Vándordí­j

Polónyi Géza, ki a football-sportnak lelkes hí­ve és pártolója, most értékes vándordí­ját alapí­tott, egy ezüst football-labdát, melyet a Magyar Athletikai Clubnak ajánlott fel. A vándordí­j feltételeit legközelebb állapí­tják meg.

(Sport-Világ, 1903. január 11.)

Nevezések az ezüst labda vándordí­jra.

Polónyi Géza úr tudavalevőleg a hazai football sport emelésére tiszteletdí­jat alapí­tott, mely vándordí­j alakjában kerül kií­rásra. A versenyeket a Magyar Athletikai Club rendezi országos jelleggel. A dí­j elnyerése három egymásutáni vagy öt egyáltalában való győzelemhez van kötve. Az első megtartása a vándordí­jas versenynek az idei tavaszra esik. Összesen hét egyesület nevezett: a Budapesti Posta- és Távirda Tisztviselők Sport-Egyesülete, Ferenczvárosi Torna-Club, »33«-as Football-Club, Magyar Athletikai Club, Magyar Úszó-Egyesület, Műegyetemi Football- Club, Törekvés Sport-Egyesület. Valamennyi első osztályú csapat lévén: az érdekes küzdelmek egész sorozatára van kilátás. Tegnap volt az intéző bizottság alakuló ülése dr. Dáni Vilmos elnöklete alatt, mely alkalomból az előzetes mérkőzések napja állapí­ttatott meg. E szerint a M. F. C. és Törekvés mérkőzése márczius 29-én, a M. A. C. és Postás csapaté április 26 án, a M. U. E. és »33«-as F. C.-é pedig május 1 én lesz.

(Sport-Világ, 1903. március 1.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
08.14.20:00 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső