1911.VI.29. Pécsi AC – FTC 0:11 (edzőmérkőzés)

Az FTC Pécsett mérkőzik június 29-én Péter és Pál napján. Biró Sugár István lesz. A Pécsi AC nagy előkészületeket tett a bajnokcsapat méltó fogadására.

(Sporthí­rlap, 1911. június 26.)

Magyarország bajnokcsapata, a Ferencvárosi Torna Club Pécsett. Miként az öles plakátok már napok óta jelzik, a többszörös magyar bajnokcsapat ma d. u. fél 6 órakor a Pécsi Athletikai Club I. csapatával football mérkőzést tart. A mérkőzés előtt Lauber Rezső dr. club elnök gyönyörű selyemzászlót fog a pályán megjelent magyar bajnok csapatnak, a F. T. C.-nak átadni. Utána a Pécsi A. C. I. 13 játékosát, kik a Dunántúl bajnokságát megnyerték, ezüst plakettel, valamint az ifjúsági csapat 20 játékosát bronzéremmel tüntetik ki. Az ünnepies aktus után fogja kezdetét venni a mérkőzés, melyen a közönségnek alkalma lesz a F. T. C. játékosait, a football mestereit látni. Az eredmény mindenki előtt ismeretes, csupán az bizonytalan, hogy a F. T. C. mily arányban fog győzni. Nem hisszük, hogy az angolokat verő bajnokcsapat goalrekordra törekednék, aminek abszolút sportértéke nincs és legfeljebb a fejlődésnek indult pécsi footballsportnak ártana, hanem valószí­nűleg a játék magasabb technikájának bemutatására fog törekedni. A mérkőzésen való megjelenését Kárpáti Béla, a Magyar Labdarugó Szövetség népszerű elnöke megigérte. A mérkőzést a Magyar L. Sz. fáradhatatlan titkára, Sugár István (N. S. C.) fogja vezetni. Este nagyszabású bankett lesz a Nádorban, melyre jelentkezéseket a P. A. C. képviseletében Siklósi István dr. fogad el; egy terí­ték ára 6 korona. A Ferencvárosi Torna Club I. csapatában a következő játékosok szerepelnek:

Ferencvárosi Torna Club I. (zöld ing): Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinbeer, Bródy, Payer — Szeitler, Weisz, Koródy, Schlosser, Borbás dr. Tartalékok: Szmoling, Pataky.

Pécsi Athletikai Club I. (kék sárga ing): Győri — Kolossváry, Rapos — Szendrey, Perler, Rudnyánszky — Kultsár, Mátyás, Dombováry, Markos, Bell.

Ma este 8 óra 25 perckor érkezett Pécsre a F. T. C. kitűnő csapata. Az állomáson nagy közönség várta és lelkes ovációban részesí­tette az atlétákat. A vendégeket a pécsiek nevében Schwartz Gábor dr. üdvözölte.

(Pécsi Napló, 1911. június 29.)

1911. június 29., 17:30, Pécs, Pécsi AC – FTC 0:11 (?:?)
vezette: Sugár István (NSC)
nézőszám: ?
Pécsi AC: Győri — Kolossváry, Rapos — Szendrey, Perler, Rudnyánszky — Kultsár, Mátyás, Dombováry, Markos, Bell
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Payer — Szeitler, Weisz F., Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Schlosser (?)

Sport-ünnepély. Nagy és szép publikum nézte végig a tegnapi football-maetchet, melyen az F. T. C. európai hirü csapata állott szemben a P. A. C., I. dunántúli bajnokcsapatával. Ez tulajdonképpen nem mérkőzés volt — mert hisz az eredmény kétséget nem szenvedhetett — hanem egy pompás játék bemutatása, melyben a ferencvárosiak excelláltak. A mérkőzést egy ünnepélyes aktus előzte meg. Luber Rezső dr. szép beszéd kí­séretében átnyújtotta a P. A. C. selyemzászlaját. Az F. T. C. vezetője revanche gyanánt szintén egy szép selyemzászlóval kedveskedett. Ezután kezdetét vette a mérkőzés. Az első félidő első negyedórájában Pécs igen jól tartotta magát, később azonban az egész második félidő végéig, habár szép és önfeláldozó játékkal csak a védelemre szorí­tkozott. Az eredmény 11:0 volt természetesen az F. T. C. javára. A matche krónikájához tartozik, hogy Schlosser a F. T. C. kiváló csatárja a Pécsett rúgott goalokkal 100-ik goalját ünnepelte. Ebből az alkalomból zajosan tapsolt a publikum, mely a jeles csapatot egyébként is meleg óvációban részesí­tette. A mérkőzést este a Nádorban megtartott bankett fejezte be, melyen sok szép felköszöntőt mondottak.

(Pécsi Napló, 1911. július 1.)

Csütörtökön Pécsett vendégszerepelt a FTC és 11:0-al győzött a PAC ellen. E mérkőzésen rúgta Schlosser „100“-adik goalját az idei szezonban.

(Sport-Világ, 1911. július 1.)

A gavallér pécsiek. Az FTC Péter és Pál napi mérkőzésének 1300 korona volt a bruttó bevétele. A vendéglátó pécsiek ebből az összegből kerek 1000 koronát költöttek a ferencvárosiak ellátására.

(Sporthí­rlap, 1911. július 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ