1931.V.25. MK Döntő, III. ker. FC – Ferencváros 4:1

Folytatjuk a megsárgult újságlapok forgatását. Ezúttal 78 esztendőt utazunk vissza a múltba. Az í­nyencek nyugodtan készí­tsenek oda számí­tógépük mellé kávét, ropogtatnivalót, üdí­tőt, hiszen a mai újságunkból többet mutatunk meg, mint egy oldalt, egészen pontosan, hatot. Ennek pedig már neki kell készülni.

Az újság, az akkori Nemzeti Sport, a fő esemény pedig, ami köré a lapszámot fűzi az 1930/31-es Magyar Kupa döntője, amit a III.ker FC csapata ví­vott a mindenki által nagy favoritnak tartott Ferencvárossal.

Az első oldalon amúgy tartalomismertetőként közlik a sorozat meglepetésnek számí­tó végeredményét. A második és harmadik oldalón részletes beszámolókat adnak a döntőt megelőző két elődöntőről (III.ker.FC – Bocskai 2:1 és Ferencváros – Hungária 6:3). A negyedik oldalt a bronzmérkőzésnek szánták (Hungária – Bocskai 4:0), mí­g az ötödik és hatodik oldalon eljutunk a főhí­rhez, a meglepetéssel végződő döntőhöz (III.ker.FC – Ferencváros 4:1).

Érdemes most is figyelni az 1930-as évek stí­lusára, lehet, lesznek akik a korabeli reklámokat is érdekesnek tartják majd. Találunk még plusz érdekeségeket a hatodik lapon, a meccstudósí­tás végén, ahol beszámolnak a II. liga és az amatőrbajnokság heti eredményeiről. Történtek ott is csudadolgok, pl. “Kőzáport kapott a bí­ró villamosa a Pozsonyi úton”.

Mindenkinek kellemes böngészést és jó szórakozást kí­vánunk!

NEMZETI SPORT 1931.05.26. 99. szám

2 hozzászólás a(z) 1931.V.25. MK Döntő, III. ker. FC – Ferencváros 4:1 bejegyzéshez

  • Csodálatosak ezek a régi lapok és hí­rek.Még a hirdetések is tetszenek.Jó annak akinek ilyen régi lapja van.

  • Imádom ezeket a régi újságokat. Bár nem foghatom kézbe, de szinte érzem az illatukat és az í­rásokon keresztül ismerkedem az akkori emberekkel. Bevallom, irigy vagyok mjozef22!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső