2020.X.8. EB-Play-off, Bulgária – Magyarország: 1-3

Megérkeztünk az álmok kapujába – Budapesten vívhatjuk ki az Eb-részvételt!

Már csak az Izland elleni pótselejtezős mérkőzés választja el nemzeti csapatunkat az Európa-bajnoki szerepléstől.
A labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében a magyar válogatott 3–1-re nyert Bulgáriában, így már csak egy lépcsőfok választja el nemzeti csapatunkat a részben hazai rendezésű kontinenstornától.

EB-PLAY-OFF, ELŐDÖNTŐ

BULGÁRIA — MAGYARORSZÁG 1-3 (0-1)
Szófia, Vaszil Levszki Nemzeti stadion, ~2.000 néző.
vezette: Szymon Marciniak (asszisztensek: Sokolnicki, Listkiewicz; tartalékjv.: Raczkowski; VAR: Gil; VAR asszisztens: Kwiatkowski – lengyelek)

BULGÁRIA: P. Iliev — Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov — Malinov — Karageren (Deszpodov, 58.), Karabeljov, Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 31.) — Kraev (Isza, 79.)
kispad: Lukov, Sz. Popov, Antov, Dimitrov, D. Iliev, Velkovski, Cvetkov
Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Orbán, Lang, Szalai A. — Fiola (Botka, 82.), Nagy Á. (Gazdag, 82.), Sigér, Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) — Sallai, Szalai Á. (Nikolics, 59.)
kispad: Dibusz, Hegedüs L.,, Varga K., Cseri, Schafer, Könyves, Bese
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Jomov (89.) illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)
Sárga lap: — illetve Lang (55.), Gazdag (88.)

Nem volt mindig gördülékeny a játék, akadtak nehéz pillanatok, ám a magyar válogatott elérte azt, amiért Szófiába utazott: az Eb-pótselejtezőn legyőzte Bulgáriát, és életben tartotta az Európa-bajnoki részvételről szőtt álmait. Nem csoda, ha a lefújás pillanatában boldogságtól ittas magyar játékosok ugrottak egymás karjaiba, miközben a csalódott bolgár nézők elkeseredetten ballagtak hazafelé. Az ő álmuk összetört, a magyaroké tovább él.

Mivel a találkozó előtt bíztunk benne, hogy örökké emlékezetes esemény felé tesz rendkívül fontos lépést a válogatott, a történelmi hűség kedvéért jegyezzük fel: az öltözőfolyosóból előbb a bolgár, majd a magyar válogatott futott ki a Vaszil Levszki Stadion gyepére a szófiai Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az már a kezdés előtti percekben kiderült, hogy pokoli hangulattól nem kell tartania Marco Rossi együttesének, a foghíjas lelátókon a szervezőknek aligha jelentett gondot, hogy a vírushelyzet miatt előírt másfél métert betartassák a helyi szurkolókkal. Ezzel együtt az első percekben mégis idegesnek tűnt a magyar csapat, a találkozó elején ugyanis a bolgárok már a labdakihozatalnál igyekeztek megzavarni, a „Gyere, segíts neki!” ukáz nem véletlenül hangzott el előbb Gulácsi Péter, majd Lang Ádám szájából. Idővel aztán szerencsére megnyugodott a magyar válogatott, a maréknyi bolgár B-közép által kántált rigmusok közepette egyre többet birtokolta a labdát. Az első negyedóra végén felhangzott a füttyszó a hazai közönségtől.

A magyar füleknek milyen szépen csengő, harsány fütty volt ez! A tizenhetedik percben ugyanis a koronavírus-járvány miatti karantén következtében Salzburgban ragadó Szoboszlai Dominik helyén szerepet kapó Kalmár Zsolt szöglete után Willi Orbán juttatta a hálóba a labdát, így a magyar válogatottnál volt az előny. A középső védő múlt hétvégén az idényben először kapott lehetőséget a Leipzigben, és szerencsére Szófiában ott folytatta, ahol a Schalke elleni bajnokin abbahagyta: ismét a hálóba talált. Más kérdés, hogy mindössze néhány másodpercnek kellett eltelnie, hogy a füttyszó már lelkes tapsba csapjon át, Gulácsi Péternek ugyanis a léc alól kellett kitolnia Todor Nedelev életerős löketét, majd nem sokkal később Galin Ivanov próbálkozásából ment a labda a bal alsó sarok mellé.

Bár a bolgárok távolról sem adták fel, az eredmény miatt a kispadok előtt állva vezénylő szövetségi kapitányok közül így is Marco Rossi lehetett nyugodtabb, kollégájának ugyanis az első fél óra végén kényszerűségből kellett cserélnie. Az apróbb tüskék után egyébként is sokat állt a játék, más kérdés, hogy a félidő végén a hazaiak futballoztak veszélyesebben. Előbb az egészen a saját tizenhatosáig visszasprintelő Sallai Roland mentett hatalmasat becsúszva a lőni készülő Cicinho elől, majd ismét a magyar kapus bravúrjára volt szükség. Ezt követően a 39. percben az eredményjelzőn megjelenő „Lehetséges büntető felülvizsgálata” felirat okozhatott némi riadalmat – szerencsére azt is megúszta a magyar válogatott. Az első játékrész ráadásában aztán Gulácsi Péter a második hatalmas védését is bemutatta, s ezután nem véletlenül pacsizott Szalai Attilával: a hazai helyzet előtt meglehetősen határozatlan magyar hátsó alakzat rendkívül sokat köszönhetett a Leipzig kapusának.

A második félidő pedig nem is kezdődhetett volna szebben. Ha már Szoboszlai Dominik nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, Kalmár Zsolt állt a labda mögé egy szabadrúgásnál, és amíg a többség beívelésre számított, a DAC középpályása kapura lőtt. Az eredmény: síri csend a stadionban. A második játékrészre kifutó bolgárokat még megtapsoló nézők vélhetően nem hittek a szemüknek, a sorfalon megpattanó, bal alsó sarokra tartó lövés ugyanis Plamen Ilievet is meglepte, és a hálóban kötött ki. Nem volt mit szépíteni: innen már csak a magyar válogatott veszíthette volna el a meccset (0–2).

A második gól után a „Gyerünk, gyerekek, keményen, nem engedünk semmit!” kiáltás hangzott fel a magyar középpályáról, csakhogy ez a keménység a játékvezető szerint túlzottra sikeredett, így a bolgár válogatott akkor jutott büntetőhöz, amikor a legkevésbé sem volt benne a gól a játékában. A bosszankodást aztán felváltotta az öröm, s óriási kő gördült le a magyar szívekről, amikor a VAR-visszajátszást követően a lengyel játékvezető szabadrúgásra változtatta az ítéletét, a tizenhatos előteréből kapura küldött labda pedig a léc fölé szállt.

A folytatásra a bekötözött fejjel lekocogó Szalai Ádámot a fehérvári Nikolics Nemanja váltotta fel, majd a félidő közepén klubtársa, a magyar válogatottban Szófiában bemutatkozó Loic Nego is pályára lépett. A magyar válogatott ekkor igyekezett lassítani a játékot, próbálta megbecsülni a labdát, a célt, hogy a bolgár válogatottat távol tartsa kapujától, elérte. Negyedórával a vége előtt aztán az utolsó szálakat is elvarrta a magyar együttes: a szintén csereként pályára lépő Hangya Szilveszter előbb megúszott egy VAR-visszajátszást, majd tökéletesen ívelt Nemanja Nikolics fejére, aki nem tévesztett, ezzel bebiztosította a magyar győzelmet (0–3).

A legelkeseredettebb nézők nagyjából ekkortájt indultak hazafelé – ők már nem láthattak a hajrában esett szépítő gólt –, míg a magyar játékosok még a lefújás utáni percekben is a gyepen örültek. 1–3

Volt miért, a válogatott magabiztos győzelmével életben tartotta a reményeket, és november 12-én a Puskás Arénában az Európa-bajnoki részvételért játszik Izland ellen.

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Nem érzem úgy, hogy az eredmény hűen tükrözné a játékot. A magyar válogatott nem volt ennyivel jobb, de a momentumokat jól ragadta meg. Ha a fordulópontokra gondolok, röviden azt mondhatom, egyszerűen a gólok maguk voltak azok” – kezdte értékelését a bolgár szövetségi kapitány, Georgi Dermendzsievaki a bolgár újságírók kérdésére hozzátette, a vereségben talán azt érzi a legbosszantóbbnak, hogy a magyar válogatott szinte minden helyzetét gólra tudta váltani csapata ellenezzel szemben az övéi nem voltak elég higgadtak sokszor.

„Az volt a feladatom, hogy megpróbáljam a lehető leghiggadtabb állapotban tartani a csapatot, csökkenteni a rájuk nehezedő nyomást. Lehet, ezt nem sikerült maradéktalanul megoldanunk és ez az én felelősségem is. Természetes, rég vártunk erre a meccsre, rég vártunk egy olyan lehetőségre, mint ez a meccs volt, és ez nagyobb nyomást is jelentett, mint egy átlagos találkozó velejárói.”

„Keményen kell dolgoznunk tovább. Megvan a csapatunk, amivel érdemes dolgozni. Tele vagyunk fiatalokkal, akik ha megfelelő mennyiségű játékidőt kapnak, képesek lehetnek megugrani azt a szintet, ahová vágyunk” – tekintett előre a bolgár tréner.

A 65 éves szakember értékelése végén – újságírói kérdésre – a két videobíró által visszanézett tizenegyes-szituációra és összességében a VAR-működésére is kitért.

„Még szép, hogy szerettünk volna tizenegyeseket kapni, ezekből gólt szerezni. De nem volt szerencsénk ezekkel a helyzetekkel. Kár lenne a játékvezetésre vagy a döntésekre mutogatni” – adott diplomatikus választ Dermendzsiev, aki hozzátette, az rajtuk múlt, hogy a többi helyzetükből nem sikerült elég gólt szerezniük.

„Nem éreztem túl jól magam a meccs kilencven perce alatt. A csapat nem épp úgy játszott, ahogyan a legutóbbi meccseken. Tudom, több volt a nyomás, ez pedig több apró technikai és egyéni hibához vezetett. Nem tudtunk úgy játszani, mint amilyen minőség van bennünk. Tudom, Péter hozta ma a legjobb formát mindannyiunk közül a pályán. De… ez az, amivel nem kell igazán foglalkoznunk utólag. Soha, egy csapat sem tud úgy meccset nyerni, hogy nem szolgál rá. Megszenvedtünk ezért. Szenvedtünk, küzdöttünk, dolgoztunk egymásért, a sikerért és megtettük azt a lépést, amire nagyon vágytunk. Ugyanakkor, persze, a játékban el kell ismerni, nem a legjobb irányt vettük” – kezdte Marco Rossi.

Hozzátette, készültek arra, hogy kevés helyzetből is meg kell tudni oldani a mérkőzést. Szoboszlai Dominik hiánya nem kedvezett előzetesen a pontrúgásoknál, de Kalmár Zsolt ismét bizonyította, hogy ilyen szempontból is lehet rá számítani.

A játék képét illetően kiemelte, néhol a korábban látott agresszió hiányzott a válogatott játékából. Időről időre a bal szélen került bajba a csapat, ahol a bolgár válogatott védője egészen extra támadómunkát és futómennyiséget mutatott be.

Gulácsi Péter mosolyogva idézte fel az első félidő végi bravúrját. „Sokkal jobban kellett volna levédekeznünk a szituációkat, remekül jött középre a labda, jó volt a befejezés is, volt szerencsém is. De ettől boldog egy kapus, sikerült hozzátennem a csapat teljesítményéhez, ráadásul kulcspillanatban, az első játékrész lefújása előtt. Ahogyan az edző is mondta, nem volt a legjobb meccsünk, fejlődnünk kell még.”

„A legfontosabb, hogy megvan a győzelem, ez óriási öröm az öltöző számára. Igen, ma nem játszottunk jól, de volt már olyan a múltban nem egyszer, hogy hiába mi voltunk a jobb csapat, nem sikerült nyerni. Most megvan a siker. A nap végén igazából csak ez számít. Folytathatjuk, készülhetünk a playoffdöntőre az Európa-bajnokságért” – tette hozzá a válogatott egyese.

Rossi a Nemzeti Sport kérdésére Szalai Attila teljesítményéről külön is beszélt.

„Mindig panaszkodnak, ha az edző nem nyúl hozzá a fiatal játékosokhoz, számomra jelenleg Szalai Attila az a futballista, akit a leginkább el tudok képzelni a bal oldali középső védőként, mert ő az egyetlen ballábas ezen a poszton. Nagy utat tett meg, két éve Mezőkövesden játszott, most pedig Cipruson szerepel, és már Bundesliga klubtól is kapott ajánlatot. Aligha lehet rossz játékos, ha Németországból keresik, a világ egyik legjobb bajnokságából. S jegyezzük meg, a Bundesligát nem csak a Bayern teszi a világ egyik legjobbjává, ott van a többi klub is, például a Leipzig – bökött fejével Gulácsi felé. – Egy fiatal játékosnak bizalomra van szüksége. Ez sosem egyszerű helyzet, ha a fiataloknak szavazok bizalmat, megkérdőjelezik, miért teszem be, ha nem teszem be, az a probléma. Emlékszem, amikor Marcello Lippi megnyerte a világbajnokságot Olaszországgal, majd az emberek elkezdték kritizálni. Hogy lehet ez, az ember egyszerűen nem értette, hogy miért. Ez a szövetségi kapitányi poszt egyik legnagyobb kényelmetlensége, hogy valójában mindenki jobb szövetségi kapitány – így van ez mindenütt, Magyarországon, Olaszországban, mindenütt.” 

Bolgár–magyar: a bolgár lapok bíróznak, katasztrófát és őrült edzőt emlegetnek

A találkozót követően rendkívül negatív hangulat uralkodik a bolgár sajtóban – a lapok edzői és játékvezetői hibákat, balszerencsét és katasztrófát emlegetnek.

novosport.com rögtön a játékvezetővel kezdi összefoglalóját: „Katasztrófa! Őrült edző és balszerencse okozta a gárda vesztét. A lengyel bíró, Szymon Marciniak több téves ítéletet is hozott, ami beárnyékolta az összecsapást” – taglalja a portál, hozzátéve, hogy a hazaiaktól elvettek egy büntetőt a VAR miatt.

„Bulgáriának több lehetősége akadt, de Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány furcsa döntései és a magyarok hatékonyabb játéka vereséghez vezetett. A vendégek ennyire hatékonyak még sosem voltak, négy említendő lehetőségükből három is bement, hátul pedig a kapusuk (Gulácsi Péter – a szerző) két alkalommal is bravúrral védett.”

gong.bg is „bírózott” egy sort.

„Bulgária reményei szertefoszlottak a 2020-as Eb-t illetően, a játékvezető a magyarokat segítette” – olvasható.

„Ez a mérkőzés Szymon Marciniak botrányos játékvezetéséről marad emlékezetes. Az 56. percben elvett tőlünk egy büntetőt, majd két teljesen nyilvánvaló szabálytalanságot is elnézett, amit a magyarok a saját tizenhatosukon belül követtek el. A bolgár csapat jól játszott, több helyzetet alakított ki, de a nagy egyéni hibák többször is kapott gólhoz vezettek.”

A gong.bg sem ment el Dermendzsiev hibái mellett szó nélkül, s kiemeli, hogy a bolgár szövetség alelnöke, Atanasz Furnadzsiev élesen kritizálta a kapitányt, mondván, teljesen érthetetlen döntést hozott azzal, hogy három fontos játékosát is kihagyta a kezdőből.

„Egyértelmű, ennek a csapatnak még időre van szüksége, de vannak fiatal és jó játékosaink, sajnos azonban az edzői stáb valamiért csak csereként számított rájuk. Ez a vereség nem csupán a balszerencse számlájára írható” – fejezte ki elégedetlenségét Furnadzsiev.

sportal.bg is említést tett a bíró megkérdőjelezhető döntéseiről, hozzátéve, hogy az eredmény csalóka.

„Nagy kár, mindennek vége, Bulgária ezúttal sem lesz ott az Európa-bajnokságon! Az »oroszlánok« nagy esélyt szalasztottak el, hogy ismét szembenézhessenek Izlanddal. A végeredmény nem tükrözi a pályán látottakat, a játékvezető nem teljesített »meggyőzően«, a személyét ráadásul a hazai szurkolók már a meccs előtt is megkérdőjelezték. Noha Dermendzsiev összeállítására is lehetne mutogatni, rossz döntései ellenére sem érdemelt ilyen sorsot a válogatott.” 

A duma.bg kiemeli: a magyarok rendkívül célravezetően futballoztak, első három, kaput eltaláló kísérletükből egyaránt gól született, igaz, az első két kapott találatot egyéni baki előzte meg a hazaiak részéről.

„Halott álom!” – írja a 24chasa.bg.

„Bulgária jól játszott, helyzeteket dolgozott ki, ám hátul könnyelmű volt. Most nézhetjük televízión, ahogy a magyarok Izlandot fogadják a playoff sorsdöntő meccsén.”

Az oldal kiemeli Gulácsi Péter bravúrjait, s megemlíti a VAR által szabadrúgásra módosított büntetőt is, ám a többi portállal szemben nem ír bírói hibákról.

„Magyarország összetörte az Eb-ről szőtt álmainkat” – olvasható a segabg.com vezető anyagában.

„Az év legfontosabb mérkőzésén csapatunk 3–1-re kikapott Magyarországtól. Az eredmény ellenére a gárda jól játszott, de balszerencséje volt. A magyarok ezzel szemben »halálpontosak« voltak, három kísérletükből három gól született, az első kettőt védelmi hiba előzte meg. A vereséggel biztossá vált, hogy együttesünk, ahogy 2004 óta mindig, ezúttal is lemarad az Eb-ről.”

A segabg.com úgy fogalmaz, hogy Dermendzsiev szövetségi kapitány „egyelőre” marad az alakulat élén, ám a szerződése április végén lejár, és a hosszabbítást a szövetség a playoffszerepléshez kötötte. Hozzáteszik: Emil Kosztadinov, a szövetség elnökségi tagja úgy reagált a kapitány jövőjét firtató kérdésekre: „Alszunk rá egyet, aztán meglátjuk.”

A trud.bg teljes összeomlást emleget.

„Teljes összeomlás, Bulgária nem megy az Eb-re.”

„Újabb nagy torna, amit nélkülünk rendeznek meg. A régóta várt »elődöntő« több mint egy évtized után a nemzeti csapat legfontosabb meccse volt, de ismét csalódnunk kellett. A korán kapott gól és a balszerencse csak mellékes oka volt a vereségnek. Úgy tűnik, a VAR is hátat fordított nekünk, a második félidőben három olyan kétes szituáció is volt, ami büntetőhöz vezethetett volna, de egyiket sem ítélték meg a javunkra.” 

A dnevnik.bg „szerencsétlen vereségről” ír, rámutatva, hogy a magyarok négy, kaput eltaláló próbálkozásukból három gólt szereztek, Bulgária ezzel szemben rendre hibázott a befejezéseknél. A portál Willi Orbán villanása kapcsán azt írja: „A magyarok találata rámutat a bolgár csapat gyengéjére, zsinórban a harmadik meccsén is pontrúgás után kapott gólt.”

A football24.bg pedig csalódottan vette tudomásul, hogy nem sikerült megtörni a bolgárok 16 éves „átkát”: „Magyarország visszarántott minket a valóságba, az Európa-bajnokság ismét délibáb maradt!”

„Nem voltak jobbak a magyarok, de mivel éltek a lehetőségeikkel, megnyerték a találkozót – olvasható. – A vereséggel eldőlt, hogy a válogatott 16 év után sem lesz ott egy nagyobb tornán, ami sokat elmond az országunk labdarúgásáról.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Nem Izland most a legeslegnagyobb ellenfél.

  90+5.

  PERC
  Budapesten ünnep a belvárosban, fáklya, füst, öröm, ünnep, éneklés. Azért mindenki vigyázzon magára és a többiekre is!

  90+5.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós.

  90+5.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  90+5.

  PERC
  A következő megálló: Budapest. Ellenfél: Izland!

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! 1–3

  90+5.

  PERC
  Mezőnyharc, hazai passzolgatással.

  90+4.

  PERC
  Sallai is a földön.

  90+1.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90+1.

  PERC
  Deszpodov nagyot rúg Orbánba, de nincs baj, Cicinho lába jobban fáj.

  89.

  PERC

  89.

  PERC
  Szép hazai kontra, Botka mellől Jomov középről, 15-ről jobbal szépen ellőtte a labdát a vetődő kapus mellett.

  88.

  PERC
  GEORGI JOMOV a bal alsóba lő, 1–3!

  88.

  PERC
  Gazdag Dániel odarúg becsúszva Terzievnek, sárga lap.

  83.

  PERC
  Deszpodov beadása Gulácsié.

  82.

  PERC
  Fiolát Botka Endre váltja. Közös pont Rossival: Kispest.

  82.

  PERC
  Nagyot Gazdag Dániel…

  82.

  PERC
  A helyi műsorközlő szerint Sallai rúgta a gólt, bár nyilván ez a bolgarokat most csöppet sem zavarja.

  81.

  PERC
  Jankov még sohasem szerepelt a felnőttválogatottban. Korábban azt mondta, a kanadai és a bolgár válogatott közül azt választja, amelyik előbb hívja meg.

  81.

  PERC
  Sallai távolija nem pontos.

  80.

  PERC
  Sőt, néhányan olléznak magyar labdajáratás közben.

  80.

  PERC
  Kínjukban hangosan röhögnek a hazai drukkerek, amikor egy-egy játékosuk rossz megoldást választ, vagy elpattan tőle a labda.

  80.

  PERC
  Előbbi török származású. Jankovra – aki Kanadában született, s szerepelt az észak-amerikai ország korosztályos válogatottjában is – eredetileg az U21-es együttesben számítottak volna, ám jó teljesítményével felhívta magára a szövetségi kapitány figyelmét. A bolgár sajtó által tehetségesnek tartott futballista kilenc tétmérkőzésen játszott ebben az idényben a Ludogorec színeiben, összesen két gólpasszt adott.

  80.

  PERC
  Nedelevet pedig Dominik Jankov váltja.

  79.

  PERC
  Kraev le, Iszmail Isza Musztafa be.

  78.

  PERC
  Gulácsi kikapja a jobb alsó elől Nedelev ballábas, 22 méteres lövését, vetődve.

  77.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  76.

  PERC

  76.

  PERC
  Jó hír, sok hazai drukker elindul hazafelé.

  76.

  PERC
  Fehérvári összjáték, magyar siker.

  76.

  PERC
  KÉSZ, DUDÁLT A BŐRGYÁR, HANGYA BAL OLDALI BEADÁSÁT NIKOLICS NEMANJA A BAL ALSÓBA FEJELI AZ ÖTÖSRŐL, FÉLMAGASAN. 0–3!

  75.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nikolics (0–3)
  74.

  PERC
  Mafia, mafia! – kiabálják a bolgar szurkolók.

  73.

  PERC
  Hangya ellöki Deszpodovot az ötös bal sarka előtt, nyújtott kézzel, de megússzuk ezt is. Ki sem megy a lengyel játékvezető a VAR-hoz!

  72.

  PERC
  Fotók: Szabó Miklós.

  72.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  70.

  PERC
  Kalmárt pedig Hangya Szilveszter váltja.

  69.

  PERC
  Holender le, Loic Nego be.

  69.

  PERC
  Válogatott: a románok legyőzésétől a csehszlovákoktól elszenvedett vereségig – tíz döntő ütközet.

  68.

  PERC
  Kalmár kornere után Holender ballal egy védőbe lő 18-ról.

  68.

  PERC
  Újoncavatás lesz.

  67.

  PERC
  Eközben Izland és Románia…

  67.

  PERC
  A románok közben kaptak és el is végeztek egy büntetőt.

  67.

  PERC
  Kalmár rosszul adja be.

  66.

  PERC
  Nikolics beadását Cicinho elsodorja a kapusa előtt, szöglet.

  65.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  65.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  64.

  PERC
  A 27 esztendős balhátvéd Bulgária legutóbbi két mérkőzésén is a legjobbak közé tartozott. Kilencven százalék feletti pontossággal passzolt, párharcainak több mint hatvanöt százalékát megnyerte. Fáradhatatlanul robogott fel-alá, a támadásokból és a védekezésből is kivette a részét. Az írek ellen szerzett gól előtt ő szerzett labdát, és passzolta középre a gólpasszt adó Todor Nedelevnek.

  64.

  PERC
  Orbán lába összeakad az ötös bal sarka előtt Nedjalkovéval… tovább. Helyes.

  62.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós.

  62.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  60.

  PERC
  Nedjalkov bal oldali beadása is Orbáné.

  60.

  PERC
  Nedelev jobb oldali szabadrúgását kifejeli az ötös előtti pogó tetejéről Orbán.

  58.

  PERC
  Szalai Ádámnak nem ment ma, Nikolics Nemanja váltja.

  58.

  PERC
  Régi ismerősünk.

  57.

  PERC
  Karagaren le, Kiril Deszpodov be, ékcsere.

  57.

  PERC
  Kraev azért ráerősít picit, jobbal, kissé balról, 20 méterről nem sokkal lő a bal felső fölé. Egy fél méterrel sem.

  57.

  PERC
  Egyelőre, tegyük hozzá, ismerve a magyar (futball)történelmet.

  56.

  PERC
  MONDJUK KI: ESŐISTEN MA A BOLGÁR VÁLOGATOTTAT SIRATJA.

  56.

  PERC
  Nem, a VAR szerint könyökös a könyökös, de csak szabadrúgás.

  56.

  PERC
  A VAR szerint is?

  56.

  PERC
  11-es, jogos?

  54.

  PERC
  Na, ez nem hiányzott, sárga Lang Ádámnak, és büntető a hazaiaknak. Lang abszolúte fölöslegesen elenged egy ívelést maga mögé, majd még fölöslegesebben bal könnyökkel ellöki a támadót…

  53.

  PERC
  Sigér bedob egy cselt a jobbon, jobbal szépen ad be, Sallai hétről jobbal az eléfekvő Terzievbe lő! Egy csel kellett volna, utólag.

  52.

  PERC
  Orbán a 15.-en a negyediket.

  52.

  PERC
  Kalmár a 19. válogatott meccsén az 1. gólját szerezte.

  51.

  PERC
  Cicinho nagyon rendes, nem bántja Szalai Á. fejét, ballal bokán cserdíti.

  50.

  PERC
  Vissza fog térni. Hátul Orbán, elöl Szalain turbán.

  50.

  PERC
  Szalai Ádámot még mindig ápolják, a feje vérzik. Kötés.

  48.

  PERC

  47.

  PERC
  A felugró Karagarenen pattant meg a labda, ha jól láttuk.

  47.

  PERC
  Kissé jobbról, 27-ről, jobbal a bal alsó sarokba lő egy szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, majd megcsusszant a vizes füvön, nem ért oda a vetődő hazai kapus. 0–2!

  47.

  PERC
  CSODAKEZDÉS, KALMÁR ZSOLT: GÓLPASSZ UTÁN GÓL, NULLA KETTŐ, EMBEREK!

  47.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Kalmár (0–2)

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  45.

  PERC
  Szalaira ráfekszik egy jobb oldali beadás után Bozsikov, szabadrúgás és ápolás.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Fotó: Szabó Miklós

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  A magyar labdarúgás már erősebb a bolgárnál – Ferenczi István.

  FÉLIDŐ

  Keveset, de pontosan passzolunk.

  FÉLIDŐ

  transfermarkt

  FÉLIDŐ

  Nagy Ádám még nem ütközött ma senkivel.

  FÉLIDŐ

  Páran kivonják magukat a párharcokból (eredményességi százalék).

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  A passzok száma

  FÉLIDŐ

  transfermarkt

  FÉLIDŐ

  uefa.com

  FÉLIDŐ

  espn.com

  FÉLIDŐ

  Szegény Trifon Ivanov pedig már elhunyt…

  FÉLIDŐ

  Eközben Lecskov…

  FÉLIDŐ

  BŐVEBBEN ITT!

  FÉLIDŐ

  Persze nemcsak Sztoicskov miatt szárnyalt a bolgár válogatott, a vb álomcsapatába a középpályás Kraszimir Balakov is bekerült, és a németek ellen csukafejessel győztes gólt szerző Jordan Lecskov vagy a később Bayern Münchenben is futballozó Emil Kosztadinov is klasszis játékosnak számított.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  A bolgár labdarúgás 26 évvel ezelőtt, 1994-ben volt a csúcson. A válogatott az amerikai világbajnokságon a csoportkörben 2–0-ra legyőzte Argentínát, a nyolc között a címvédő németeket búcsúztatta, és a 4. helyen zárt. A csapat vezére, Hriszto Sztoicskov az argentinok és a németek ellen is betalált és az orosz Oleg Szalenkóval holtversenyben a legtöbb gólt szerezte a világbajnokságon (hatot). Az 1994-es év végén Aranylabdával jutalmazták az FC Barcelona csatárának a teljesítményét, amit a világbajnoki szereplés mellett annak is köszönhetett, hogy a klubjával tavasszal BL-döntőbe jutott. Az 1992-ben a Barcával BEK-győztes Sztoicskov a bolgár futball máig egyetlen aranylabdása.

  FÉLIDŐ

  Sztoicskovéktól indultak, ma nincs topligásuk – a bolgár futball hanyatlása.

  FÉLIDŐ

  Galabinov neve ugyanakkor nem került fel a hét eleji keretbe, és bár Georgi Dermendzsiev a hírek szerint szerette volna mégis behívni a koronavírus-járvány miatti fejlemények következtében, a külföldi együtteseknek már korábban el kellett küldeni a meghívókat.

  FÉLIDŐ

  A 31 éves, 190 centi magas csatár remekül kezdte az olasz élvonal 2020–2021-es kiírását, két meccs alatt háromszor talált be, ezzel – többek között Cristiano Ronaldóval és Romelu Lukakuval – holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

  FÉLIDŐ

  Mázli. A Serie A-ban szereplő Spezia nem engedte el Andrej Galabinovot.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Kép

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Az egy szem ék kétszer is egymaga maradt a kapunk előtt, mindig nem menthet meg bennünket és csapatát Gulácsi!

  45+3.

  PERC
  Szala Á. ment egy korner után, de jegyezzük meg, emberfogásunk néha borzalmas!

  45+2.

  PERC
  Cicinho jobb oldali, jobblábas beadását zseniálisan húzza maga mögött kapura jobbal. Kraev két lépésről, a bal alsó elől, a már elfekvő kapus bal lábbal véd.

  45+1.

  PERC
  GULÁCSI, GULÁCSI, GULÁCSI! Az év védése!

  45+1.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  45+1.

  PERC
  Most Nedelev szabadrúgását nem éri el Kraev, Szalai A. mellett.

  45+1.

  PERC
  Bozsidar Kraev (Midtjylland). A 23 éves támadó a bolgár válogatott legveszélyesebb futballistája a kapu előterében. A Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutott klubjában általában támadó középpályásként számolnak vele, a nemzeti együttesben viszont többnyire csatárt játszik. Szerepköre Szalai Ádáméhoz hasonló. Megtartja elöl a labdát, majd befejezi a támadásokat. Írország ellen ő szerezte Bulgária gólját.

  45.

  PERC
  A Botev Plovdiv ásza.

  45.

  PERC
  Nedelev. A 27 éves támadó középpályás felel a támadások felépítéséért az ellenfél térfelén, de a kapu elé is odaér, így akár be is fejezheti az akciókat. A bolgárok legutóbbi két mérkőzésén ő teremtette a legtöbb helyzetet, az Írország elleni döntetlen során gólpasszt adott. Jól bánik a labdával, remek technikai képzettségű futballista. Kulcsfontosságú lehet, sikerül-e kivenni a játékból.

  45.

  PERC
  Jomov passza után hárman is lesre futnak.

  43.

  PERC
  Ismét egyre jobban kezd esni.

  42.

  PERC
  De kár érte, Sallai remekül emel Kalmár elé, aki ballal feladja a kapusnak a labdát az ötös bal sarka elől.

  39.

  PERC
  Cicinho a földön, kirúgja a labdát Holender.

  39.

  PERC
  Eközben Izland és Románia…

  38.

  PERC
  GULÁCSI! Nedjalkov balról a bal, azaz a túlsó sarok elé ível, két lépésről kapura fejel Nedelev, de szépen zárja a szöget a kapusunk!

  38.

  PERC
  Szalai A. nem figyelt, Gulácsi jobb lábbal azonban védeni tudott.

  37.

  PERC
  Kraev körömpasszát rosszul találja el 12-ről Karagaren.

  37.

  PERC
  64 százalékban a mienk a labda, 3-3 kapura lövés, 3, ill. 4 szabálytalanság.

  36.

  PERC
  Nedjalkov bal oldali beadása után Sallai ment bevetődve a 16-os és Cicinho elől!

  35.

  PERC
  Sigér megindul, de hosszú az Orbán-passz, kirúgás.

  33.

  PERC
  Ennek örömére Szalai A. nagyot rúg Karagarenbe. Ápolás.

  33.

  PERC
  Jomov támadó mindenes, újonc, a nyáron igazolt a Szlavijától a CSZKA Szófiához.

  32.

  PERC
  Szalai Attilát lecselezi a jobbon Karabeljov, Holender sem állítja meg Cicinhót, a beadásra kivetődik Gulácsi.

  31.

  PERC
  Ivanov nem tudja folytatni, Georgi Jomov váltja.

  30.

  PERC

  29.

  PERC
  Ivanovot ismét ápolni kell, a jobb combja fáj.

  28.

  PERC
  Ivanov anno 15 meccsen 5 kanadai pontig jutott a Haliban.

  26.

  PERC
  Kraev passzát ballal milliméterekkel lövi Orbán elől a bal alsó mellé Ivanov, 15-ről, jobbal! HAZAI HELYZET.

  23.

  PERC
  Gulácsi szépen jön ki Kraev fejesére Karagaren elé.

  22.

  PERC
  A magyar labdajáratásnál felharsant az első füttyszó.

  22.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  22.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós.

  21.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  20.

  PERC
  Szép hazai akció, Cicinho beadását szépen és jó helyre fejeli ki a kapu elől Orbán.

  20.

  PERC
  Ivanov beadása Gulácsié, Szalai Á. takarít.

  19.

  PERC
  Nagy kifejeli a jobb alsó elől fölöslegesen Malinov emelését. Ajándékszöglet.

  19.

  PERC
  Hopp, Gulácsi kikapja a léc alól Nedelev ballábas, 24 méteres bombáját. Iliev passzolt elé.

  18.

  PERC

  18.

  PERC
  Bizony, gól a gól!

  18.

  PERC
  Még megvarozzák az esetet, de esélytelen, ez gól lesz.

  18.

  PERC
  Bozsikov fogta rosszul Orbánt, a hazai csk.

  17.

  PERC
  IGEN, IGEN, IGEN, VEZETÜNK, Kalmár balról jobbal adja be a szögletet, az ötösről WILLI ORBÁN mellel a jobb alsóba tereli a labdát. Ilyen gól nincs is, de soha jobbkor nem születhetett volna. 0–1!

  17.

  PERC
  Szalai A. passza után Kalmár a balon kiharcol egy kornert.

  16.

  PERC
  Szalai II emel Szalai I elé, aki visszapasszol Kalmárnak, ő nem mer lőni jobbal 20-ról, Sallaihoz passzol, akit szerel Terziev.

  14.

  PERC
  A bolgár drukkereknek időnként azért megjön a hangjuk, a himnuszuk utáni percekben egészen sokan szivárogtak még be a lelátókra, a 10. perchez érve körbenézve a stadionban nem is annyira elképzelhetetlen, hogy összejön, összejött az a 2000 eladott jegy, amit a helyi szövetség részéről reggel reméltek. Jobb, mintha üres lenne a 44 ezres bolgár aréna, de igazi futballhangulat így sincs. Reméljük, nem is lesz okuk nagyobb tombolásra, ünneplésre a folytatásban sem.

  13.

  PERC
  Az akció előtt Szalai A. szépen szerelte a 16-os előtt Kraevet.

  13.

  PERC
  Helyzet, Cicinho ment az ötös bal sarka és Kalmár elől Sallai keresztpassza után. Talán lőnie kellett volna Sallainak az ötös jobb sarkának előteréből.

  12.

  PERC
  Cicinho megindul a jobbon, Holender ment előle remek becsúszással, a 16-os bal sarka elől.

  10.

  PERC
  Kontra, Nagy ment azonban szépen Nedjalkov passza után Kraev elől.

  10.

  PERC
  Kalmár bal oldali beadása éppen rajta pattan meg, jő a hazai kapus egy szörnyű harci ordítás közepette.

  10.

  PERC
  Hat éve pedig 3.4 millió euróért a Santos!

  10.

  PERC
  Nem a volt realos Cicinho, nyilván, csak névrokon, 31 éves, ez a 2. válogatottsága, 900 ezer euróért vette a Ludogorec.

  10.

  PERC
  Szalai Á. megküzd Cicinhóval, de alulmarad.

  5.

  PERC
  Ivanov megelőzi Fiolát Nedjalkov bal oldali, ballábas beadása után, de csak gyertyát fejel.

  5.

  PERC
  Karabeljov odarúg Szalai Attilának, szabadrúgás nekünk.

  3.

  PERC
  Azért akik kijöttek, viszonylag lelkesek, az előbb percekig szólt egy rigmus, a teljes stadion beszállt.

  2.

  PERC
  Nedelev ballal 30-ról jócskán a léc fölé lő.

  1.

  PERC
  Orbán bemutatkozik Ivanovnak, szabadrúgás. Az egykori haladásos a földön.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A mieink tiszta pirosban, a hazaiak fehér mezben és zöld nadrágban.

  Sokan jöttek be a lelátókra a hazai himnuszra, érdekes.

  Jó 1000 néző a stadionban, belehúz azért a hazai B-közép megjelent része.

  A pályán a csapatok, Himnusz!

  Magyarország 1971-ben győzött legutóbb. A 2016-os Eb-re Bulgária nem jutott ki, a magyar csapat viszont a pótselejtező során kvalifikálni tudta magát. A 2020-es Európa-bajnokság selejtezői során az A-csoport illetve az E-csoport negyedik helyén végeztek a csapatok. Hazai pályán a házigazda 1–1–2-vel zárt, míg a magyar válogatott idegenbeli mérlege pedig 1–0–3 volt.

  A két csapat eddig tíz tétmeccset játszott egymással, a bolgárok kettőt, míg a magyarok hetet nyertek meg, az egyetlen döntetlen 2005-ben volt Budapesten. Még ugyanebben az évben Bulgária vb-selejtezőn 2–0-ra múlta felül a mieinket, azóta nem mérkőztek meg a felek.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Szabó Miklós.

  Alig érte el Szófia ingerküszöbét a mérkőzés. Ugyan a szerda esti döntés értelmében 4000 helyett akár 8500 jegyet is eladhattak volna, jó, ha 2000 néző lesz a Vaszil Levszki Stadionban. Ezért az időjárás csak kis részben hibáztatható, a bolgár drukkerek hónapok, sőt évek óta feszült viszonyt ápolnak a helyi szövetséggel, rendszeres a válogatott meccsek bojkottálása és a szándékos lelátói rendbontás. Mint a városban többen is mesélték a Nemzeti Sport stábjának, a helyiek nem a futballt, csak a válogatottjukat nem szeretik – az újabb és újabb csalódások miatt szinte teljesen kiábrándultak a nemzeti csapatból – ha a CSZKA vagy a Levszki játszana fontos tétmeccset, jó eséllyel elkapkodták volna a belépőket.

  A bolgár B-középnek ez lehet az indulója: Nélkülem…

  Egy kis bolgár csoport közben szurkolásba kezdett, de hangjuk elveszett a kongó stadionban – jelentik a helyszínről.

  Teljes nyilatkozat ITT

  – Milyen emlékei vannak a magyar futballról?
  – Ki ne ismerné a régi, erős magyar válogatottat, a Puskás Ferenc vezette csapatot? Láttam pár gólját, és az valami egészen különleges szint, amit képviselt.

  – De mit vár a mai magyar válogatottól? És a bolgártól persze… Mi lesz csütörtök este Szófiában?
  – Arra számítok, hogy Bulgária győz. Sok sikert kívánok önöknek is, de nem ezen a meccsen…

  – Két éve már, hogy abbahagyta a játékot. Hogyan telnek a napjai mostanában? Olvastam, hogy az önéletírása angolul is megjelent.
  – Elvégeztem az UEFA A-tanfolyamot, és hamarosan elkezdem a pro-szintű kurzust, mert készen akarok állni az edzősködésre, ha úgy döntenék, hogy edző leszek. Van egy alapítványom, amely tehetséges gyerekeket támogat Bulgáriában különböző eszközökkel, mint az oktatás, a tehetséggondozás. A küldetésünk, hogy esélyt adjunk ezeknek a fiataloknak, hogy a kibontakoztathassák az adottságaikat, és hasznára lehessenek a világnak. És igen, megjelent az önéletírásom, My Way… címmel.

  A bolgár futball közelmúltjának legnagyobb alakja a Manchester United csapatánál 2008 és 2012 között 149 mérkőzésen 56 gólig jutó csatár, Dimitar Berbatov, hazája válogatottjának gólrekordere. A bolgár–magyar Eb-pótselejtező előtt Berbatov is exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

  Interjú a nagy Balakovval!

  – Mit gondol, mi a jelenlegi bolgár válogatott erőssége?
  – Jól ismerem a csapatot, remek, hatékony játékkal képes kirukkolni, de ugyanolyan váratlanul tud rosszul is teljesíteni. Biztosra veszem viszont, hogy a magyarok elleni mérkőzésen a szebbik arcát mutatja a társaság. A nagy tét ugyanis nem nyomasztólag, hanem serkentőleg hat rá. Hazai pályán irányítanunk kell, uralni a meccset. Tudom, nem lesz könnyű, mert a magyar együttest technikás labdarúgók alkotják. Szóval jár az elismerés Krisztiánnak és Imrének: büszkék lehetnek a csapatukra, kérem, ezt feltétlenül adja át nekik.

  – Klubcsapata, a szófiai CSZKA 1948 egy játékost ad a bolgár keretbe, Galin Ivanovot.
  – Tudom, miért éppen őt hozza fel, Galin ugyanis másfél éve még Magyarországon futballozott.

  – Igen, a Haladásban.
  – Rendkívül hasznos, rutinos középpályás. Sokat segít a fiataloknak abban, hogy megszokják a bolgár élvonal légkörét. Számítok a tapasztalatára, örülök, hogy bennünket választott. Újonccsapatunk nyolc forduló után a hatodik helyen áll a bolgár élvonalban. A legutóbbi két bajnokinkon szép eredményt értünk el, ettől még reálisan értékeljük a helyzetünket. Igyekszünk hazai nevelésű, fiatal tehetségekre építeni, akik később a válogatottban is megállhatják a helyüket. Szép szakmai kihívás, ezért is vagyok itt.

  Hogy szakmai alapon ítélhessük meg, mit várhatunk a csütörtöki Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőtől, részletes formamutatót készítettünk a magyar és a bolgár játékosok idénybeli fontosabb mutatói – meccsszám, gólok, gólpasszok – alapján.

  „Megmondom őszintén, Sallai Roland játéka nagyon tetszik, ezért őt próbálom követni” – kezdte viccesen Könyves Norbert a sajtótájékoztatót.

  „Nagy érvágás, hogy néhány játékos nem lehet itt a járvány miatt. Azt gondolom, hogy vannak olyan futballistáink, akik képesek lehetnek pótolni a hiányzókat. Több jó pontrúgónk van Szoboszlain kívül, majd meglátjuk, ki áll oda elvégezni a rögzített szituációkat” – mondta Sallai Roland.

  Hogy mit gondol Rossi az esélyekről? A körülményeket tekintve 50-50 százalékot adott Magyarországnak és Bulgáriának is…

  „Nem gondolom, hogy nyolcvanöt százalék esélyünk van a győzelemre. Az én őszinte véleményem az, hogy ötven-ötven százalék az esélye mind a két csapatnak. Ha jól játszunk, és a játékosaim betartják a taktikai utasításokat, akkor ezt megnövelhetjük, de a futballban nagyon sok olyan dolog történhet, amit nem tudunk kontrollálni. Az is problémát jelenthet, hogy a szurkolóink nélkül kell játszanunk idegenben, de persze nem kifogásokat keresünk. Azért megyünk, hogy megnyerjük a meccset, ennek ellenére a nyolcvanöt százalékot kicsit sokallom.”

  „Jó a labdarúgásnak, hogy a nézők visszatérhetnek. Jelen körülmények között szinte mindegy is, mennyien lesznek, a lényeg, hogy megvan az esélyük, hogy velünk együtt legyenek a mérkőzésen. Hosszú idő után lesz erre lehetőségünk, és ez is adhat némi pluszlökést” – tette hozzá.

  „Az egyik legfontosabb feladat jelen körülmények között az, hogy mindent elkövessünk azért, hogy a csapat csak a játékra koncentrálhasson. Ez lehet a kulcs, hogy a végsőkig higgadtak maradjunk. Ezen múlhat a győzelem” – tette hozzá a tréner, amikor a hazai pálya előnyéről, illetve a szervezés körüli változásokról, így például az utolsó pillanatokban elkezdett jegyértékesítésről, valamint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekről és teendőkről kérdezték.

  „Nem vagyok tökéletes állapotban, ez nem titok. Az orvosi stáb mindenben segített, hogy a lehető leggyorsabb legyen a felépülésem, és vállalhassam a játékot holnap. Hogy kezdőként vagy csereként, nem tudom, de ha szükség lesz rám, játszani akarok, remélem képes is leszek rá” – ezt már a válogatott sérülésből visszatérő csapatkapitánya, az Oroszországban légióskodó, 30 esztendős Georgi Kosztadinov.

  „A csapat körüli légkör remek, s bár vannak sérültjeink, az öltözőben mindenki bizakodó, a csapategység rendben van. Tudjuk, milyen fontos mérkőzés áll előttünk, és hogy most nem fér bele, hogy kifogásokat keressünk. Felnőtt úgy egy generáció, hogy nem látta a válogatottunkat nagy tornán játszani. Ezen most változtathatunk. Ez azonban nem lehet teher vagy béklyó. Hogy holnap ki fog kezdeni? Alakul az elképzelésem, de maradjon egyelőre titok” – így Georgi Dermendzsiev bolgár kapitány.

  További meccs előtti nyilatkozatok ITT!

  „Nagyon kemény ellenfél vár ránk, a kulcs talán a mentalitás lehet, felkészültünk az ellenfélből amennyire csak lehetett” – mondta Holender Filip.

  „Stresszes helyzet, természetesen. Az első perctől sok stresszel járt ez a pozíció, de ez az a meccs, amiért ennyit dolgoztunk. Sok fontos meccs volt már ez idő alatt. Tudjuk, hogy mindenki nagyon szeretné odahaza, hogy sikeresek legyünk, ezt szeretnénk mi is. Ez egy döntő számunkra, nincs második esély. Sokan kérdeznek róla, tudjuk, hogy mennyit jelent mindenkinek. Az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk, ezt garantálhatom” – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitány.

  Meccsnap előtti szófiai körkép és hangulatjelentés Babják Bencétől itt!

  Érdekes, olvasóink szerint kezdett volna Nego.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A helyszíni magyar szurkolótábor bemutatása ITT!

  „Nehéz időszak ez most. Sajnos úgy hozta az élet, hogy nem tudom segíteni a csapatot. De a távolból nagyon szurkolok azért, hogy novemberben közösen folytassuk a küzdelmet. Hajrá, magyarok!” – írta Szoboszlai a közösségi oldalán.

  Mint ismert, Szoboszlai Dominik nem léphet pályára a bolgárok elleni sorsdöntő mérkőzésen, mivel a Red Bull Salzburg nem engedi el őt. A keretből így kimaradó 19 éves középpályás üzent a válogatottnak!

  Meglesz a győzelem! – Dzsudzsák Balázs üzent a csapatnak.

  Fotó: Szabó Miklós.

  Nincs elérhető leírás.

  Igen, ennyi.

  Per pillanat kb. 250 drukker van a stadionban!

  Nem a pocsék idöjárás miatt, hanem mert nem érdekli a válogatott az embereket – érkezik a megfejtés a helyszínről az erősen foghíjas lelátóra.

  Kihagyja a ma esti találkozót Georgi Kosztadinov, a bolgár csapat kapitánya. A 30 éves védekező középpályás a bolgár válogatott egyik legmegbízhatóbb játékosa. Védekezésben a labdaszerzésekben jeleskedik, támadásban hatékonyan segíti a labdakihozatalt. Társai rendszeresen keresik a passzokkal, ő pedig annak érdekében, hogy megjátszható legyen, akár a középhátvédek vonalába is visszalép.

  Még szép, hogy gombfociban mi nyerünk!

  Mi már ezt is tudjuk, nyilván: kényszerítőkkel és fejesekkel verhető a bolgár válogatott.

  „Természetesen fontos az esti mérkőzés, de az élet nem áll meg egyik országban sem, mindegy, ki nyer vagy veszít” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Najden Todorov, a helyi sportújságíró-szövetség elnöke, valamint a 24 Csasza (24 Óra) című napilap újságírója. A kötetlen hangulatú beszélgetésen a bolgár labdarúgás jelenlegi problémái mellett a korábbi helyi klasszisok, Dimitar Berbatov és Sztilijan Petrov, valamint az Európai Labdarúgó-szövetség élére kelet-európaiként kinevezett Aleksander Ceferin példája is szóba került. Hozzátette: jelen körülmények között a bolgár szövetségben sem számolnak azzal, hogy a mérkőzésre szánt 8500 jegy mindegyike elkelhet, ugyanakkor reméli, jó hangulat lesz a Vaszil Levszki Stadionban, a futballnak ugyanis nagy szüksége van a drukkerek személyes jelenlétére – az szinte mindegy is, hogy hány ezer emberről van szó. CIKK ITT!

  Talán a fele sem!

  Állítólag nem lesz 8500 néző a pocsék időjárás miatt.

  Fotók: NPT.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Csöppet csöppes állapotban a sajtószektor.

  Nincs elérhető leírás.

  Kevés magyar szurkoló lesz a stadionban, az egyikük Richárd.

  A MAGYAR VÁLOGATOTT BULGÁRIÁBAN JÁTSZOTT MÉRKŐZÉSEI
  1934. március 25.: Bulgária–Magyarország 1:4 (vb-selejtező)
  1943. június 6.: Bulgária–Magyarország 2:4 (felkészülési mérkőzés)
  1948. november 7.: Bulgária–Magyarország 1:0 (felkészülési mérkőzés)
  1950. november 12.: Bulgária–Magyarország 1:1 (felkészülési mérkőzés)
  1953. október 4.: Bulgária–Magyarország 1:1 (felkészülési mérkőzés)
  1957. szeptember 15.: Bulgária–Magyarország 1:2 (vb-selejtező)
  1971. május 19.: Bulgária–Magyarország 3–0 (Eb-selejtező)
  1974. november 10.: Bulgária–Magyarország 0–0 (felkészülési mérkőzés)
  1975. június 7.: Bulgária–Magyarország 4–0 (olimpiai selejtező)
  2005. október 8.: Bulgária–Magyarország 2–0 (vb-selejtező)

  Hidegkuti Nándornak hívják a legutóbbi magyar gólszerzőt a bolgárok elleni idegenbeli válogatott mérkőzéseken.

  De: nemzeti csapatunk mérlege Bulgária ellen pozitív, ám 1957 óta nem tudott idegenbeli győzelmet aratni a bolgárok felett, s gólt sem szerzett legutóbbi négy találkozóján.

  Szóval magasan a léc.

  A két válogatott tétmérkőzésen két világbajnokságon (1962, 1966) és egy olimpián (1968) találkozott egymással: a chilei vb-n együttesünk 6:1-re nyert, a manchesteri találkozó sem jelentett gondot (3:1). Az 1968-as olimpia döntőjében a mieink 4:1-re győztek, s ezzel aranyérmesek lettek.

  Szép emlékeink vannak azokról a bolgárok elleni meccsekről, amelyeket világbajnokságon vagy olimpián rendeztek.

  Videó: égő vonat, felpofozott bíró, magyar győzelem – az első vb-selejtező helyszíne. SZOMSZÉDOLÁS.

  A mérkőzésre 8500 néző léphet be.

  Fotók: Szabó Miklós

  Megint rákezdett az eső, túl szép volt ez a fél óra eső nélkül… – jelentik a kollégák a helyszínről.

  Fénykép a helyszínről: a vágyott biléták. Átszámítva alig 1000 forint darabja!

  Nincs elérhető leírás.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG EB-PÓTSELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
02.03.20:00, m4sport
02.07. 18:30, m4sport
MK 02.10. 13:00, m4sport.hu
02.14. 14:30, m4sport.hu
02.20. 19:30, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ