Vándordíj

Polónyi Géza, ki a football-sportnak lelkes híve és pártolója, most értékes vándordíját alapított, egy ezüst football-labdát, melyet a Magyar Athletikai Clubnak ajánlott fel. A vándordíj feltételeit legközelebb állapítják meg.

(Sport-Világ, 1903. január 11.)

Nevezések az ezüst labda vándordíjra.

Polónyi Géza úr tudavalevőleg a hazai football sport emelésére tiszteletdíjat alapított, mely vándordíj alakjában kerül kiírásra. A versenyeket a Magyar Athletikai Club rendezi országos jelleggel. A díj elnyerése három egymásutáni vagy öt egyáltalában való győzelemhez van kötve. Az első megtartása a vándordíjas versenynek az idei tavaszra esik. Összesen hét egyesület nevezett: a Budapesti Posta- és Távirda Tisztviselők Sport-Egyesülete, Ferenczvárosi Torna-Club, »33«-as Football-Club, Magyar Athletikai Club, Magyar Úszó-Egyesület, Műegyetemi Football- Club, Törekvés Sport-Egyesület. Valamennyi első osztályú csapat lévén: az érdekes küzdelmek egész sorozatára van kilátás. Tegnap volt az intéző bizottság alakuló ülése dr. Dáni Vilmos elnöklete alatt, mely alkalomból az előzetes mérkőzések napja állapíttatott meg. E szerint a M. F. C. és Törekvés mérkőzése márczius 29-én, a M. A. C. és Postás csapaté április 26 án, a M. U. E. és »33«-as F. C.-é pedig május 1 én lesz.

(Sport-Világ, 1903. március 1.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST