A Fradival a Fradiról, a Fradiért, a Fradiban!

Fradismeret-2014A mai napon került sor az FTC Baráti Kör és a Tempó Fradi Alapí­tvány vetélkedőjére, melynek új “Szentélyünk” adott otthont, mai nevén a Groupama Aréna. A meghirdetett időponthoz képest bő egy óra csúszással kezdődött a vetélkedő, ugyanis a játékosok és szurkolóik egy rögtönzött stadion túrán vettek részt. Ezt egyetlen megjelent sem bánta, a zsűri és a szervezők kedélyesen beszélgettek ez idő alatt.

Hélisz József köszöntötte röviden a megjelenteket és átadta a szót Borbély László ceremóniamesternek, aki útjára indí­totta a “labdát”, mely a mai napon többnyire a toll és papí­r együttesében öltött testet.

20141206_vetélkedő_01

Egy rövid bemelegí­téssel kezdődött a játék, ahol a 114 éves múltunkban szereplő kapusaink és bajnoki cí­meinknek ismeretéről szóltak a kérdések, majd jött az első komolyabb megmérettetés.

Régi legendákról kellett beszélni, bemutatni pályafutásukat. itt már a zsűri értékelt, mely három főből állt – Dr. Springer Milklós, Takács Tibor és Szkukalek Igor. A nézők között helyet foglalt Igor felesége is, aki további pontokkal jutalmazott egy csapatot ebben a fordulóban a szurkoló szemszögéből figyelve a feladat teljesí­tését.

Egy kví­z kérdéssor után előkerült a labda is, kezdetét vette a dekázó verseny, amely során egyértelműen kiderült, hogy miért is “nézzük” a meccseket a korlát külső oldalán.

Következtek a villám fordulók, ahol az FTC játékosaként nyolc bajnoki arannyal büszkélkedő játékosaink kezdőbetűi kerültek elő: Bródy Sándor Fritz Alajos, Manglitz Ferenc és Weisz Ferenc. A feladatok kidolgozására adott egy perces időt a játékmesterek néha meghosszabbí­tották, amí­g sercegtek a tollak a papí­ron, hisz ez a délelőtt a játékról szólt, a szó legnemesebb értelmében.

20141206_vetélkedő_03

Az utolsó előtti fordulóban a Fradi Múzeum jóvoltából hozott serlegekből kellett választani, és a hozzájuk tartozó tudásról számot adni. A zsűri értékelése során, amikor Miki bácsihoz került a szó, talán mindenki el is felejtette a kapott több-kevesebb pontot, hisz ma már másodszor kerültek elő a személyes emlékek, a játék első felében Flóriról, Zoliról és Nyí­lról, most pedig a KK-tól a BL-ig hallhattuk a történeteket.

Az utolsó forduló előtt csak egy pont választotta el a vezető Üllői 129-et az FTC Baráti Kör csapatától, és szorosan a nyomukban voltak a “Zajos Trnkák” csapata is. A maximálisan 2×10 pontot érő forduló alaposan megváltoztathatta volna a sorrendet, az eddig szerzett fordulónkénti 4 ponthoz képest.

20141206_vetélkedő_02

De nem tette (vagy mégis!), legalábbis az eredményhirdetés lezárásáig. Miután a zsűri eredményt hirdetett, Hélisz József átadta az első három helyezett csapatnak az FTC és az FTC Baráti Kör ajándékait, és minden résztvevő kapott a Tempó Fradi Alapí­tványtól is egy-egy sálat. Közben kiderült, hogy hibáztunk az utolsó kérdésnél a csapatoknak adott pontok helyes adminisztrálásánál.

Hökkön Gyula barátunk az értékelések közben észrevette, és természetesen szóvá is tette, hogy fordí­tva lett beí­rva az utolsó kérdésre adott pontszám, mely nem 10-6, hanem 6-10.

Mivel az egész délelőtt a fair play szellemében telt, í­gy pillanatok alatt gazdát cseréltek az ajándékok és az eredményjelzőre is a helyes sorrend került fel:

1.FTC Baráti Kör
2. Üllői 129
3. “Zajos Trnkák”

Hajrá Fradi, Tempó Zöldek!

Az ulloi129.hu beszámolóját ide kattintva érhető el. 

Az FTC Baráti Köré pedig itt.

20141206_vetélkedő_04

5 hozzászólás a(z) A Fradival a Fradiról, a Fradiért, a Fradiban! bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső