1903.III.22. FTC – MUE 2:0

Ferenczvárosi Torna-Club 2:0 eredménynyel győz a Magyar Úszó-Egyesület ellen.

Mai matchek. A Ferencvárosi Torna Club ma délután a Grazer Sport Verein csapatával mérkőzik a millenáris pályán. Jelen formáját s a csapatösszeállitását nem ismerjük (…) Lapunk zártakor értesültünk, hogy a mérkőzés megtartása nem bizonyos. Ha a gráciak nem jönnek, akkor a F.T.C. a M.U.E-el mérkőzik a bajnokságért.

(Nemzeti Sport, 1903. március 22.)

A F . T. C.-nak márczius 22-iki nemzetközi mérkőzését a Slavia a múlt héten lemondotta s mivel a F. T. C. az idő rövidsége miatt más külföldi csapatot sem tudott megnyerni e napra, a M. L. Sz. engedélyével a tervezett Slavia match helyett a Magyar Úszó-Egyesülettel fog e napon mérkőzni az I. osztályú bajnokságért. — Érdekes lesz e mérkőzés, mert az idei bajnokságban még mindkét csapat veretlen s nekik van eddig a legtöbb pontszámúk.

A mai mérkőzések helye és ideje: Ferenczvárosi Torna-Club I.— Magyar Úszó- Egyesület I. a csömöri-úti pályán, kezdete fél 4 órakor. (Rendes helyárak.)

(Sport-Világ, 1903. március 22.)

Márczius 22.

A szövetségi bajnokság ez évi első fordulója végéhez közeledik és a sportkedvelő közönség mindinkább fokozódó figyelemmel és érdeklődéssel kiséri a komoly konkurrensek küzdelmeit.

A ferenczvárosiak jelenlegi kitűnő formája általánosan ismert és í­gy múlt vasárnapi győzelmük a M. U. E. csapatával szemben előrelátható volt ugyan, de a várható erős és izgató küzdelem mégis oly nagy közönséget vonzott ki a millenniumi pályára, mint valami nagyobb szabású nemzetközi mérkőzés.

Bár a Ferenczvárosi csapatnak, kivált pedig fürge csatársorának fölénye szembeötlő volt, nem könnyen bánhattak el ellenfeleikkel, kiknek erős védelmén, melyben kivált Fehéry tünt ki, többnyire megtörtek a leghevesebb támadások. Különben a M. U. E. csatárai is, bár gyorsaság és kombináczió dolgában nem vetélkedhettek ellenfeleikkel, igen gyakran szorongatták a Ferenczvárosiak kapuját és több í­zben csakis tétovázásukon, vagy csekély véletlenen múlt, hogy jobb eredményt nem értek el a Ferenczvárosiak védelmével szemben, mely nem áll teljesen a csapat többi tagjainak szí­nvonalán.

A játék kí­méletlen és erőszakos lefolyásával szemben a biró, Gillemot Ferencz gyakran alkalmazott ugyan büntetéseket, melyek azonban túl enyhe voltuknál fogva kevés hatással látszottak lenni az egymást öklöző játékosokra.

Megjegyezzük még, hogy Borbás ezúttal hiányzott a Ferenczváros csapatából.

1903. március 22., 15:30, Millenáris, FTC – MUE 2:0 (1:0)
vezette: Gillemot Ferencz
FTC: ? – ?, Manglitz – ?, ?, ? – ?, ?, Pokorny, Kovács, Weisz
MUE: Fehéry, ?
Gól: Weisz (35.), Pokorny vagy Kovács (69.)

A játék lefolyása röviden a következő volt: Ferenczváros szél ellenében kezdi a játékot. Az Úszók azonban csakhamar hatalmukba kerí­tik a labdát és támadást intéznek a Ferenczváros kapujára.

A veszély elhárí­tása után Ferenczváros viszonozza a támadást és csakhamar sarokrúgást eredményez. Hosszabb ideig tartó változatos és gyors tempóban folytatott játék után, a 35-ik perczben Ferenczvárosnak sikerül Weisz révén a vezető goalt megszerezni.

A félidő vége felé Ferenczváros ismét erősen támadja az Úszók kapuját, de minden további eredmény nélkül.

Szünet után az Úszók szép és erélyes támadással kezdik meg újból a játékot, melyet kölcsönösen váltakozó lerohanások élénkí­tenek, mí­g a 15-ik perczben a Ferenczváros ismét belövi a labdát, mely eredményt azonban a biró, az illető a játékos offside állása miatt nem ismer el.

A 24-ik percz hozza meg a Ferenczvárosnak a második szabályos goalt, melyet Pokorny lőtt a hálóba.

A mindinkább dulakodássá fajuló játék 2:0 eredménynyel végződött a Ferenczváros javára.

Megelőzőleg ugyanazon egyletek II-ik csapatai játszottak a Szövetségi dí­jért. Ez alkalommal a Magyar Úszó Egylet csapata győzött 2:1 eredménynyel.

(Sport-Világ, 1903. március 29.)

F. T. C.-M. U. E. 2:0. Múlt vasárnap folyt le a millenáris pályán e két egylet bajnoki mérkőzése.

A Ferencvárosi Torna Club szép összjátékával, a jelen volt szépszámú közönség általános tetszését ví­vta ki magának. Játékosai egytől-egyig szépen dolgoztak és legfeljebb Manglitz hátvédő játéka szorul még csiszolásra. A csapat a szokott összeállí­tásban játszott, csak Borbást helyettesitette ezúttal a második csapat szélső csatára Weisz, ki azonban teljesen beleillik az első csapatba, mert precí­z labdavitelével, passzjátékával és éles lövéseivel oly formát mutatott, aminőt még első csapatbeli játékostól is csak ritkán láthatunk. A Magyar Úszó Egylet ezúttal is bebizonyí­totta, hogy elsőrangú csapat és szí­vós ellenfél, akivel szemben nehéz győzelmet aratni. Játékosainak egyik főhibája, hogy helyezkedni kellőleg nem tudnak, a kapu előtt higgadtságukat meg nem őrzik, végre hogy egyes játékosai még mindig erőszakosan akarnak játszani.

A játékot a Ferencvárosiak kezdették. Eleinte lanyhán folyt a játék, hol az egyik hol a másik küzdő fél kapuja előtt; a Ferencvárosiak inkább csak taktikáznak és fárasztani igyekeznek ellenfelüket, végre is azonban 30 perccel a kezdés után Weisz a bal szélső csatár védhetetlenül lövi be a labdát a M. U. E. kapujába. Felállás után a M. U. E. lép fel támadólag, de sem ők, sem a Ferencvárosiak nem tudnak már eredményt elérni és igy az első félidő 1 :0 arányban végződik a F. T. C. javára.

Második félidőben erélyesebben folyik a játék mindkét részről, a M. U. E. csatárai többször erősen szorongatják F. T. C. kapuját s többször lett volna is alkalmuk goalt lőni, de csatáraik a kapu előtt lélékjelenlétüket elvesztik. Körülbelül a félidő közepén a F. T. C. csatárai gyönyörű összjátékkal Weisz és Kovács révén megszerzik a második goalt, de többet ők sem tudnak elérni és igy a végső eredmény 2:0 a Ferencvárosiak javára.

A birói tisztet Gillemot Ferenc töltötte be. Az első csapatok mérkőzését a II. csapatok küzdelme előzte meg. Az eredmény 2:1 a M. U. E. csapata javára.

(Nemzeti Sport, 1903. március 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ