  Dzsudzsák beadása a védőké, majd Cavanit felbőrözve Vargához passzol, aki jobbról jobbal bead…

  23.

  PERC

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Gol de @Uruguay, @Brodriguez_16
  21´Hungrí­a 0-2 Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  1 432
  19:27 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  191 ember beszél erről
  22.

  PERC

  22.

  PERC
  Egy eladott labda után Suárez futtatja balon BRIAN RODRíGUEZT, aki kicselezi Besét, majd balról, 10 méterről jobbal a kapu túlsó felső sarkába teker. 0–2!

  21.

  PERC
  NULLA KETTŐ, SAJNOS.

  20.

  PERC
  “Lőjetek egy gólt” – dúdolja a B-közép, miközben Rossi folyamatosan a kispad előtt kijelölt zóna határán áll, és onnan próbálja bekiabálni a tanácsait a játékosoknak.

  20.

  PERC
  Dzsudzsák megy el a balon Varga passzával, bead, Szalait hárman fogják középen, de pontatlan egyébként is a labda.

  20.

  PERC
  Lozano ad be jobbról egy szabadrúgást, jobbal, Godí­n öt méterről éppen Dibusz elé fejeli a labdát. Megúsztuk…

  20.

  PERC
  Az Inter megfigyelőket küldött, hogy feltérképezze Matí­as Vinát. A Nacional 20 éves futballistája leggyakrabban balhátvédként tűnik fel, de bevethető bal oldali középpályásként és mindkét belső védő posztján is.

  17.

  PERC
  Baráth sem állt a helyzet magaslatán.

  16.

  PERC
  Hát, nem ilyen első gólról álmodoztunk…

  15.

  PERC

  15.

  PERC
  VEZET URUGUAY! Vina felbőrözi a balon Besét, balról ballal remekül ad a túlsó sarok elé, Lang lemarad, EDINSON CAVANI meg jobbal egy lépésről a bal sarokba lő. Félmagasan: 0–1!

  14.

  PERC
  Vina Kalmárt indí­tja, kontra, Varga elveszí­ti.

  13.

  PERC
  Lozano szöglete is Beséé, Lozano újabb jobb oldali beadása éppen csak elsuhan Cavani és Suárez feje fölött is! Lang takarí­t aztán.

  12.

  PERC
  Korhut mellől beadnak simán, Cavani rosszul éri el középen, Bese blokkolja Vina ballábas, 21 méteres lövését.

  11.

  PERC
  Szalai passzát az imént Valverdét kőkeményen szerelő Dzsudzsák ballal 21-ről Coatesbe vágja.

  10.

  PERC
  Nyomnak az uruk, Szalai szerel a térfelünkön, ő az ékünk ugyebár. Varga indul a balon, Szoboszlaihoz passzol, aki eladja, Dzsudzsák visszaszerzi.

  10.

  PERC
  A helyszí­ni kollégák szerint nagyon jó az Aréna akusztikája.

  8.

  PERC
  A szurkolók felelgetős játékba kezdenek.

  7.

  PERC
  A Valverde passzával ellépő González ballábas, 18 méteres lapos lövését blokkolja középen Lang, Suárez meg jobbal 15-ről a bal felső fölé teszi a kipattanót, szép mozdulattal.

  6.

  PERC
  Az első füttyszó a Puskás Arénában.

  6.

  PERC
  Bese meg ad egy sallert ballal Suáreznek. Ápolás, folytatja.

  5.

  PERC
  Ez is, Lozano kornerét tiszta helyzetből, nyolc méterről a jobb alsó sarok mellé fejeli Godí­n!

  5.

  PERC
  HELYZET! Suárez lő Rodrí­guez passzából az ötös jobb sarka elől jobbal kapura, éppen a rövid alsóba lőne, de bal lábbal hatalmasat véd Dibusz!

  3.

  PERC
  Korhut szereli a balon Suárezt.

  2.

  PERC
  Hopp, Dzsudzsák ballában beadását az ötösről a jobb felső sarok mellé fejeli Szalai! Micsoda kezdés lett volna…

  2.

  PERC
  Szoboszlai ad be balról, közbelép Godí­n, majd Vida passzával Varga harcol ki egy szögletet Coates mellett.

  1.

  PERC

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 65.114, telt ház.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Gera Zoltán és a 93 éves Szimonjan végzi el a kezdőrúgást, közösen.

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU |

  ¡Suena el himno uruguayo en Budapest!

  Kép megtekintése a Twitteren
  228
  19:00 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  38 ember beszél erről
  A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér mezben és sötétkék nadrágban.

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Van 10 minutos de juego en Budapest.
  Hungrí­a 0-0 Uruguay

  Kép megtekintése a Twitteren
  49
  19:15 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is
  Két stadion, egy legenda, egy újabb történet kezdete.

  A szokásosnál is édesebben szól a Himnusz.

  Gerát elkí­sérte a családja, és a játékos megköszöni mindenkinek, aki segí­tette a pályáját, elsőként az Urat emlí­tve meg.

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Érzelmes pillanatok a Puskás Arénában: Gera Zoltán búcsúzik a válogatottól. A 97-szeres válogatott játékost Csányi Sándor MLSZ-elnök és Kubatov Gábor, az FTC elnöke köszöntötte, majd megjelent a játékos családja is. #magyarok #csakegyutt ¤ï¸

  Kép megtekintése a Twitteren
  42
  19:22 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  A csapatok a pályán, és Gera Zoltán is, aki most búcsúzik el, Csányi Sándortól és Kubatov Gábortól kapja az ünnepi puszikat, a nemzeti csapat és a Ferencváros képviseletében.

  A játékosok a kijáróban, Szalai lepacsizik az összes kisgyerekkel, a vendégeket kí­sérőkkel is.

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | Se viene el amistoso entre #Hungrí­a y @Uruguay en el estadio Puskás Aréna.

  Kép megtekintése a Twitteren
  111
  18:54 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  23 ember beszél erről
  Nem maradhat el természetesen a Nélküled sem, négy gyermek adja elő.

  Az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók megjelentek, Fürjes Balázs fergeteges szurkolást kér, hogy hadd lássák a játékosok, milyen lenne itt Eb-n szerepelni.

  A közönség is értékeli.

  A 15 ezer épí­tőmunkást egy alpinista és egy ács képviseli, remek gesztus!

  Fürjes Balázs mondja a megnyitóbeszédet.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU |

  #ElEquipoQueNosUne

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  100
  18:29 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is

  Orbán Viktor és Csányi Sándor fogadta az UEFA elnökét (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda) –
  GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

  Jelentjük: Uruguayban a meccs délután 3-kor kezdődik.

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  š½ï¸Az UEFA első emberének, Aleksander Ceferinnek Csányi Sándor MLSZ-elnök mutatta meg a 2020-as Eb egyik helyszí­néül szolgáló Puskás Arénát a nyitómérkőzés előtt, amit a vezetők is a helyszí­nen tekintenek meg.

  Kép megtekintése a Twitteren
  18
  18:07 -- 2019. nov. 15. · Budapest, Hungary
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Érkeznek a legendák az Arénába! #magyarok #csakegyutt š½ï¸¤ï¸

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  87
  17:43 -- 2019. nov. 15. · Budapest, Hungary
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  A vendégektől Nahitán Nández és G. Rodrí­guez sérült, Martí­n Cáceres eltiltott, tőlünk Orbán és Kádár a két nagy hiányzó.

  „A jutalom maga az ösvény” – az uruguayi szövetségi kapitány üzenete.

  Megdöbbentő bonyodalom övezte a legutóbbi uruguayi–magyar találkozót: tizenkilenc évvel ezelőtt a montevideói közönség Magyarország válogatottját várta – egészen mást kapott. Egy abszurd mérkőzés zavarba ejtő részletei ITT!

  Az Uruguay-ötlet – ezért lett a dél-amerikai válogatott a stadionavató-ellenfél.

  Egy kis örökmérleg: 4 mérkőzés, 1 magyar és egy uru sikerrel, 6–6 rúgott góllal.

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNGRíAURUGUAY #HUNURU
  Así­ se presentó @Uruguay en Budapest.
  Desde el primer partido ante Hungrí­a en 1954, hasta la realidad actual de la Celeste.@MLSZhivatalos @Uruguay

  Beágyazott videó
  147
  16:30 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  19 ember beszél erről

  Selección Uruguaya
  œ”
  @Uruguay
  #HUNURU | ️

  El plantel de @Uruguay parte rumbo al estadio Puskás Aréna Budapest.#ElEquipoQueNosUne

  Kép megtekintése a Twitteren
  77
  17:34 -- 2019. nov. 15.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Selección Uruguaya egyéb Tweetjeit is

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A 86. évében járó Solymosi Lászlóné, Ella néni 1953-ban és 2019-ben is a stadion megnyitóján: a Népstadionban tornászként, a Puskás Arénában vendégként “szerepel”.

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  31
  16:56 -- 2019. nov. 15. · Budapest, Hungary
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Advent Istvánmezőn – Szöllősi György publicisztikája.

  A futball hazatér – Vincze András jegyzete.

  Megemlékezés: Kocsis-est a stadionünnep vigiliáján.

  Ma kényelmes helyzetben van az onlive közvetí­tő: 24 ÓRÁS ÉLŐ FELVEZETŐ A NAGY MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

  A PUSKÁS FERENC STADION!

  Pintértől Rossiig – 5 év, 6 kapitány, 27 meccs a Groupama Arénában.

  Válogatott: 66 év képekben – í­gy lett a Népstadionból Puskás Aréna

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–URUGUAUY FELKÉSZÜLÉSI, STADIONAVATÓ, ÜNNEPI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső