Advent harmadik gyertyalángja – A bátorság próbája

advent-3Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon egy fehér ragyogó angyal jön le a földre, jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szí­vében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése. Adventi gyertyák szí­nei az örömöt a szeretetet, és a boldogságot szimbolizálja. Ezen a vasárnapon már előre lehet örülni karácsony eljövetelének. A gyertyagyújtás után ne csak azon gondolkodjunk el, mi okoz nekünk örömet, és minek örülnénk karácsonykor, hanem azon is, hogy mi mit tehetünk mások öröméért. Advent harmadik hete a bátorság próbája is. Arra figyelmeztet, hogy ideje szembenézni önmagunkkal, különösen az árnyékainkkal és a félelmeinkkel, hiszen azok csak í­gy oldódhatnak fel. Legyen merszünk felvállalni azt, amit valójában szeretnénk. Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább. A három lelkierő: akarat, érzelem, gondolat szétválása félelemmel tölti el az embert, mindezek egyensúlyba hozatalához a bátorság angyalának a segí­tségét kérhetjük.

Az előbbi adventi gondolatokat nem nehéz saját Fradista szí­vünkhöz igazí­tani. A gyertyáink szí­ne zöld-fehér, számunkra a lelkierőt az erkölcs-erő-egyetértés hármasa adja, mely több mint száz éve határozza meg a klub filozófiáját. Voltak olyan évek, amikor mindez veszélybe került, volt mikor mindenünket el akarták venni, de az a fajta összetartozás, mely a Fradit jellemzi, mindig is túl tudta élni a történelem viharait. Napjainkban is vannak gondok, vannak feszültségek, de bí­zom benne, ahogy közeledünk a szenteste felé, ezeket a gondokat félre tudjuk tenni és együtt tudunk örülni a létezésnek.

2015 több szempontból is emlékezetes év marad.

Egy remek tavaszi menetelésnek köszönhetően második helyen végeztünk a 2014/15-s bajnokságban. Megnyertük a ligakupát és 2015. május 30-án begyűjtöttük a 21. magyar kupa elsőséget. Sajnos az európai kupaszereplésünk kudarccal végződött, de több mint egy éven át veretlenek maradtunk. Thomas Doll a 34 bajnoki mérkőzéses veretlenségi sorozatával fellépett dr. Lakat Károly mellé a képzeletbeli dobogó második fokára. És ne felejtsük el, hogy Dibusz, Leo, Nagy, Gera, Pintér és Böde is tagja volt a 44 év után EB-re kijutó magyar válogatottnak. Régen volt ilyen sikeres a Ferencvárosi labdarúgás, de tudjuk azt is, ahhoz, hogy a jelenünkről a jövőben is olyan elismeréssel emlékezzenek majd meg, mint a hatvanas évekről, az Európai porondon is előre kell lépnünk. Ehhez meg vannak a feltételek, meg van az elszántság és meg van a szakmai tudás is. Bár óriási a szakadék az európai topcsapatok és a Ferencváros között, de Sziszüphosz is megpróbálta a sziklát felgörgetni a hegy tetejére, bár tudta, a Holtak Bí­rái megoldhatatlan feladat elé állí­tották. Nekünk soha nem szabad feladni, többet kell dolgozni, jobban kell összpontosí­tani és jobban kell hinnünk az erőnkben. Egy régi bölcselet szerint minden győzelem annyit ér, amennyi áldozatot hajlandóak vagyunk hozni érte.

Akarat-érzelem-gondolat, erkölcs-erő-egyetértés. Három szó – három gondolat – három gyertyaláng.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Kedves lalolib

  Köszönöm bí tor soraidat.

  Az Advent — a késô ròmai birodalom értelmében — a csatí bòl visszatérô katoní knak az ünnepe Volt.

  Diadalìv vagy jaj a legyôzötteknek ?

  Nem gyôztek le (ha a derby is ilyennek tûnt). Diadal sok, kudarc kevés.

  Az Advent keresztény értelme meg a jövô, a jövendô.

  A jövendô jön. Mink meg a legjobban akkor ví rjuk, ha elébe megyünk, aminek (akinek) ami (aki) felénk jön.

  A bí torsí g lényege: Ne ví rjunk, hanem haszní ljuk fel okossan azokat az erôket és erényeket, melyeket az élet adott, és mindig tí plí l is.

  Legyünk Adventi gyertyí k. Roví sunkra égünk, de fényességet í rasztunk !

  Hajrí  Fradi. Gyùjtsunk zöld-fehér gyertyí kat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ