BFC az FTC-ben

A BFC. feloszlott és testületileg belépett a FTC.-be. A jó képességű ifjúsági csapatban kiváló anyagot nyert a bajnok csapat.

(Sportvilág, 1913. július 21.)

BFC az FTC-ben. Legjobb ifjúsági csapatainknak egyike, a BFC testületileg bevonul az FTC-be, mely a kiváló játékosokkal rendelkező clubbal kétségkívül jó erőket nyer. Úgy értesülünk azonban, hogy az FTC együtt tartja a csapatot és mint az FTC ifj. csapatát továbbra is az ILSz-ben fogja szerepeltetni. A csapat ügyeinek intézésével pedig az eddigi intézőt, Spitzer Ferencet bízta még. Az idei bajnokságban még saját neve alatt játszik, reméljük azonban, hogy jövőre a footballban mindenütt diadalmasan szereplő zöld-fehér színeket az ILSz-ben is győzelemre fogja vinni. Egyben megemlítjük, hogy a BFC az uj színekben augusztus 10-én Ungváron. az Ungvári Athletikai Club ellen látszik.

*

Ifjúsági Labdarugó Szövetség bajnokságának döntője: Óbudai Fottball Club—Budapesti Football Club 2:0 (1:0) Biró: Izsó László.

(Sportvilág, 1913. július 28.)

Az ILSz FTC-je. A Budapesti FC volt az idén az ILSz legjobb ifjúsági csapata. Veretlen volt az egész szezonban és ifjúsági körökben nagy játéktudása révén az „ifjúsági Franzstadt“-nak hívták. Ezentúl azonban szorosabbra fűződnek majd a kötelékek, mert a BFC testületileg is belépett, beleolvadt az FTC-be, de azért mint a klub ifjúsági csapata fog az ILSz bajnokságáért küzdeni. Az FTC nagy riválisa, az MTK sem fog azonban árván maradni, mert a mint értesülünk, a Nemzeti TC viszont az MTK-val fog a fúzió végett tárgyalásokat kezdeni.

*

Ifjúsági mérkőzések. Bajnokság. Döntő OFK—BFC 2:0 Biró: Izsó László.

(Sporthírlap, 1913. július 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST