Új sporttelep

A főváros tanácsa ma elhatározta, hogy a közgyűlésnek előterjesztést tesz, hogy a IX. kerületi Üllői-ut és Hungária-körut sarkán levő 7215 négyszögölnyi telket tiz éves használatra engedje át a Ferencvárosi Torna Klubnak sporttelep céljára.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. július 2.)

A FTC. pályát fog kapni a fővárostól a Külső Üllői-uton. A pályát hir szerint a legmodernebbül fogják felszerelni s ezzel ismét gyarapszik a fővárosi sportpályák száma. Itt csak most már az az egyetlen kí­vánatos dolog, hogy a főváros intenciói is érvényesüljenek s az uj pályának a főváros más sportegyletei is hasznát lássák. Azért a főváros tanácsának jól meg kell fontolni a pályaadományozás feltételeit, mert ha kizárólag a FTC.-ra bí­zza a pályának a sportérdekekbe való beillesztését, akkor a többi egylet vajmi kevés hasznát fogja annak látni.

(Nemzeti Sport, 1909. július 24.)

A FTC pályája. A napilapok hirt adtak már arról, hogy a főváros ismét egy uj sportteleppel gazdagodik. A főváros folyton erősbödő, fejlődő sportéletére kétségkí­vül igen jó hatással lesz az uj intézmény, mely habár a millenáris pálya népszerűségével és kedvező fekvésével aligha tud versenyezni — de mindenesetre arra lesz hivatva, hogy a „millenáris“ túlságos igénybevételét s túl lefoglaltságat — csökkentse. A footballszezonban a millenáris pályán egyéb versenyeket tartani, úgyszólván lehetetlen. Ha azonban lesz a fővárosban egy uj, modern pálya, a footballmérkőzések egy része bizonyosan ide fog szorulni s igy alkalma lesz a millenáris pályának, hogy ott népszerűségénél s látogatottságánál fogva egyéb sportágak fellendülését s megkedveltetését is előmozdí­tsa.

Az uj pálya a Hungária körúton, a Népliget mellett villamossal igen könnyen megközelí­thető helyen épül. A pálya létesí­tésének pénzügyi részét egy lipótvárosi pénzcsoport intézi és finanszí­rozza, mig a terveket és a sportbeli vezetést a FTC szolgáltatja. A sporttelepen atlétikai, több tennisz- és 2 football-pálya, tribünök és klubház lesz A tribünök alatt pedig a torna- és ví­vótermek, öltözők, valamint a fürdőhelyiségek nyernek elhelyezést.

(Sport-Világ, 1909. július 31.)

A FTC SPORTTELEPÉNEK tervei már elkészültek. Az egész telep — mint az előjelek mutatják — a modern igényeknek megfelelőleg fog átadatni a közhasználatnak. A footballpályát — melynek épí­tésére különös súlyt helyez a bizottság — 400 méteres kitűnő futópálya futja körül. Lesz emellett a klubnak néhány teniszpályája, amely versenyek tartására is alkalmassá tétetik. A teniszpályákon télen a különféle jég- és hósportok nyernek majd otthont. Az egyes versenyek alkalmával a közönség kényelmét a legmodernebb fedett tribün fogja biztosí­tani. A tagok a pályán kí­vül a sporttelepen épí­tendő klubházban találják majd meg szórakozásukat. Érdekes megemlí­teni, hogy úgy a tribün, mint a klubház, a nálunk most elterjedésnek indult, de külföldön már széleskörben alkalmazott, úgynevezett hordozható házakból készülnek.

(Nemzeti Sport, 1909. augusztus 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ