1910.IV.17. FTC – Rapid Wien 5:1

FTC. 5:1 (félidő 2:0) arányban győz Rapid ellen.

Vasárnapi események. Délután fél 5 órakor a Ferencvárosi Torna Club a wien Rapid csapatával mérkőzik. A Rapid legutóbb igen jó formát mutatott. A Crickettereket legyőzte 3:2 arányban és a Wiener Sport Club kitűnő csapatát 1:0 arányban legyőző Florisdorfiak ellen is kitünően szerepelt. Mindenesetre érdekes mérkőzésre van kilátás, amit tetéz az a körülmény, hogy — mint hí­rlik — a Ftc csapatának összeállí­tásán lényeges változtatást eszközölt. A FTC következő összeállí­tásban fog játszani: Fritz—Rumbold, Manglitz—Gorszky, Kutschera, Weisz Fer.—dr. Borbás, Schlosser, Koródy, Pápay, Szeidler. A Rapid összeállí­tása lapunk zártakor még ismeretlen.

(Sport-Világ, 1910. április 15.)

1910. április 17., 16:30, Millenáris, FTC – Rapid Wien 5:1 (2:0)
vezette: Izsó László
nézőszám: 4 000
FTC: Fritz — Rumbold, ? — Rusz, Halász, Gorszky — ?, Weisz, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Rapid Wien: Poindl — Brandstälter, Kovarik — Zambarek, Jech, Hebbel — Schediwy, Kuthan, Schaden, Blaha, Peloschek
Gól: Schlosser (3., 69., 79.), Weisz (43., 54.) illetve Blaha (66.)

SH-19100425-04-19100424Ferencvárosi Torna Club—Rapid Wien 5:1 (2:0). Biró Izsó László. Az Nsc—Btc mérkőzést követte e nemzetközi mérkőzés mintegy 4000 főnyi nézőközönség jelenlétében. Az Ftc csapatában ismét szerepelt dr. Borbás, kit a közönség igen szimpatikusán fogadott. Weinber helyét Rusz töltötte be, ki a legutóbb hozott szabályok szerint jogosult erre, mig Bródy helyén Halász játszott. A mérkőzés hosszú időn át igen vontatott tempóban folyt s már-már unalmassá lett volna, ha a vége felé Ftc neki nem lendül. Borbás, Schlosser és főleg Gorszky érdeme, hogy végül a közönség teljes érdeklődéssel fordult a match felé.

Kezdés után azonnal Ftc támad és Schlossernek ügyes kiszökése már a 3-ik p-ben gólt eredményez. A bécsiek is ügyesen támadnak, de kellő gyorsaság hiányában csak egyszer válnak veszélyessé, midőn Fritz egy közvetlen közeli lövést kornerre ment. A bécsiek védelme biztosan működik és különösen Borbás-Schlosser párt fogják erősen. — Egy korner utáni helyzetből Weisz szökik meg és helyezett lövéssel a második gólt éri el.

A II. félidőben Ftc hevesebb iramot diktál és ugyancsak Weisz révén a harmadik gólt éri el. Közvetlen ezután a bécsiek is a balösszekötő révén gólhoz jutnak. Majd Borbás remek támadásaiból Schlosser a negyedik és ötödik gólt rúgja.

Rapid a következő csapattal állt ki: Poindl—Brandstälter, Kovarik—Zambarek, Jech, Hebbel—Schediwy, Kuthan, Schaden, Blaha, Peloschek.

(Sport-Világ, 1910. április 18.)

FTC. 5:1 (félidő 2:0) arányban győz Rapid ellen. A nagyhangú reklámokkal bevezetett nemzetközi mérkőzést közönségünk bí­zvást szí­vesen elengedte volna és a millenáris pálya vasárnap délutáni sportja a délelőtti bajnoki mérkőzés bevonásával sokkalta több élvezeteset nyújtott volna. A Rapid szereplésétől amúgy sem sokat vártunk, aki pedig a FTC.-nak játéka elé tekintett várakozással az is csalatkozott. A Rapid mentségére szolgál, hogy csapatukban 5 tartalék szerepelt és valóban csak a két hátvéd és a két szélső csatár produkált első klasszisu játékot, az egész csapat játékán csak agilitásuk és fürgeségük érdemel elismerést. Bajnokcsapatunk erős tempóban kezdte a mérkőzést, de közvetlen a kezdés után elért gól kielégí­tette ambitiójukat és egész az utolsó percekig hanyagul játszottak, amikor is a Rapid által elért gól serkentette őket újból további munkára. A csapatban szinte kimagaslott Rumbold, Borbás dr. és Schlosser nagyszerű játéka. A halfsorban csupán Gorszky volt megfelelő, Rusz és Halász gyengén szerepeltek, Korody pedig nehány biztosnak látszó gól helyzetet rontott el ismét.

Biró: Izsó László.

(Nemzeti Sport, 1910. április 23.)

A Ferencvárosi Torna Klub, mint előrelátható volt, nagyarányú győzelmet aratott a Rapid-on.

Ferencvárosi Torna Klub—Rapid 5:1 (félidő 2:0). A millenáris versenypályán 4000 főnyi közönség nézte végig a magyar csapat könnyű szerrel kivivott győzelmét hozó mérkőzést. A bécsiek teljesen értéktelen, kezdetleges játékot produkáltak és igy bizony nem szerzett túlságos nagy sportélvezetet a játék lefolyása. A ferencvárosiak Bródi és Veinber nélkül állottak ki. a kiknek helyét Rusz (jobb födözet) és Halász (középső födözet) foglalta el. Részt vett a játékban a csapat két népszerű, szimpatikus tagja: Borbás dr. és Rumbold. Borbás néhány évi távollét után ezúttal szerepelt Budapesten először régi egyesülete szí­neiben. Őt is, Rumboldot is tüntető óvációban részesí­tette a közönség. A játékról igen kevés a mondani való. A F. T. K. nivós játékot csak akkor tud kifejteni, ha magához méltó erős ellenféllel áll szemközt. A Rapidban ezt nem találta meg, tehát játéka sem volt olyan temperamentumos és lelkes, mint máskor. A nap hőse Schlosser volt ma is, mint mindig, öt gól közül négyet ő szerzett meg és csak egynek a másodiknak a dicsőségét engedte át Veisz Ferencnek. Biró: Izsó László volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. április 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ