1901.XI.19. 33 FC – FTC 3:0 (edzőmérkőzés)

»33« Football C. 3:0 győz a Ferenczvárosi T. C. ellen.

1901. november 19., 14:45, Millenáris, 33 FC – FTC 3:0 (2:0)
vezette: Schubert Ernő (MUE)
33 FC:
FTC: ? – Berán, Svarcz – Horn, Horváth, ? – ?, ?, ?, ?, ?
Gól:
Kiállí­tva: Svarcz

Ganz Waggongyári Tisztviselők Labdarugó Egyesületének tegnapi bajnoki mérkőzése a „33“ Football Clubja javára dőlt el. Ezen győzelmével a fiatal club biztosí­totta magának a II. oszt. bajnokságot, melyért folytatott mérkőzéseiben minden alkalommal kimutatta, hogy összjáték és kombináció dolgában a II. osztályú csapatok fölött áll.

A tegnapi mérkőzésben is szép összjátékot produkáltak s 8:0 arányban aratott fölényes győzelmük jogos érdeklődést kelt ezen clubnak a Challenge Cupért és az I. osztályú csapatokkal folytatandó küzdelmei iránt, melyeknek elseje november 19-én lesz, midőn a millennáris pályán a Ferencvárosi Torna Clubbal fogja erejét összemérni.

(Pesti Hí­rlap)

November 19-én d. u. 3/4 3 órakor Ferenczvárosi T. C. I. — »33« F. C. I. (csömöri-úti pályán). 40 filléres belépti dí­jak lesznek.

*

Budapest, nov. 19.

Tavaly őszszel mérkőzött először a két klub. Akkor szenvedte első vereségét az addig veretlen »33« F. C, kikapván 3:0 eredménynyel a F. T. C.-tól. Most azonban, egy esztendő után, revanchot vett az akkori vereségért. Habár a bajnoki mérkőzések a »legjobb II. osztályú csapat« czí­met szerezték is meg a »33« F. C.-nak, e győzelmük mégis váratlan volt s csak úgy érthető meg, ha nem hagyjuk figyelmen kí­vül, hogy a F. T. C. lényegesen gyöngébb csapatot állí­tott ki, mint a milyen a rendes I. csapata lenni szokott; í­gy pl. a csatársorban csak a két szélső csatár volt I. csapatbeli, azonfelül pedig a második félidőt csak 10 emberrel játszották, mert Svarczot, egyik legjobb játékosukat valami megjegyzése miatt a biró kiállí­totta.

Ily körülmények közt mí­g a »33« F. C. teljes I. csapata egyöntetű, szép játékot produkálhatott, addig a Ferenczvárosiak,bár túlnyomólag támadtak, az össze nem szokott csatársor határozatlansága folytán éppen a kapu előtt nem tudtak sikeresen működni; Pokorny, Borbás, Malaky hiánya itt látszott meg leginkább. A goallövésekben annál nagyobb szerencséje volt a »33« F. C-nak. Első goaljuknál a kapu homlokfájára lőtték a labdát s onnan védhetlenül pattant a kapuba. Második goaljukat a F. T. C. kapusa kézzel könnyen védhette volna, de lábbal akarván rúgni, elhibázta.

A második félidő végén teljes sötétben esett a harmadik goal olyformán, hogy a kapus az elkapott labdát egyik »33«-as elé dobta, nem vevén észre, hogy az ellenjátékos, ki azután be is lőtte a kapuba.

Kiemelésre méltó, hogy a Ferenczvárosiak a második félidőben, mikor pedig csak 10 emberrel játszottak, sokkal többet támadtak, mint ellenfeleik.

Biró: Schubert Ernő (M. U. E ) volt.

(Sport-Világ)

Labdarugó-mérkőzés. A csömöri-uti versenypályán ma délután harmadfél órakor labdarugó-mérkőzés volt egy elsőosztályu és egy másodosztályú labdarugó-csapat között. Az ellenfelek a Ferencvárosi Torna-Klub és a 33 Football-Klub voltak. A legkülönösebb a dologban, hogy a másodosztályú 33-asok alaposan elverték az elsőosztályu ferencvárosi csapatot. A vereségnek oka, hogy a ferencvárosiak három legjobb játékosa, Borbás, Pokorny és Gabrovic nem játszott. Az eredmény az első félidőben két goal ellen zérus. A második félidőnek mindjárt az elején Schubert Ernő versenybí­ró valami szabálytalanság miatt kiállí­tja a játékból Schvarc-ot, a ferencvárosiak egyik hátvédjét. Tiz emberrel folytatja a Fercncvárosi Torna-Klub a játékot, de goalt nem tud lőni, ellenben ellenfele vagy tiz perccel a félidő vége előtt berúgja a labdát a ferencvárosi kapuba. Végső eredmény 3:0 a 33 Football-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap)

II. oszt. csapat győzelme I. oszt. csapat fölött. A Ferencvárosi Torna Club és a „33“ Football Clubjának keddi mérkőzése meghozta a II. osztályú bajnoki csapatnak a második győzelmet az I. osztályú csapat fölött, amennyiben a Ferencvárosi Torna Clubnak első félidőben 2 goalt, a másodikban egyet adott be s igy a végeredmény 3:0, a „33″ Football Clubja javára.

A Ferencvárosi Torna Club csapatában Horváth, Horn és Berán önfeláldozó játéka sokat mentett, de ellenfeleik szép összjátékát nem tudták megzavarni.

(Pesti Hí­rlap)

A Ferencvárosi Torna Klub és a 33 Football Klub tegnapi mérkőzése a II. osztályú bajnoki csapat győzelmével végződött, a végeredmény 3:0 a 33 F. K. javára.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ