2021.VI.30. Ferencváros – DAC: 1-0

Stöger győzelemmel mutatkozott be a Groupama Arénában

Az utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte a Ferencváros, folytatás a Bajnokok Ligájában!
A Ferencváros utolsó nyári felkészülési mérkőzését is megnyerte, Myrto Uzuni gólja döntött (1–0) a Groupama Arénában a DAC ellen.

Nyilatkozatok:

„A játékosok szerdán tesztelhetik a Groupama Aréna új gyepszőnyegét, apró, de fontos részlet, hogy a közelgő BL-selejtező előtt hozzászokjanak az új borításhoz – fogalmazott Máté Csaba,   a Ferencváros segédedzője.  – A nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz, négy játékos távozott, és nyilván időbe telik, mire mindenki megszokja a mozgásokat, amelyek Peter Stöger kér. Ezzel együtt elsősorban a motiváción és a sikeréhségen múlik, hogy sikerrel vesszük-e az akadályokat. A DAC elleni főpróbán meccshelyzetben elemezhetjük és javíthatjuk az esetleges hibákat, illetve a játékosok bizonyíthatják, helyük van a Ferencváros kezdőcsapatában.”

„Láttuk a Ferencváros három felkészülési meccsét, a három győzelem önmagáért beszél. Erős, minőségi gárda lesz az ellenfelünk, ez nem vitás. A Salzburg ellen jó benyomást keltettünk, ez a célunk az Üllői úton is. Nagyon várjuk a mérkőzést, hosszú idő után végre ismét szurkolók előtt, nagyszerű hangulatban futballozhatunk, méghozzá csodálatos stadionban. Ellenfelünk a felkészülés negyedik hetében jár, mi a másodikban, kíváncsi vagyok, mire megyünk a magyar bajnokkal. A Ferencvárosnak ez lesz a Bajnokok Ligája-selejtező főpróbája, mi csak július huszonkettedikén lépünk pályára az európai kupaporondon, a szerb Partizan lesz az ellenfelünk az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Nem vagyok vérbeli Fradi-drukker, de a nemzetközi porondon természetesen nagyon szurkolok a zöld-fehéreknek. Fantasztikus sorozatot produkáltak az előző idényben a Bajnokok Ligájában, szívből örültem neki” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Németh Antal, a DAC vezetőedzője, aki csapatához hasonlóan először játszik meccset a Groupama Arénában.

A mérkőzés:

Ferencváros — DAC: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 18:00. 5.097 néző.
Vezette: Bogár Gergő (Albert, Szalai)

Ferencváros: Dibusz (Bogdán, 46.) — Wingo, Blazic (Dvali, 46.), S. Mmaee (Iyinbor, 82.), Civic (Csontos, 82.) — Haratin (Sigér, 61.), Laidouni (Vécsei, 61.) — Mak (Redzic, 46.), Nguen (Gera Dán., 82.), Uzuni — R. Mmaee (Baturina, 61.)
kispad: Katona M., Csonka, Jones, Ramadan
vezetőedző: Peter Stöger

DAC: Jedlicka (Veszelinov, 46.) — Vera, Kruzliak, Beszkorovajni, Brunetti (Maly, 77.) — Nebyla (Veselovsky, 70.), Njie (C. Braun, 77.), Fábry (Andzouana, 63.) — Divkovic (Rymarenko, 63.), A. Taiwo (Sharani, 77.), Moumou
vezetőedző: Németh Antal

Gól: Uzuni (76. – 11-esből)
Sárga lap: — illetve Moumou (21.)

Ötezernél is több néző előtt fogadta a Bajnokok Ligája-szereplés előtt álló magyar bajnok a Ferencváros a Dunaszerdahely együttesét, és mi sem természetesebb annál, mint hogy a találkozó előtt felhangzott a Nélküled, ezúttal a legautentikusabb előadásban.

A kellemes melegben, csodás környezetben, jó hangulatú stadionban nem kímélték magukat és olykor az ellenfelet sem a csapatok, de nem született gól az első félidőben. A vendégek főleg a volt szlovák U21-es válogatott Andrej Fábry beadásai után veszélyeztettek, de Abdulrahman Taiwo pechjére Dibusz Dénes, majd a szünet után Bogdán Ádám remekül vadászta le a beadásokat. Nem tétlenkedtek a Fradi támadói sem, ám Ryan Mmaee és Tokmac Nguen is elpuskázta a maga ziccerét.

Roko Baturina is kihagyott egy helyzetet, ballal tízről a léc fölé lőtt, de a segítségével Myrto Uzuni eldöntötte a mérkőzést.

Nguen jó passza után ugyanis a korábban több bravúrt bemutató magyar kapus, Veszelinov Dániel teljesen fölöslegesen elhúzta Baturina lábát, Uzuni pedig magabiztosan értékesítette a jogos büntetőt a hajrá elején.

Peter Stöger és Németh Antal a hátralévő időben igyekezett kihasználni a cserelehetőségeket, ez nem tett jót a mérkőzésnek, ahogyan ez már csak lenni szokott a felkészülési találkozókon, a hajrá így kevés izgalmat hozott. 1–0

Nem maradhatott el a végén a közös Himnusz-éneklés sem, reméljük, a két csapat európai kupaszereplése is éppen ilyen megható lesz!

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Peter Stöger: „Rendben volt a játék, sok lehetőségünk volt. Szerezhettünk volna egy-két gólnál többet. Mindig van miben fejlődni, érződött egy kis fáradtság a srácokon a kemény edzések után. Elégedett vagyok az utolsó tesztünkkel, a mentalitásunkat és a karakterünket is felmértük, szerintem nem volt gond.”

A DAC vezetőedzője, Németh Antal elárulta: elégedett volt csapata mutatott játékával.

„A felkészülésnek abban a fázisában járunk, amikor a védekezésre helyeztük első sorban a hangsúlyt, ezt gyakoroltuk, és mellette az erőnléten dolgoztunk. Amit láttam, az jó volt, de természetesen voltak hibák, amiket szeretnénk kijavítani. Látjuk, hogy miben kell előre lépnünk a felkészülés további részében.”

(A Ferencváros és a DAC hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.VI.30. Ferencváros – DAC: 1-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    Közös Himnusz-énekléssel, nyilván!

    90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+2. perc Sigér nekimegy Andzouana vállának, beszorult a levegő. De nincs nagy baj, folytatja.

    90+1. perc Vécsei bal oldali beadása Beszkorovajnié a kapu előtt.

    Két perc a ráadás.

    89. perc Az utolsó helyzet? DAC-korner balról, pontatlan fejes nyolcról Brauntól, labda a bal alsó mellett hagyja el az ilyenkor szokásosat.

    Mit mondjunk? Nem rázta fel a mérkőzést a sorcserék intézménye.

    82. perc Civic le, Csontos Dominik be, Gera Dániel meg Nguennel pacsizhat. Iyinbor Patrick meg S. Mmaee helyén folytatja.

    Tigrisvér (Fotó: Árvai Károly)
    77. perc Zuberu Sharani, Creighton Braun és Matus Maly be, Brunetti, Njie és Taiwo le.

    76. PERC ÉS ITT A GÓL, MYRTO UZUNI jobbal a bal alsóba lő, Veszelinov jobbra el. 1–0!

    75. perc BÜNTETŐ, Nguen passza után elhúzza a DAC-kapus Baturina lábát, teljesen fölöslegesen. Jogos a 11-es.

    74. perc Baturina sarokkal passzol vissza Nguen elé, ment lábbal az ötös előtt Veszelinov.

    73. perc Ez már jobb, Civic emelését ballal tízről a léc fölé húzza azonban Baturina.

    72. perc Kruzliak lő jobbal kissé jobbról, 15-ről jócskán a jobb sarok mellé. Szép támadás aztán, pocsék Nguen-beadással a végén.

    70. perc Az ivószünet végén Nebyla le, Dominik Veselovsky be. Vécsi nagyon a kapu mellé lő ballal, 23-ról.

    67. perc Baturina és Beszkorovajni összefut, kettős ápolás.

    63. perc Fábry le, Yhoan Andzouana be, Divkovic le, Martin Rymarenko be.

    62. perc Fábry bal oldali beadását Taiwo nyolc méterről kapura teszi jobbal, akrobatikus bokamozdulattal, de Bogdán véd a jobb alsó sarok előtt. Sigér kornerét Dvali nyolcról a léc fölé fejeli.

    61. perc Sigér Dávid be, Haratin le, R. Mmaee le, Roko Baturina be, Laidouni le, Vécsei Bálint váltja őt.

    59. perc Wingo emel Redzic elé, aki balról ballal Nguenhez passzol, aki kissé szerencsés levétel után jobbal a léc fölé lő az ötös jobb sarka elől, nyolc méterről.

    57. perc Divkovic lő jobbal, középről 22-ről kapura, Bogdán fogja a nyaka felé tartó labdát.

    54. perc A kapus védi szépen Uzuni balról, tízről érkező, ballábas lövését is!

    52. perc Nagy védés, Laidouni passzával megindul Nguen, jobbal lő középről, 12-ről, de véd a bal alsó előtt Veszelinov!

    48. perc Vera megindul a jobbon, de csak addig, amíg le nem rántja őt Laidouni. Luciano Vera. Argentin.

    47. perc Helyzettel, és egy remek Bogdán-kivetődéssel az ötösre, Taiwo elé, Fábry jobb oldali, jobblábas beadását követően.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    Veszelinov a DAC harmadik számú kapusa a szlovák U-válogatott Benjamin Száraz és Jedlicka mögött, a SZEOL neveltje, tavaly igazolt a DAC-hoz s Király SÉ-től.

    46. perc Cserék. Jedlicka le, Veszelinov Dániel váltja, Dibusz, Blazic és Mak le, Bogdán Ádám, Lasa Dvali és Damir Redzic be.

    Fotó: Árvai Károly

    A 20 éves támadó, Pócsik Botond három évre kötelezte el magát a Szparihoz. A mátészalkai kötődésű labdarúgó hat évvel ezelőtt került a Ferencvároshoz, az NB II-ben a Soroksár színeiben mutatkozott be. Az elmúlt idényben az FTC második csapatában futballozott és az NB III-ban 16 gólja mellett 11 gólpasszt is kiosztott.

    Folytatódik a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus keretének kialakítása, a klub mindenben megállapodott Pócsik Botonddal, Sigér Ákossal és Nemes Milánnal is, miközben Farkas Aurél távozott – számolt be róla a szabolcsiak honlapja.

    EURÓPA-KONFERENCIALIGA
    SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
    NEM BAJNOKI ÁG
    RFS (lett)/KÍ Klaksvík (feröeri)–Inter Turku (finn)/PUSKÁS AKADÉMIA FC (magyar)
    ÚJPEST FC (magyar)–Vaduz (liechtensteini)
    MOL FEHÉRVÁR FC (magyar)/Ararat Jereván (örmény)–Paide Linnameeskond (észt)/Slask Wroclaw (lengyel)
    Partizan Beograd (szerb)–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely, szlovákiai)

    45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1. perc Haratin szép emelését éppen csak nem éri el az ötösön a nagyot nyújtózkodó Nguen!

    Egy perc a ráadás!

    44. perc Divkovic jobb oldali beadását elhalássza az eleső Taiwo elől S. Mmaee.

    42. perc Laidouni elbotlik, de jó érzékkel elesik a balon Kruliak, a vendégek csapatkapitánya mellett, a Mak-szabadrúgás aztán nagyon rossz.

    38. perc Haratin felrúgja a jobbon fölösegesen Fábryt, szabadrúgás. A sértett kissé jobbról, 23 méterről ballal feladja a szabadrúgást Dibusznak,

    33. perc DAC-lehetőség, Fábry jobb oldali, ballábas szabadrúgását tízről nagyon a jobb sarok mellé csúsztatja fejjel középről Beszkorovajni.

    30. perc Dibusz lép ki nagyon szépen Taiwo elé Njié szép, lapos indítása után.

    30. perc Civic ad be balról, Nguen elől ment fejjel Beszkorovajni. A szöglet után Haratin ollózik látványos mozdulattal, de véd a kapus, amúgy is les.

    A DAC nemrégiben három gólt kapott a Salzburgtól.

    A ziccer után mezőnyjáték, abból sem a legjobb.

    24. perc HELYZET, Laidouni mesteri passzát az ötös jobb sarka elől jobbal gyengén teszi kapura R. Mmaee, véd balra legördülve Jedlicka!

    21. perc A német Brahim Moumou kap sárga lapot a jobbon meginduló Nguen buktatásáért. Ivószünet. A légiós az 1860 neveltje.

    18. perc Divkovic jobb oldali beadása után Taiwo kioszt egy esetnyőt a védőjének az ötösön, de hosszú a szöktetés, jő a kapus.

    14. perc A szlovák válogatott Fábry 22 méteres lövése kapuscsemege.

    A jónevű Mateus Brunetti légiós, mégpedig brazil.

    12. perc Uzuni újabb kornerét S. Mmaee a léc fölé küldi fejjel az ötös jobb sarka elől.

    10. perc Büntető? Nem, Blazic passza után Uzunit szereli a 16-oson belül Brunetti… tovább! Nem volt lökés, előtte a védő a labdára esett, és kezezett, véletlenül.

    8. perc Egy jobb oldali Uzuni-szöglet után Laidouni fejel hatról nem sokkal a léc fölé! Mivel már tunéziai válogatott, igazából Lajduninak kellene írni…

    6. perc Jedlicka ment a 16-os előtt Nguen elől bátran, de hasznosan, Uzuni beadását követően.

    5. perc Divkovic jobbról éles szögből nagy erővel ad középre, S. Mmaee megállítja a labdát, és jő Dibusz.

    4. perc Kemény rúgást kap Blazic, de nem kér ápolást, folytatja. Bemutatkozott neki Divkovic.

    3. perc Laidouni mindenkit meglep egy ollózással, de pontatlan a 14 méteres próbálkozás.

    1. perc S. Mmaee nem figyel, Njié az eladott labdát jobbal 28-ról nem sokkal rúgja futtából a jobb felső sarok mellé! Dibusz rajta volt azért.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek sárga mezben és kék nadrágban.

    Az FC Prishtina 2–0-ra legyőzte az andorrai Inter Escaldes legénységét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének előselejtezőjében, az Albániában megrendezett négycsapatos minitorna péntek esti fináléjában, ezzel bejutott a selejtező első fordulójába, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele. A koszovói bajnokcsapat mindkét gólját Endrit Krasniqi szerezte.

    Nyilván felhangzik a Nélküled is a meccs előtt. A vendégek 1200 jegyet kaptak, de hát ki itt a vendég, kérdezzük mi?

    A vendégektől Eric Ramirez és Schäfer András még pihen, Kalmár Zsolt és Cesar Blackman sérült.

    A két együttes legutóbb napra pontosan három éve találkozott, Dunaszerdahelyen, és egy Erik Pacinda-gól döntött.

    „Schäfer András a fantasztikus Eb-szereplése után a szabadságát tölti, csak a jövő hét keddjén csatlakozik hozzánk. Kalmár Zsolt ott lesz velünk a Groupama Arénában, de, ugye, a sérüléséből lábadozik, a nézőtéren foglal helyet. Térdműtétje után a jövő héten kezdi a rehabilitációt. A magyar játékosokon kívül válogatottbeli kötelezettsége miatt hiányzik   Eric Ramírez és Eric Davis, míg César Blackman, Yhoan Andzouana és Ion Nicolaescu sérült, ők el sem jönnek velünk Budapestre.”

    A dunaszerdahelyiek keretében két magyar, Schäfer András és Kalmár Zsolt szerepel, de egyikük sem lép pályára szerdán a Ferencváros ellen.

    „Láttuk a Ferencváros három felkészülési meccsét, a három győzelem önmagáért beszél. Erős, minőségi gárda lesz az ellenfelünk, ez nem vitás. A Salzburg ellen jó benyomást keltettünk, ez a célunk az Üllői úton is. Nagyon várjuk a mérkőzést, hosszú idő után végre ismét szurkolók előtt, nagyszerű hangulatban futballozhatunk, méghozzá csodálatos stadionban. Ellenfelünk a felkészülés negyedik hetében jár, mi a másodikban, kíváncsi vagyok, mire megyünk a magyar bajnokkal. A Ferencvárosnak ez lesz a Bajnokok Ligája-selejtező főpróbája, mi csak július huszonkettedikén lépünk pályára az európai kupaporondon, a szerb Partizan lesz az ellenfelünk az Európa-konferencialiga selejtezőjében.”

    „Nem vagyok vérbeli Fradi-drukker, de a nemzetközi porondon természetesen nagyon szurkolok a zöld-fehéreknek. Fantasztikus sorozatot produkáltak az előző idényben a Bajnokok Ligájában, szívből örültem neki” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Németh Antal, a DAC vezetőedzője, aki csapatához hasonlóan először játszik meccset a Groupama Arénában.

    A dunaszerdahelyiek június közepén kezdték a felkészülést, az elmúlt napokban az ausztriai Fügenben edzőtáboroztak. A szakember hozzátette: ugyanúgy készülnek az FTC elleni tesztmérkőzésre, mint egy-egy szlovák élvonalbeli bajnokira.

    „Ilyenkor talán az a legnehezebb, hogy az edzések és a mérkőzések jelentette intenzív fizikai és mentális megterhelést követően egy kicsit ki tudjon kapcsolódni az ember – mondta a fradi.hu oldalnak Botka Endre. – Fontos, hogy amennyire csak lehet, felfrissüljünk, én is erre törekedtem az utóbbi néhány napban. Fizikailag jól vagyunk, a mentális rész az, amin egy kicsit még dolgoznunk kell. Ami a szerdai meccset illeti, nem tudjuk, hogy a DAC milyen összeállításban érkezik, de ez az utolsó meccsünk a Bajnokok Ligája-selejtező előtt, azaz minden olyan finomhangolást el kell végeznünk, amire szükségünk lehet a következő hetekben.”

    Múlt héten még az Allianz Arenában, a Németország elleni Eb-csoportmeccsen játszott Botka Endre, ám ha Peter Stöger vezetőedző úgy dönt, szerdán már a DAC elleni felkészülési mérkőzésen lép pályára. A Ferencváros válogatott védője a múlt hét vasárnapig kapott pihenőt, hétfőtől már társaival készül a népligeti edzőcentrumban.

    „A játékosok szerdán tesztelhetik a Groupama Aréna új gyepszőnyegét, apró, de fontos részlet, hogy a közelgő BL-selejtező előtt hozzászokjanak az új borításhoz – fogalmazott Máté Csaba,   a Ferencváros segédedzője.  – A nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz, négy játékos távozott, és nyilván időbe telik, mire mindenki megszokja a mozgásokat, amelyek Peter Stöger kér. Ezzel együtt elsősorban a motiváción és a sikeréhségen múlik, hogy sikerrel vesszük-e az akadályokat. A DAC elleni főpróbán meccshelyzetben elemezhetjük és javíthatjuk az esetleges hibákat, illetve a játékosok bizonyíthatják, helyük van a Ferencváros kezdőcsapatában.”

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–DAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ