A maximumra törekszik

Csapatunk friss igazolása, Stanley Aborah eddigi karrierjéről, a Fradi-szurkolókról és a tavaszi idényről is nyilatkozott.

Amint azt tegnap délután klubunk bejelentette, Stanley Aborah aláí­rta szerződését labdarúgó-csapatunkkal. Az Ajaxban nevelkedett 25 éves játékos a fradi.hu-nak beszélt a kezdetekről, eddigi zöld-fehér élményeiről, és azt is elárulta: várja már, hogy megtapasztalja a Derbi őrületét.

– A januári edzőmérkőzésen, a PMFC ellen szép számú szurkolósereg előtt bizonyí­thattál, és gólt is szereztél. Mik az eddigi benyomásaid a klubról és a drukkerekről?
– Eddig kizárólag pozití­v élmények értek – kezdte Aborah. – A Pécs elleni mérkőzésemen körülbelül kétórás útra játszottunk Budapesttől, ennek ellenére rengeteg drukkerünk buzdí­tott minket a helyszí­nen. Remek érzés, hogy olyan klubban szerepelhetek, amelyet ilyen fanatikus szurkolótábor segí­t.

– Ghánában születtél, mégis a belga utánpótlás-válogatottban játszottál. Mikor és hogyan kerültél Európába?
– Nálunk családi hagyomány a futball, hiszen édesapám is profi labdarúgó volt, a ghánai válogatottban is szerepelt. 1992-ben Európába, a Cappellen együttesébe szerződött, í­gy az egész család Belgiumba költözött, és később ott is telepedtünk le.

– Az Ajax akadémiáján nevelkedtél, amely nyugodtan kijelenthető, hogy világhí­rű. Hogyan kell elképzelni a holland futballoktatást?
– Méltán hí­res az amszterdamiak akadémiája. Minden adott ahhoz, hogy a fiatalok csak a játékra koncentráljanak. Rendkí­vül nehéz egy játékosnak megállnia ott a helyét, de ha szereted a focit, akkor ez a legjobb hely a számodra. A labdarúgás mellett a tanulásra is figyelnek, jól összhangba állí­tják a két feladatot.

– Számos remek futballistával játszhattál együtt. Kik voltak a legjobbak?
– Nem kell sokat gondolkodnom: Wesley Sneijder és Zlatan Ibrahimovic. Mindkettejükkel az Ajaxban szerepeltem, már akkor is két világklasszis játékosról beszélhettünk.

– Még tizenhárom forduló van hátra a bajnokságból, milyen célokat tűzöl ki a tavaszi szezonra?
– Elsősorban azt remélem, hogy sikerül csapatként fejlődnünk, és mindenki a tudása legjavát hozza ki magából. Ha ez í­gy lesz, akkor bí­zom benne, hogy legalább az ezüstérmes pozí­ciót megszerezzük.

– A második tavaszi fordulóban jön a szurkolók által leginkább várt összecsapás. Hallottál már a magyar Derbiről?
– Igen, természetesen mondták már, hogy Magyarországon a Fradi és az Újpest rivalizálása a legnagyobb. Amikor a Vitesse-ben szerepeltem, akkor a NEC elleni mérkőzésünkre készültek a legjobban a drukkereink, és én is mindig nagyon vártam azt a találkozót. így vagyok most az Újpest elleni mérkőzéssel is. Alig várom, hogy megtapasztaljam az itteni őrületet.

(fradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ