Kohut Vilmos (1906-1986)

80 éves korában elhunyt Kohut Vilmos, a Ferencváros egykori hí­res csatára.

Négy bajnok, négy kupagyőztes Ferencváros örömében osztozott és az elért sikerek egyik fő részese volt. A Ferencvárosban szerzett 228 gólja közül vajon melyiknek örült a legjobban? A szurkolók bombagóljainál önfeledten ünnepelték, s bizony a legendás Kohut-szögből leadott lövései után a kapusoknak már csak egy feladatuk maradt …

Hálószaggató góljai, nagyszerű elfutásai fradisták százezreinek okoztak egy életre szóló élményt, felejthetetlen emléket. A Ferencvárosban eltöltött és kiemelkedő sikereket hozó nagyszerű évtized után a francia szurkolók is megcsodálhatták nem mindennapos tehetségét. Évekig játszott a marseillei csapatban — és bizony ott is gólgyáros volt. A magyar válogatott mezét 25 alkalommal viselte, legutoljára az 1938-as Világbajnokságon, ahol tagja volt az ezüstérmet nyert csapatnak!

Játékostársai felsőfokon emlékeztek rá, amikor évtizedek múltán góljairól szó esett.

Néhány éve egy rendezvényen a régi és a mai ferencvárosi szurkolókkal találkozhatott, s a nem mindennapos élményt hozó jelenetnek – Takács II, Toldi és Kohut sok év utáni első találkozásának – könnyes szemű szurkolók tapsoltak.

Kohut halálával most már mindhárman csak a legendák világában élnek tovább. Ott és milliónyi fradista szí­vében viszont örökké élnek …

TFU_19860300_Fml_007_0002

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső