Moniz: Mindig nagyot kell álmodni!

A bajnoki cí­m mellett a másik két sorozatban is sikert vár Ricardo Moniz. Hétfőn elkezdte a munkát a Ferencváros is: bár az edzés zárt kapus volt, Ricardo Moniz válaszolt í­rásban feltett kérdéseinkre.

Tudom, hogy igazi munkamániás, mindene a futball. A szünetben is dolgozott?

  • Jól gondolja, nem tudok elszakadni a futballtól a szabadidőmben sem. Azért nyilván próbáltam feltöltődni, pihenni. Az is igaz, hogy nem telt el úgy nap, hogy ne gondolkodtam volna azon, hogyan tudnánk még sikeresebbek lenni a ránk váró szezonban.

Elkezdődött a felkészülés. Milyenek az első benyomások a próbajátékosokról?

  • A srácok ki voltak már éhezve a focira. Ugyanakkor azért láttam egy-két játékoson, hogy elszokott a kemény tempótól, igaz, ez leginkább a próbajátékosainkra igaz.

Hány futballista érkezhet, illetve távozhat a nyáron? Milyen poszton erősí­tene elsősorban?

  • Három-négy kulcsfontosságú játékos leigazolásában gondolkodunk. Meg kell erősí­tenünk a védelmünket, illetve meg kell szüntetnünk azt a fajta függést, ami Böde Dániel játékához kapcsolódik. Fontos, hogy nem csupán kiváló tudású futballistákban gondolkodunk, hanem egyaránt pozití­v, küzdő szellemű karakterekben, akik illenek a jelenleg a keretet alkotó játékosok által képviselt szellemiséghez.

A távozóknak miért kellett menniük?

  • Viszonylag sok labdarúgó távozik a nyáron, de nem azért, mert ők tehetségtelenek. Nekem a Ferencváros jövőjét kell szem előtt tartanom, nincs mese, bajnokok akarunk lenni! Ehhez viszont magas szintű követelményrendszert kell felállí­tanom. A távozó játékosok mindegyike jó futballista, nagyon remélem és kí­vánom nekik, hogy valóra tudják váltani az álmaikat.

Mi a csapat célja a következő szezonban?

  • Mi más lehetne a Ferencváros célja, mint a bajnoki cí­m? Szeretnénk újból Ligakupát nyerni, és a Magyar Kupában is győzedelmeskedni. Mi a Ferencváros vagyunk, nekünk muszáj egyre nagyobbat álmodnunk. Még mindig fájdalmas, hogy nem sikerült nemzetközi szereplést biztosí­tó helyen végeznünk, azt hiszem, ez a kis tüske még inkább motiválja majd a játékosokat.

(Nemzeti Sport, 2013.06.25. B.G.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső