1903.VII.19. Fővárosi TC – FTC 3:2 (edzőmérkőzés)

A Fővárosi Torna-Club I. 3:2-vel győz a Ferenczvárosi Torna Club I. felett.

Sport-ünnep. A Fővárosi Torna-Klub által július 19-én Mátyásföldön rendezendő sportünnepen, mint jelentik, football-mérkőzés is lesz. Erre a Ferencvárosi Torna-Klub a következő csapatot állí­tja ki: Újvári, Hahn, Balogh, Gorszky, Bródy, Láng, Borbás, Kovács, Procskó, Weisz, Braun: mí­g ellenfele a Fővárosi Torna-Klub: Barta, Szemethy, Szentei. Fikly, Gerő, Hentes, Kárpáti, Gyenes, Gubás, Roóz, Szeiff. A mérkőzést tánc követi a Sommerer-parkban.

(Pesti Napló, 1903. július 18.)

A Fővárosi Torna-Club julius 19-én, vasárnap, Mátyásföldön tánczestélylyel egybekötött sportünnepélyt rendez, melynek sorrendje következő (…) Délután 5 órakor football match a Fővárosi Torna Club I. és egy elsőrangú csapat között.

*

A Fővárosi Torna-Club julius 19 én Mátyásföldön rendezett sportünnepélye alkalmával mérkőzött a fenti két egyesület I-ső csapata. A mérkőzés elé annál is inkább érdeklődéssel néztek, mert a F. T. C. az I-ső, a Főv. T. C. a II-od osztályú bajnokságban foglalja el jelenleg az első helyet. A F. T. C. utolsó mérkőzésénél nem mutatta ugyan tavaszi nagy formáját, oka azonban abban rejlik, mert csapatának 4—5 játékosát nélkülöznie kellett részint betegség, részint egyéb okok miatt. Ezúttal azonban erős csapattal állott ki s í­gy veresége nagy meglepetésnek mondható. A Fővárosi Torna-Club csapata az év első felében szintén szép eredményekre tekinthet vissza s különösen az utolsó időkben minden mérkőzését nagy fölénynyel nyerte. Általában kitartás, gyorsaság s hirtelen passzok jellemzik játékukat, a mely ha alkalma volna többször erősebb csapatokkal játszani, bizonynyal még javulna is.

1903. július 19., 17:00, Mátyásföld, Fővárosi TC – FTC 3:2 (1:2)
vezette:
Fővárosi TC: Barta – Szentey, Szemety – Fikly, Schönfeld, Frich – Kárpáty, Müller, Gulyás, Rooz, Szeiff
FTC: Procskó – Berán, Manglitz – Bródi, Gorszki, Balog –  Braun, Novotni, Weisz, Kovács, Borbás
Gól:

A játék lefolyása a következő volt, a két csapat következő összeállí­tásban állt fel:

Ferenczvárosi Torna Club I. Procskó; Berán, Manglitz; Gorszki, Bródi, Balog; Braun, Novotni, Weisz, Kovács, Borbás.
Fővárosi Torna-Club I. Barta; Szentay, Szemety; Fikly, Frisch, Schönfeld; Kárpáty, Müller, Gulyás, Rooz, Szeiff.

A Főv. T. C. játszik nap ellen. Alig három percznyi játék után berepül a labda F. T. C. kapujába. Uj kezdés után a F. T. C. támad s mintegy negyed órai játék után kiegyenlí­ti, majd 10 perczczel később megszerzi a vezető goalt. Első félidő 2:1 Ferenczváros javára. A második félidőben a játék még hevesebben kezdődik. Mindkét fél az erős tempóval igyekszik ellenfelét kifárasztani s a F. T. C. csapatában különösen Gorszki és Bródi tűnik ki elszánt és erőteljes játékával. A játék hol egyik, hol a másik térfélben folyik, mí­g végre 25 percznyi játék után a Főv. T. C. megszerzi a kiegyenlí­tő s hét perczczel később a vezető goalt. Ezután a F. T. C. minden erejét latba veti s mindinkább támadólag lép fel, de támadása meghiúsul, az meddő marad a Főv. T. C. erős védekezésén s í­gy az eredmény 3:2 a Főv. T. C. javára.

(Sport-Világ, 1903. július 26.)

Sportünnepély a Mátyásföldön. A Fővárosi Tárna Club július hó 19-én sikerült sportünnepélyt rendezett Mátyás-földön. Délután 4 órakor dí­jtekézés volt, melyet tréfás versenyek követtek. Este 11 órakor Muskát Emil műkerékpáros szórakoztatta a nagyszámban megjelent közönséget. A programm főszáma a Ferencvárosi Torna Club és a Fővárosi Torna Club csapatainak footballmérkőzése volt. A mérkőzés 3:2 arányban a Föv. T C. győzelmével végződött, ami rendkí­vül meglepő, mert a F T C. csaknem teljes első csapatát állí­totta ki. A vereség okát egyedül abban találjuk, hogy az elsőosztályú csapatok kora tavasztól kezdve június közepéig majdnem minden vasárnap játszottak vagy bajnoki, vagy nemzetközi matchet, sőt utazgattak is, ez pedig annyira kimerí­ti a csapatokat, hogy a nyári szünet alatt nem lehetnek formában és í­gy nem is volna szabad mérkőzniök, hanem az időt pihenésre kellene fordí­tani. Mindenesetre szép haladás a Föv. T C. csapatától, hogy az elsőosztályú bajnokság élén álló csapatot bármily körülinények között is legyőzte. A csapatok összeállí­tása a következő volt:

Ferencv. T C. Procskó, Berán, Manglitz, Bródi, Gorszky, Balog, Braun, Novotni, Weisz, Kovács, Borbás.
Főv. T C. Barta, Szentey, Szemethy, Fikly, Schönfeld, Frich, Kárpáty, Müller, Gulyás, Rooz, Szeiff

A játék kezdettől fogva rendkí­vül erős s mindkét csapat kitartása erősen probára van téve. Alig két percnyi játék után a labda a Ferencv. T C. hálójába kerül. A kapott goalt azonban egy negyedóra múlva a F T C. kiegyenlí­ti. Az első félidőben a F T C. meg egy goalt lő s í­gy a félidő 2:1 aránvban végződik a Ferencvárosi T C. javára. A második félidőben a játék hol az egyik, hol a másik párt térfelén folyik. Mintegy 25 percnyi játék után a Főv. T C. goalt lő, majd pár percre rá ismét a F T C. kapujába repül a labda. Innen kezdve a F T C. mindenáron az eredmény kiegyenlí­tésére törekszik, de ez nem sikerül neki s a mérkőzés 3:2 arányban a Fővárosi Torna Club javára végződik.

(Nemzeti Sport, 1903. augusztus 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ